След автомобилите втора употреба, прибрахме и катафалките на Западна Европа

22 юли 2019 15:53   5 коментара   9835 прочита


През последните месеци търговците отчитат сериозен ръст на вноса на стари дизелови автомобили от Западна Европа към България. Паралелно с леките коли, които търгуват от Италия и Германия към България, в Благоевград се наблюдава и сериозно присъствие на катафалки втора ръка.

Явно бизнесът с погребални агенции процъфтява, а почти всеки собственик на такава агенция, вече предлага и услугата, транспорт с катафалка. Тези автомобили са видимо остаряло, както и немалка част от автопарка в областния център. Катафалките втора ръка вървят на цени от 5000 до 25 000 лева. Тези, които са в Благоевград обаче са далеч от стойността на най- скъпите катафалки втора употреба.

Въпросът е до колко собственика на погребалната агенция може да си позволи да отдели пари за по- луксозно возило, което пък едва ли е най- важното когато става въпрос до последното земно пътуване на починалия. Паркираните по улиците на Благоевград катафалки, обаче стряскат голяма част от жителите на областния център.

По-голяма част от хората си задават въпроса, дали тези автомобили не трябва да бъдат паркирани в закрити помещения- гаражи и да излизат само при нужда. Може ли общината да контролира прелитането на катафалки в Благоевград?

Марти Иванов

5 коментара
22 Юли 2019 16:32 | Бай Иван
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Копувайте дизелите на швабите след некоа друга година ке изквичите кат тех


22 Юли 2019 16:39 | Снуп
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Нормално, в последните години България е стана страната с най висока смъртност и най малко години живот.


22 Юли 2019 18:12 | Радост
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

И какво толкова стряскащо има в катафалката?! Придавате си важности. Никой не е вечен!


22 Юли 2019 19:37 | Инж. Любен Симеонов
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

До г-н Марти Иванов

Има други много по стряскащи неща в града. Не търсете под вола теле!


22 Юли 2019 21:42 | Realist
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хората си умрат да се возят в катафалки, пишещото материалчето пита дали да се скрият на закрито. М. И., ти нямаш проблем, ти ще си вечен! И по тъпо изречение, цитирам: "... прелитането на катафалки в Благоевград", не съм срещал!!! Ами да, загадката е разгадана - над Благоевград прелитат не НЛО, а катафалки! Ние прибираме катафалките, друг ще прибере нас.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар