След грабежа в Благоевград! Eксперт по сигурността: Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили

04 декември 2023 09:26   2 коментара   6570 прочита


 
 
Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили 

Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили. Това заяви експертът по сигурност и бивш директор на Института по психология на МВР проф. Калин Гайдаров. 

В събота в Благоевград беше извършен грабеж над инкасо автомобил. Един от охранителни пострада тежко, именно това е подробността, която разграничава тези случаи от предходни подобни, които се натрупаха през последните години. 


Според проф. Калин Гайдаров общото между всички тези случаи е че винаги остават неразкрити и касаят големи откраднати суми. 

"Това е тежка престъпност. Обществото трябва да получи отговор. Това засяга всички и искаме да живеем в безопасност. Всеки един от нас иска да живее в държава, която да носи отговорност за собствените си граждани", каза в ефира на БНТ експертът по сигурност. 

 

"Питането тук е - Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В крайна сметка те се осъществяват по един и същи начин. Тези хора са намерили успешния механизъм, в който не бъдат хванати и наказани", обясни той. 

Според него с криминалния контингент трябва да се работи изпреварващо. 

"Винаги се предприемат действия след като случи нещо подобно. Къде е профилактиката, превенцията, базите с данни за престъпници. Трябва да има проникване в средите на хората, които участват в обирите", уточни проф. Калин Гайдаров. 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
04 Декември 2023 09:54 | Орган
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Органите са се намесили, но просто толкова си могат. Не виждате ли, че всичко и тотално затъпяло абсолютно некадърно?!?


04 Декември 2023 12:04 | За охраната
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Имал ли е застраховка охрабителя от охладителната фирма ? И каква е застраховката
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар