След бой в местно заведение! Гъмжи от полиция и жандармерия в Разлог! Засилено присъствие пред Съдебната палата, заради очаквани протести от българи и роми

15 май 2021 09:32   13 коментара   18561 прочита


До сблъсъци не се стигна, роднините на 5-имата задържани,търпеливо изчакваха решенето на съдията

Десетки разложани се събраха днес пред съдебната палата в Разлог, където предстои гледане на мярка за неотклонение на задържаните след масов бой в местно заведение роми. Десетки жандармеристи и полицаи бдяха за реда пред съда в очакване на сблъсъци, но до такива не се стигна.

Оказа се, че разложани протестират срещу изявление на водеща в българска телевизия, която съобщила, че в Разлог масов бой се превърнал в "Трагикомедия", при условие, че след боя има пострадало момче, което е в болница, заради нараняванията си и в никой случай сблъсъкът не може да бъде наречен комедия. Припомняме, че боят стана заради направена забележка на дете на 10 години от ромски произход, което обикаляло около хладилник със сладолед и клиент му направил забележка.

Малчуганът започнал да псува и се върнал в заведението с роднини, водени от баща му и чичо му, които без да питат започнали да налитат на присътващите.Бяха задържани 5-има участници в сблъсъка . В никой случай боят не е на етническа основа, тъй като за първи път роми и българи в Разлог попадат в подобна ситуация, след чисто битов конфликт.

Предвид ситуацията в страната обаче не се изключва и политически опит за разпалване на напрежение,но разложани се оказаха достатъчно мъдри хора и направиха мирен протест .В момента очакват решението на съдията за арестуваните, а близките им седят в автомобилите си ,без да се намесват в мирния протест . Следим ситуацията 

П. Георгиева  


Още за: протест   мирен   Разлог   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
15 Май 2021 10:29 | Търси
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Битов инцидент. МВР често използва тази формула. Какво е това обаче. Домашното насилие е битово и счита че не се намесва въпреки сигнали за застрашаване на човешки животи. Тука е същата формула, но пък се намесва. МВР освен болница си има и прокуратура.


15 Май 2021 13:12 | Сиса
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Гнусни мангали


15 Май 2021 13:33 | Те ромите
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

НЕ ПЛАЩАТ ТОК, ВОДА И ДАНЪЦИ, ЖИВЕЯТ В НЕЗАКОННИ БАРАКИ, СТРОЯТ ИМ СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА, ДАВАТ ИМ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ, КОЛКОТО НА ЕДИН РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН, НО ДОЙДАТ ЛИ ИЗБОРИ ГЛАСУВАТ ЗА БАТЕ БОЙКО.


15 Май 2021 14:31 | 111
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не са роми а гнусни ЦИГАНИ


15 Май 2021 14:54 | Павел
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мангали, най гадната и гнусна жган на светаааа


15 Май 2021 16:32 | Angry
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Бой по мангустите!


15 Май 2021 16:51 | zoro
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

naglo dolno pleme


16 Май 2021 00:16 | Николай
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Вие добре че ги биете на горе ами като минете с колите от там кво стаа че ви пребият и не бъдете ръсисти не всички са едни и същи оти горния гледа


16 Май 2021 07:07 | Бивш служител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По времето на Тато, циганите у нас не смееха да мрънкат, работеха, уважаваха властите, слушаха и т. н. защото знаеха онези от тях, които нарушаваха законите, какво ги чака в районното, а тези които извършваха по три закононарушения, макар и "маловажен случай"на четвъртото в л. "Белене". След 1989 г. ги разглезиха политиците, дават им от нашите блага незаслужено, не ги наказват, а тези само проблеми създават. Мн. от тях станаха нагли/и родители и децата им/, държат се невъзпитано, не спазват правила и закони..... бият дори госки и служители на МВР, когато ги хванат в нарушение на законите.. чупят колите им с камъни, постоянно искат, не работат в полза на общини и държава..... и така се налага за нищо-нещо да се разкарват спец. служби за да има ред и не стане голяма ескалация, масови побои, защото на свестнвите хора, на нас българите ни писна от тях. Крадат от къщите на хората, бият старците ни, не учат, а държавата дава пари на родителите им да посещеват у-ще.... Държавата да ги сложи в ред, защото ни писна от тях.


16 Май 2021 11:59 | НИК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

стига с тези мирни протести. отиваите в циганската махала и мачкаите. като видите мангал по центъра мачкаите. с тези мирни протести един ден българия ще е на циганите. и защо полицията пази мангалите?


16 Май 2021 12:09 | НИК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

стига сте ми трили коментарите. и вие защитавате мангалите. утре могат да нападнат и вашите деца и вашите родители. много добре знаете че има проблем с мангалите. разберете че тези никога няма да се интегрират. и понеже всичко се прикрива и от политиците и от вас журналистите, се наслагва напрежение което един ден ще избухне.


16 Май 2021 17:54 | Kmeto
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Гадни гнусни мангали излизат от контрол а държава нищо не прави


16 Май 2021 21:52 | герп
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

герчев е сиган
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар