След големия пожар на АМ "Струма" край Дупница: АПИ внася сигнал до прокуратурата срещу собственика на депото за вторични суровини "Феникс ресурс"

14 август 2019 12:10   28 коментара   11211 прочита


Агенция „Пътна инфраструктура“ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, от чието депо тръгна вчерашния голям пожар край Дупница. Припомняме, че под моста на АМ "Струма" имаше складирани отпадъци на Фенис Ресурс, които пламнаха и застрашиха магистралата от компрометиране.

Незабавно бе обявено частично извънредно положение, тъй като огнените езици обхванаха колоните на моста. Екипи огнеборци от Дупница, Кюстендил и Благоевград пристигнаха на място и с часове, заедно с доброволци се бореха със стихията. Наложи се движението по АМ "Струма" да бъде спряно и в двете посоки, а гъст задушлив дим достигна чак до Симитли.

И в момента преминаването в участъка от автомагистрала между пътен възел „Дупница“ и „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини Кольо Илиев, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара, съобщават от агенцията.

Цв. Иванов


Още за: АПИ   сигнал   пожар   отпадъци   Още от: Общество

Принтирай статия
28 коментара
14 Август 2019 12:40 | Дани
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

А всички ние трябва да съдим АПИ и цялата крадлива шайка герб за некачествените и скъпи пътища, по които си трошим колите.


14 Август 2019 13:02 | джоро
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

туй апи чак сега ли разбра за съществуването на "незаконното" депо?! това говори за безстопанственост и безхаберие! ако не беше пожара, щеше ли апи да разбере за депото?


14 Август 2019 13:05 | до дани
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

. пътищата за които пишеш са наследство от предишни правителства, които нищо не направиха за поддръжката! не можеш да ни убедиш, че преди герб пътищата са били супер, а те като дойдоха на власт са ги разбили!


14 Август 2019 13:09 | Дани
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

В грешка си тролче. Новопостроените пътища са най скъпите и некачествени в света, два три месеца след пускането им се ремонтират, примери бол.


14 Август 2019 13:12 | До герберските тролове
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Ще дам само един пример-миналата година в Норвегия беше открита нова магистрала, която в по голямата част е в морето, цената на километър беше двойно по малко от цената на километър в България, да не говорим за качество и сложност на изпълнение.


14 Август 2019 13:12 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ДО ДАНИ -А ТИ ГЕРБАДЖИИСКА ЛОПАТО НЕ ГИ ЗАЩИТАВАЙ ЗАЩОТО ГЕРБ КРАДЕ ОТ НАРОДА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 Г. КОГА БЕШЕ ПОСТРОЕН МОСТА НА МАГИСТРАЛА СТРУМА БЕЕЕЕЕ АААА. ЗАЩИТНИКО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ГЕРБ-ОТВОРИ ИЛИ ПОПИТАЙ НЯКОЙ КОЙТО ЗНАЕ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ГЕРБ БЕШЕ НАПРАВЕНО ТОВА СЪОРЪЖЕНИЕ. ГОДИНИ НАРЕД КМЕТА НА ДУПНИЦА ОТ ГЕРБ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ, ЧЕ ДОРИ И ТОЛЕРИРА НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА КАТО ТОВА, КАТО ТОВА В С. ДЖЕРМАН ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА СЪЩИЯ ТОЗИ МОСТ. -ЩЕ ПОПИТАШ ЗАЩО -СЕТИ СЕ САМ.


14 Август 2019 14:29 | стар селянин
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Koгато пламнат струпаните от Агромах боклуци и техника под магистралата при с. Бело поле ще стане страшно и пак някой чак тогава ще попита КОЙ е виновен.


14 Август 2019 14:55 | старогражданин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хора! Всички са братовчеди. И всички са за пунта мара. Не вярвате ли. Ще видите.


14 Август 2019 15:01 | Оо
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Аре бегай бе комунистическа отломко!!! Преди ГЕРБ да ти построят магистрала ти ходеше с москвича до морето за 8 часа и то през нощта щото че умреш по тоя път


14 Август 2019 15:10 | старогражданин
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Според обемите на получените средства най-много се крадеше при управление на БСП, след това от Тройната и най-малко от Герб. Костов е друг герой-приватизатор.
Там, до където Герб стигна дори и с лошо качество е огромен прогрес за българската демокрация. Другите преди тях опукваха част от парите до някакъв етап и си сменяваха правителството. Ново правителство... нови преговори за пари.


14 Август 2019 15:22 | Чичо Данчо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

30 години ни лъжат всякакви партии, но герберастите по крадене, лъжи, корупция задминаха и комунисти и костовисти и царски юпита.


14 Август 2019 15:40 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

При получени двадесет милиона -теч на два милиона е едно, а при получени 200милиона-теч на два милиона е съвсем друго. Кой не прави тази разлика не може да ме разбере или не желае.


14 Август 2019 16:06 | Олег
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Какви два милиона бе болен? Герберите крадат милиарди, лекувай се.


14 Август 2019 16:38 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Явно чета повече от вас. Според германци, работили преди това в Румъния кражбите при нас не са по техния модел. Затова и подкрепят правителството на Бойко Борисов. Според французите, работили в Румъния нямало разлика. Те толерират Кунева и от там е това. Нюаннси. Съществени. Впечатлението за корупция у нас се засилва от тези, които обират мултипликационния ефект. От първоначалната "инвестиция". Пищят и ощетени, пищят и заробени с подадени лесни пари за начален бизнес. Нищо ново.


14 Август 2019 16:50 | Чичо Данчо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не четеш нищо, ти си промитищ герберски мозък. Когато в една държава работещия човек изнемогва, нещо в тази държава куца. Обикновенният, честния, работещ българин живееше по добре преди герберското робство. Това е факт, другото е ала бала.


14 Август 2019 18:04 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Надеждата на обикновения човек се яви и приключи докато беше министър на икономиката ПУШКАРОВ. Имаше някакви облекчения в началото на Виденовото управление около 98-99-цар Мони не би дошъл в една опустошена държава да обещава 800 дни. Облекченията при него се доближават до светоните тенденции. След това ни гътна и световния срив, по-малко но достатъчно да се чудиш как да вържеш двата края. Публично съм заявил, че ние нямаме министерство на икономиката 30години. И сега! Клъстерите на Плевнелиев около Кремиковци или клъстерите на Доган около Раковски не говорят за добри възможности и авторитет на министерството на икономиката. Скамейката на Цветанов. Празна или само с калинки.


14 Август 2019 18:16 | Стефан
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

10 години управлява герб и все някой друг им е виновен.


14 Август 2019 18:34 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

В началото на 90-те имаше една прогнозна графика за следващите 10години в България. Всичко, което Ви описах по-горе го имаше на кривата. Програмирано до най-малката подробност.. Графика уж от Лондон. Със сривът от 96-97год. За някои това е била настолно пособие за кяр от великата демагогия на прехода.


14 Август 2019 18:39 | Фил
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дърдорко, говориш (пишеш) много, не казваш нищо съществено. Те поГЕРБиха България и Благоевград.


14 Август 2019 18:49 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ако е могло да се случи нещо по-добро за България-щяло е да се случи. На критики съм се наслушал. А един протест не можете да направите. На Запад всичко се променя с протести. Винаги забивате към чугунените глави и увисвате като месо на ченгел


14 Август 2019 19:01 | Фил
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А ти кога протестира? Цвета на нацията (над 2 милиона трудоспособни българи) избягаха. В града след някоя и друга година ще има само държавни калинки, пенсионери и роми.


14 Август 2019 21:24 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Аз съм седял сам на студа през лукановата зима цял ден на студа в центъра на Дупница в компания на комунета. Едни ме псуваха, други плюваха. Почнахме около 90 човека за целия град. Вече не помня колко дни беше това.


14 Август 2019 22:09 | Фил
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

97 година? Сега сме 2019 та, защо не протестираш срещу грабителите на България?


15 Август 2019 02:06 | Кире Мустако
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А само тоя ли ще го отнесе, бе?
Ами тия говеда, дето горат бунището сека неделя сутрин?
Защо не се преработва боклука в тая тъпа държава, а?


15 Август 2019 07:57 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Дайте да се уважаваме. Голямото почистване на Дупница се осъществи по времето на кметуването на Янев с надзора на Галев. Голяма част от нерагламентираните сметища бяха премахнати. Герб може да се обвинява за всичко, но не и за липса на приемственост в хигиената. От Парка до гробищата гарата и студентските общежития. Това сметище от другата страна на реката преди няколко години представляваше една дълга ивица с разпръснати купчинки от боклук, големи колкото може да събере лека кола. Ивица с ширина от два до пет метра. Пожар на такова сметище се гаси от дупнишките пожарникари за половин час. С една машина. В района, където възникна пожара, до съм шосето имаше хеопсова пирамида от стъклени бутилки и буркани. С нещо в тях. Предполагам, че пирамидата е заминала за претопяване и в района са доставени боклуци на Актавис, вместо на градското сметище, което вече е било затворено за употреба. Някой е кярил от това, вместо да ги праща по София с договор със софийските циганета.


15 Август 2019 08:08 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Тези големи купове не се правят от местното население. Предполагам, че от другата страна на реката боклуците са разпръснати на малки купчини. Пак повтарям-пожар върху такава основа се гаси от дупнишките пожарникари за половин час. Другата основа за мощен пожар си е от Илиев. Да си го съдят. Барабар с братовчедите. Чимев е чист и ще си остане такъв.
А осъдени няма да има. Точка по въпроса.


15 Август 2019 08:35 | Д-р Бренди
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Това са вносни боклуци, за ТЕЦ Бобовдол. Гражданите да .. супата.


15 Август 2019 12:03 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Тези купове чакат депото на Крантов и компания. Ако са били за ТЕЦ- а няма да преживеят строителството на магистралата, че даже и бая време експлоатация. 100% има далавера но на друго ниво-между братовчеди или съученици от Гимназията. Широко им около врата...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар