Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+)  
   –егистрац舫абравена парола

—лед големи€ пожар на јћ "—трума" край ƒупница: јѕ» внас€ сигнал до прокуратурата срещу собственика на депото за вторични суровини "‘еникс ресурс"


14 август 2019 12:10  28 коментара   10588 прочитајгенци€ „ѕътна инфраструктура“ внас€ сигнал в прокуратурата срещу собственика на предпри€тието за преработка и изкупуване на вторични суровини, от чието депо тръгна вчерашни€ гол€м пожар край ƒупница. ѕрипомн€ме, че под моста на јћ "—трума" имаше складирани отпадъци на ‘енис –есурс, които пламнаха и застрашиха магистралата от компрометиране.

Ќезабавно бе об€вено частично извънредно положение, тъй като огнените езици обхванаха колоните на моста. ≈кипи огнеборци от ƒупница,  юстендил и Ѕлагоевград пристигнаха на м€сто и с часове, заедно с доброволци се бореха със стихи€та. Ќаложи се движението по јћ "—трума" да бъде спр€но и в двете посоки, а гъст задушлив дим достигна чак до —имитли.

» в момента преминаването в участъка от автомагистрала между пътен възел „ƒупница“ и „Ѕобошево“ остава ограничено в двете посоки. “рафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „ƒупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Ѕобошево“ на јћ „—трума“ и обратно.

ѕредстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на »нститута по пътища и мостове в јѕ» и на строител€. ўе бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

ѕървоначални€т анализ ще бъде готов до кра€ на ден€. ¬ъз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

—лед като е €сно какви мерки тр€бва да се изпълн€т и има количествено-стойностна сметка јѕ» ще пред€ви иск към собственика на предпри€тието за преработка и изкупуване на вторични суровини  ольо »лиев, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара, съобщават от агенци€та.

÷в. »ванов

ќще за: јѕ»  сигнал  пожар  отпадъци ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


28 коментара

14 август 2019 12:40 | ƒани
ќценка:
11
 (
19
 гласа)

ј всички ние тр€бва да съдим јѕ» и ц€лата крадлива шайка герб за некачествените и скъпи пътища, по които си трошим колите.


14 август 2019 13:02 | джоро
ќценка:
18
 (
18
 гласа)

туй апи чак сега ли разбра за съществуването на "незаконното" депо?! това говори за безстопанственост и безхаберие! ако не беше пожара, щеше ли апи да разбере за депото?


14 август 2019 13:05 | до дани
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

. пътищата за които пишеш са наследство от предишни правителства, които нищо не направиха за поддръжката! не можеш да ни убедиш, че преди герб пътищата са били супер, а те като дойдоха на власт са ги разбили!


14 август 2019 13:09 | ƒани
ќценка:
16
 (
18
 гласа)

¬ грешка си тролче. Ќовопостроените пътища са най скъпите и некачествени в света, два три месеца след пускането им се ремонтират, примери бол.


14 август 2019 13:12 | ƒо герберските тролове
ќценка:
12
 (
14
 гласа)

ўе дам само един пример-миналата година в Ќорвеги€ беше открита нова магистрала, ко€то в по гол€мата част е в морето, цената на километър беше двойно по малко от цената на километър в Ѕългари€, да не говорим за качество и сложност на изпълнение.


14 август 2019 13:12 | новогражданин-ƒупничанин
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

ƒќ ƒјЌ» -ј “» √≈–Ѕјƒ∆»»— ј Ћќѕј“ќ Ќ≈ √» «јў»“ј¬ј… «јўќ“ќ √≈–Ѕ  –јƒ≈ ќ“ Ќј–ќƒј ¬≈„≈ ѕќ¬≈„≈ ќ“ 10 √.  ќ√ј Ѕ≈Ў≈ ѕќ—“–ќ≈Ќ ћќ—“ј Ќј ћј√»—“–јЋј —“–”ћј Ѕ≈≈≈≈≈ јјјј. «јў»“Ќ» ќ Ќј ѕ–≈—“ЏѕЌ»÷»“≈ √≈–Ѕ-ќ“¬ќ–» »Ћ» ѕќѕ»“ј… Ќя ќ…  ќ…“ќ «Ќј≈, „≈ ѕќ ¬–≈ћ≈ Ќј √≈–Ѕ Ѕ≈Ў≈ Ќјѕ–ј¬≈Ќќ “ќ¬ј —Џќ–Џ∆≈Ќ»≈. √ќƒ»Ќ» Ќј–≈ƒ  ћ≈“ј Ќј ƒ”ѕЌ»÷ј ќ“ √≈–Ѕ —» «ј“¬ј–я ќ„»“≈, „≈ ƒќ–» » “ќЋ≈–»–ј Ќ≈«ј ќЌЌ»“≈ —ћ≈“»ўј  ј“ќ “ќ¬ј,  ј“ќ “ќ¬ј ¬ —. ƒ∆≈–ћјЌ ќ“ ƒ–”√ј“ј —“–јЌј Ќј —Џў»я “ќ«» ћќ—“. -ў≈ ѕќѕ»“јЎ «јўќ -—≈“» —≈ —јћ.


14 август 2019 14:29 | стар сел€нин
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

Koгато пламнат струпаните от јгромах боклуци и техника под магистралата при с. Ѕело поле ще стане страшно и пак н€кой чак тогава ще попита  ќ… е виновен.


14 август 2019 14:55 | старогражданин
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

’ора! ¬сички са братовчеди. » всички са за пунта мара. Ќе в€рвате ли. ўе видите.


14 август 2019 15:01 | ќо
ќценка:
-7
 (
9
 гласа)

јре бегай бе комунистическа отломко!!! ѕреди √≈–Ѕ да ти постро€т магистрала ти ходеше с москвича до морето за 8 часа и то през нощта щото че умреш по то€ път


14 август 2019 15:10 | старогражданин
ќценка:
-6
 (
8
 гласа)

—поред обемите на получените средства най-много се крадеше при управление на Ѕ—ѕ, след това от “ройната и най-малко от √ерб.  остов е друг герой-приватизатор.
“ам, до където √ерб стигна дори и с лошо качество е огромен прогрес за българската демокраци€. ƒругите преди т€х опукваха част от парите до н€какъв етап и си смен€ваха правителството. Ќово правителство... нови преговори за пари.


14 август 2019 15:22 | „ичо ƒанчо
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

30 години ни лъжат вс€какви партии, но герберастите по крадене, лъжи, корупци€ задминаха и комунисти и костовисти и царски юпита.


14 август 2019 15:40 | старогражданин
ќценка:
-3
 (
5
 гласа)

ѕри получени двадесет милиона -теч на два милиона е едно, а при получени 200милиона-теч на два милиона е съвсем друго.  ой не прави тази разлика не може да ме разбере или не желае.


14 август 2019 16:06 | ќлег
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

 акви два милиона бе болен? √ерберите крадат милиарди, лекувай се.


14 август 2019 16:38 | старогражданин
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

явно чета повече от вас. —поред германци, работили преди това в –умъни€ кражбите при нас не са по техни€ модел. «атова и подкреп€т правителството на Ѕойко Ѕорисов. —поред французите, работили в –умъни€ н€мало разлика. “е толерират  унева и от там е това. Ќюаннси. —ъществени. ¬печатлението за корупци€ у нас се засилва от тези, които обират мултипликационни€ ефект. ќт първоначалната "инвестици€". ѕищ€т и ощетени, пищ€т и заробени с подадени лесни пари за начален бизнес. Ќищо ново.


14 август 2019 16:50 | „ичо ƒанчо
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

Ќе четеш нищо, ти си промитищ герберски мозък.  огато в една държава работещи€ човек изнемогва, нещо в тази държава куца. ќбикновенни€т, честни€, работещ българин живееше по добре преди герберското робство. “ова е факт, другото е ала бала.


14 август 2019 18:04 | старогражданин
ќценка:
-3
 (
3
 гласа)

Ќадеждата на обикновени€ човек се €ви и приключи докато беше министър на икономиката ѕ”Ў ј–ќ¬. »маше н€какви облекчени€ в началото на ¬иденовото управление около 98-99-цар ћони не би дошъл в една опустошена държава да обещава 800 дни. ќблекчени€та при него се доближават до светоните тенденции. —лед това ни гътна и световни€ срив, по-малко но достатъчно да се чудиш как да вържеш двата кра€. ѕублично съм за€вил, че ние н€маме министерство на икономиката 30години. » сега!  лъстерите на ѕлевнелиев около  ремиковци или клъстерите на ƒоган около –аковски не говор€т за добри възможности и авторитет на министерството на икономиката. —камейката на ÷ветанов. ѕразна или само с калинки.


14 август 2019 18:16 | —тефан
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

10 години управл€ва герб и все н€кой друг им е виновен.


14 август 2019 18:34 | старогражданин
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

¬ началото на 90-те имаше една прогнозна графика за следващите 10години в Ѕългари€. ¬сичко, което ¬и описах по-горе го имаше на кривата. ѕрограмирано до най-малката подробност.. √рафика уж от Ћондон. —ъс сривът от 96-97год. «а н€кои това е била настолно пособие за к€р от великата демагоги€ на прехода.


14 август 2019 18:39 | ‘ил
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒърдорко, говориш (пишеш) много, не казваш нищо съществено. “е по√≈–Ѕиха Ѕългари€ и Ѕлагоевград.


14 август 2019 18:49 | старогражданин
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

јко е могло да се случи нещо по-добро за Ѕългари€-щ€ло е да се случи. Ќа критики съм се наслушал. ј един протест не можете да направите. Ќа «апад всичко се промен€ с протести. ¬инаги забивате към чугунените глави и увисвате като месо на ченгел


14 август 2019 19:01 | ‘ил
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

ј ти кога протестира? ÷вета на наци€та (над 2 милиона трудоспособни българи) изб€гаха. ¬ града след н€ко€ и друга година ще има само държавни калинки, пенсионери и роми.


14 август 2019 21:24 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

јз съм сед€л сам на студа през лукановата зима ц€л ден на студа в центъра на ƒупница в компани€ на комунета. ≈дни ме псуваха, други плюваха. ѕочнахме около 90 човека за цели€ град. ¬ече не помн€ колко дни беше това.


14 август 2019 22:09 | ‘ил
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

97 година? —ега сме 2019 та, защо не протестираш срещу грабителите на Ѕългари€?


15 август 2019 02:06 |  ире ћустако
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ј само то€ ли ще го отнесе, бе?
јми ти€ говеда, дето горат бунището сека недел€ сутрин?
«ащо не се преработва боклука в та€ тъпа държава, а?


15 август 2019 07:57 | старогражданин
ќценка:
-4
 (
4
 гласа)

ƒайте да се уважаваме. √ол€мото почистване на ƒупница се осъществи по времето на кметуването на янев с надзора на √алев. √ол€ма част от нерагламентираните сметища б€ха премахнати. √ерб може да се обвин€ва за всичко, но не и за липса на приемственост в хигиената. ќт ѕарка до гробищата гарата и студентските общежити€. “ова сметище от другата страна на реката преди н€колко години представл€ваше една дълга ивица с разпръснати купчинки от боклук, големи колкото може да събере лека кола. »вица с ширина от два до пет метра. ѕожар на такова сметище се гаси от дупнишките пожарникари за половин час. — една машина. ¬ района, където възникна пожара, до съм шосето имаше хеопсова пирамида от стъклени бутилки и буркани. — нещо в т€х. ѕредполагам, че пирамидата е заминала за претоп€ване и в района са доставени боклуци на јктавис, вместо на градското сметище, което вече е било затворено за употреба. Ќ€кой е к€рил от това, вместо да ги праща по —офи€ с договор със софийските циганета.


15 август 2019 08:08 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
4
 гласа)

“ези големи купове не се прав€т от местното население. ѕредполагам, че от другата страна на реката боклуците са разпръснати на малки купчини. ѕак повтар€м-пожар върху такава основа се гаси от дупнишките пожарникари за половин час. ƒругата основа за мощен пожар си е от »лиев. ƒа си го съд€т. Ѕарабар с братовчедите. „имев е чист и ще си остане такъв.
ј осъдени н€ма да има. “очка по въпроса.


15 август 2019 08:35 | ƒ-р Ѕренди
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

“ова са вносни боклуци, за “≈÷ Ѕобовдол. √ражданите да .. супата.


15 август 2019 12:03 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

“ези купове чакат депото на  рантов и компани€. јко са били за “≈÷- а н€ма да преживе€т строителството на магистралата, че даже и ба€ време експлоатаци€. 100% има далавера но на друго ниво-между братовчеди или съученици от √имнази€та. Ўироко им около врата...
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.