След 70 г. чакане с. Стара Кресна ще има нов водопровод и резервоар

21 февруари 2020 11:43   2 коментара   3798 прочита


Стотината жители на кресненското село Стара Кресна, което е високо в Пирин планина, доскоро не вярваха, че някога ще имат нов водопровод. Не за друго, а защото го чакат точно 70 години. Но в населеното място вече се доставят необходимите материали за цялостната реконструкция на водната мрежа.

Всеки ден се носят маркучи, тръби, кранове. „И това се случи, а бяхме загубили надежда. Седем десетилетия чакане са това, нормално бе да не вярваме. Но връщане назад няма. В понеделник очакваме да пристигне техниката и да започнем да работим, стига времето да е с нас”, каза развълнуваният управник на Стара Кресна – Павел Паскалев. През зимата тук живеят 7-80 души, но през лятото в населеното място, край което скоро ще мине едното трасе на автомагистрала „Струма”, жителите са почти два пъти повече.

„Решаваме един голям проблем на тези хора. Ще им построим и съвсем нов резервоар, в който да се събира водата. Жителите на селото ще забравят за водния режим”, заяви кметът на община Кресна – Николай Георгиев. Ремонтът на цялата водопроводна мрежа в планинското село става реалност благодарение на отпуснатите от Министерски съвет 1 621 786 лева, пише Kmeta.bg. Те ще бъдат инвестирани в реконструкция на водопроводна мрежа и в строителството на резервоар в Стара Кресна.

2 коментара
21 Февруари 2020 22:47 | Evgeni Chaev
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Bravo, mnogo hubava novena...


21 Февруари 2020 23:05 | А
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А на село Ощава кога?!? Или них ората кучета ги яле?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар