След акция на пазара! Войводата от Петрич Вънде Въндев обжалва наложена му глоба от 2000лв

26 юли 2017 14:29   1 коментар   11977 прочита


Само преди броени дни Районният съд в Петрич отмени наказателното постановление, с което на известният войвода Вънде Въндев бе наложена санкция в размер на 2000лв. от Дирекция "Рибарство и контрол" при Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури- Благоевград.

Припомняме ви, че на 29.03.2017г. на ул. "Тома Митов" в Петрич служители на Агенцията по рибарство и аквакултури извършили проверка на Вънде Въндев, който продавал риба собствено производство в черни щайги. По време на проверката Въндев и сина му Георги се държали неприлично отказали да дадат документи за проверка на предлаганата от тях стока, опитали се да прегазят с лекия автомобил инспекторът, извършващ проверка, което е грубо незачитане и погазване на етичните и морални норми.

За тези им действия на основание чл. 1, ал. 1, т. 1 и т. 2 от Указа за борба с дребно хулиганство им бяха наложени следните наказания: на Вънде Въндев административно наказание „Глоба“ в размер на 400 лева, а на Георги Въндев - административно наказание “Задържане в структурно звено на МВР“ за срок от 4 денонощия.

Инспектиращите съставили акт за административно наказание по Закона за рибарство и аквакултури, според който на Вънде Въндев му е наложена санкция "Глоба" в размер на 2000лв.

Въндев обжалва наказателното постановление и Районният съд в Петрич го отмени като незаконосъобразно.

Решението подлежи на обжалване в 14 дневен срок пред Административен съд- Благоевград.

Ани Георгиева

1 коментар
26 Юли 2017 18:26 | киро
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е КАК КЕ ЗАКОНОСЪОБРАЗНО 2000 лв. за 2 к. РИБА. НЕ Е ДАЛ НА ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ ПЪСТЪРВАТА БЕЗПЛАТНО И ЗАТОВА МУ ТРАСНАА АКТО.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар