След 70 години най-после нов водопровод в Стара Кресна

25 февруари 2020 09:07   3 коментара   3056 прочита


Днес бе даден старт на изграждането на изцяло новата ВиК мрежа на Стара Кресна. Жителите на селото, дало на Българската история Кресненската епопея от 1878 г., се събраха на площата, където в присъствието на кмета на община Кресна, г-н Николай Георгиев, председателят на общинскя съвет, г-жа Мая Божинова, заместник-кметове, кметският наместник на селото, г-н Павел Паскалев и архиерейския наместник на Санданска околия, прот. Георги Танчев, бе отслужен празничен водосвет. Веднага след това, под аплодисментите на присъстващите и възгласи "Браво", кметът Георгиев направи първата копка на новия водопровод и мощно разби бутилка шампанско в кофата на очакващия да започне работа багер.

След 70 години на очакване, жителите на Стара Кресна ще забравят за неволите с водата и още тази година ще се радват на своята нова придобивка ! "Щастлив съм, че в моя втори мандат успяваме да разрешим един огромен проблем за жителите на село Стара Кресна, а ако трябва да съм искрен докрай и за община Кресна. С осигуреното финансиране в размер на 1 621 786 лева, заедно с изграждането на ВиК ще се построи и нов резервоар, а жителите на селото ще забравят за водния режим", каза развълнуваният Николай Георгиев.

"Разбира се, предвидени са и средства за асфалтиране, за да не остане работата по изграждане на водопроводната мрежа на селото свършена наполовина", продължи той. Ремонтът на ВиК мрежата на Стара Кресна е реалност, благодарение на изготвения от община Кресна проект, който беше финансиран в края на миналата година от Министерски съвет. Целевите средства ще бъдат инвестирани изцяло в реконструкция на водопроводна мрежа, строителство на нов резервоар и асфалтиране в село Стара Кресна.


Още за: Кресна   водопровод   нов   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
25 Февруари 2020 09:39 | 3333
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на правителството БОИКО БОРИСОВ,


25 Февруари 2020 12:40 | ДСБ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е това е Премиер въпреки че тоя цървул не спря да му създава проблеми зареди дефилето, пак му отпусна пари. БРАВО г-н БОРИСОВ доказхте че въпреки номерата на КУРнелия вие сте човек..


25 Февруари 2020 14:20 | Ръбъла
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво на Понко Проекто. Колко време ни дума за водопровод и ето сега водопровод. Давай само така Понко. Другия път ти си кмет.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар