След 2 години съдебни битки: ВиК Кресна разби мераците на "Кресна Електрик" на Т. Димов да не плаща на дружеството, Касационният съд отхвърли жалбите му

23 юни 2014 14:30   4 коментара   61285 прочита


Тежка победа след почти 2 години съдебни битки извоюва общинско дружество ВиК в Кресна, оглавявано от Иван Атанасов, в петък Върховният касационен съд отхвърли жалбата на мажоритарния собственик "Кресна Електрик" и на частен МВЕЦ Тодор Димов, в която той искаше от съда да спре плащанията си към местното водно дружество, определени с договор и да се освободи от натрупаните към ВиК Кресна дългове. В жалбата си Тодор Димов поиска унищожаване на договора от 2009 година с предмет -доставка на вода за производство на ел. енергия до МВЕЦ "Кресна и местността "Подината", тъй като договорът бил сключен в условия на при заплашване на фирмата му.

След като ВиК Кресна извървя тежкия път от няколко съдебни инстанции се стигна до последната ВКС, съдът не прие жалбата на Димов, заявявайки, че той не е намерил доказателства за това, че е бил заплашван, което според него е било единственото, мотивирало го да сключи договора си с общинското дружество в Кресна. Решението на ВКС е категорично и не подлежи на обжалване. Собственикът на дружество "Кресна Електрик" Т. Димов трябва незабавно да плати натрупаните около 60 000 лева дългове към дружество ВиК в Кресна, заедно с разноските по делата, направени заради неговите жалби. Новината за своеобразната победа на ВиК дружеството в Кресна се разнесе мълниеносно днес.

Потърсихме за коментар директора Ив. Атанасов. Ето какво заяви той : Удовлетворен съм от съдебното решение, още едно доказателство, че трябва да имаме доверие на българската съдебна система. Дружеството претърпя загуби, заради отказа на Димов да си праща уговорените в договора суми, той поиска от мен да сключим нов договор при нови условия и след категоричния ми отказ поведохме една изтощителна съдебна битка, която за щастие спечелихме".

П. Петров


Още за: Ив. Атанасов   съд   жалба   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
23 Юни 2014 16:26 | аз
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Браво Ванка такива, като теб требва да има пове4е в КРЕСНА. Сега запо4нете и от кмета да видим и той колко пари4ки е натрубал на сметка си.


23 Юни 2014 21:09 | ЬЬЬЬЬ
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Браво Иване и като ученик беше доста старателен и упорит и сега и в живота го доказваш
успехи и занапред24 Юни 2014 12:19 | аз2
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Щом е кмет ще трупа, не му завиждайте. Вие си го избрахте. Много се радвам за това, че млади хора в Кресна са на такива позиции, имам в предвид Ванката.


04 Септември 2014 23:33 | зьзь
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

браво Ванка да му ядеш главата пребори го тоя Димов :)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар