След хлебарка в храната на клиент и последвала проверка: "Аладин фуудс" в Районен съд Благоевград

24 октомври 2020 12:27   7 коментара   9940 прочита


Интересно дело във връзка с наложена санкция от Областна дирекция по безопасност на храните бе гледано вчера в Районен съд Благоевград. То бе заведено от собственикът на заведения за хранене "Аладин" - Калед Ал Харфан, след като му бе съставен акт за нарушения, констатирани при проверка.

През май тази година той бе глобен с 3000лв от ОДБХ-Благоевград, след като възмутена клиентка намери хлебарка в бургера си и подаде сигнал. Още на следващия ден бе извършена спешна проверка, а в доклада инспекторите посочили, че "е констатирана наслоена мръсотия и мазнина по пода, стените и технологичното оборудване в обекта и неизползване по предназначение и натрупване на ненужни за дейността вещи в къта за опаковане на храни за дейност кетъринг".

Собствениците на заведението веднага обжалвали акта в съда, а там адвокатите им успяха да спечелят делото и в крайна сметка глобата бе отменена. Мотивите, с които съдът счете акта за незаконосъобразен, са неточности във формулирането на нарушенията.

Така, въпреки, че никой не оспори истинността на действително установените нарушения, глобата на сирийските бизнесмени не само че беше отменена, но и разноските по делото останаха за сметка на ОДБХ.

Припомняме хронологията на случая, който стана публично достояние на 21 май, когато благоевградчанка купи хамбургер за сина си, а в него намери хлебарка. Тогава погнусената жена сподели снимки в социалните мрежи, за да предупреди съгражданите си за "екстра добавките" в храната, предлагана в обекта.

Тя подаде сигнал и в ОДБХ-Благоевград, а още на следващия ден инспектори посетиха заведението. Заради немаловажните нарушения, които констатираха, проверяващите издадоха заповед за затварянето на обекта до пълното им отстраняване. А те бяха отстранени светкавично и на 23 май "Аладин" отново отвори врати.

Въпреки, че съда отсъди в полза на заведението, въпросът какво ядат благоевградчани  и получават ли храна, отговаряща на цената, която плащат остава отворен. Благоевградският "Аладин" не се слави с добра хигиена, "доказано качество" и "неповторим вкус", както се хвалят на официалната си интернет страница.

Откакто заведението отвори врати в областният център, постоянно има недоволни клиенти, но забележките обикновено са от типа на сурови или препържени продукти. Не са редки случаите и на клиенти, които са се оплаквалии и от леки стомашни неразположения, след консумация на храна от "Аладин".

П. Пенева


Още за: аладин   съд   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
24 Октомври 2020 13:35 | Доктор Психо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Винаги съм се чудил на хората, които се хранят в подобни нискохигиенни дюнерджийници и разни други подобни! Гнусни са!


24 Октомври 2020 16:18 | Руен Тонов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз хлебарките съм назначил при мен. А хората да ходят в "по-изискани" ресторанти. Все пак в страната сме града с най-ниските доходи :)))))


24 Октомври 2020 19:45 | някой
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е по-платена статия не съм чел !
Не се храня в такива заведения, но такова плюене срещу някого не е допустимо !
Ако съм на мястото на собственика такова дело ще им спретна на сайта !
С какво право съдите някого не мога да разбера .


24 Октомври 2020 20:57 | Селяко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вземи научи граматика и пунктуацията, бре мазен списвачо на разтройствени статийки. Неграмотен селчо


24 Октомври 2020 22:02 | Ушев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъвто кмета, такива и хората, оттам и заведенията за хранене - менте


25 Октомври 2020 09:40 | Балък
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В Сирия хлебарките са деликатес ..


26 Октомври 2020 03:12 | Маги
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма вестниче смешно скоро да не последвате и вие в съда с глупостите си. А тогава нема ви стигнат смешните заплати да се отплатите на Аладин.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар