Слави Бинев, Ил. Йотова и Мая Манолова оглавиха народния гняв срещу депото в Джерман

10 март 2013 16:31   28 коментара   11326 прочита


С едноминутно мълчание в памет на починалия Пламен Горанов от Варна и починали Венцислав Василев от село Раднево, започна протеста на жителите от село Джерман. Над 1100 протестиращи от селата Джерман, Усойка, Блажиево, Грамаде, Крайни дол и от гр. Дупница блокираха главен път е 79. Да подкрепят протестиращите бяха дошли евродепутатите Слави Бинев от ГОРД, Илияна Йотова и народния представител от БСП Мая Манолова. ”Този проблем с депото не е само тук, такъв проблем има в много други български села. Управляващите се интересуват само от себе си. Те вече нямат право да доят. Би трябвало да си ходят. Боклуците, трябва да бъдат изгаряни, а не хвърляни. Защото тези, които се изхвърлят, вятъра ги връща пак. Тези хора, визирайки управляващите не разбират от прошка.”, бе лаконичен Слави Бинев. ”Сметище в село Джерман няма да има” ние сме с Вас .Сбогом идете си. Правете сметище в вашите дворове.”, подкрепи протестиращите Илияна Йотова. ” Аз съм с вас”, подкрепи Мая Манолова жителите на селото. Общинските съветници от БСП инж.Станислав Павлов, инж. Асен Башленски и д-р. Иван Ибришимов също бяха дошли на протеста в подкрепа на портестиращите. Независимият общински съветник Първан Дангов също взе думата на протеста. Той призова за оставка. ”Ние сме били с Вас заедно в трудни моменти, трябва да бъдем единни до победата”, бе категоричен д-р. Дангов. Оставката на зам. кмета на община Дупница г-н Красимир Георгиев, бе едно от исканията. ”Ние до Папата сигурно няма да стигнем, но след, като бъде избран новия Папа на някои, може би ще им се наложи да поискат да им опрости многобройните грехове”, каза Борислав Тасков. Той, предупреди управляващите в Дупница от името на протестиращите, че ако не се вслушат в исканията на хората, ще се стигне до гражданско неподчинение и изграждане на палатков лагер на определения за депо терен.Незабавно да подаде оставката си и председателя на РЗИ-Кюстендил Кознички заради това, че е направил доклад за проучване с положителна оценка, без да се съобрази с факта, че в района на депото е вододайната зона на село Усойка. Отговорността за санкциите, които ще понесе община Дупница заради провала на депото, да бъде поето от местната управа. Незабавно община Дупница да оттегли доклада за оценка за въздействие върху околната среда, внесен в РИОСВ-Перник, това са част от исканията на протестиращите

Н.Иванова


Още за: джерман   протест   депо   Още от: Общество

Принтирай статия
28 коментара
10 Март 2013 17:29 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
22
 (
38
 гласа)

ТОВЕ БОКЛУК СЛАВИ БИНЕВ КЪДЕ СЕ БУТА В А ГРУПА, НЕМА ДА СЪБЕРЕ И 1% НА ИЗБОРИТЕ.


10 Март 2013 18:56 | не социалист
Оценка:
13
 (
33
 гласа)

" Да подкрепят протестиращите бяха дошли евродепутатите Слави Бинев от ГОРД, Илияна Йотова и народния представител от БСП Мая Манолова " - смешно, а може би тъжно а?

В САЩ дали има социалисти?


10 Март 2013 20:52 | социалист
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Пенсионната ни система е пред крах, защото така е построена, че да зависи от вноските на днешните работещи, дето уж се осигуряваме за своя пенсия. Няма такова нещо. Ние, малцинството, които работим, плащаме данъци и вноски и просто издържаме днешните пенсионери плюс развъждането на дехуманизирани индивиди в гетата.
Антон Тодоров фрогнюз

Парите са похарчени от БКП...


10 Март 2013 22:41 | дупничанин 1964
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Тасков събра около себе си всички политически сили. Това което не можа за 2 години да направи Ивкони Тасков го постигна и му показа че за председател на Об. съвет се иска човек дипломат .Ивкони е далече от политиката. Само Чимев не вижда това .Оставката на Крантоф е на дневен ред и аз съм сигурен, че Джерманци ще я постигнат .Иначе да си ходи Чимев, той е заложник на интересите на Ивкони .


10 Март 2013 22:45 | ха-ха -ха
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Архонтът и вечно зеещата червена муцка искат, подкрепяйки този протест, отново да бъдат набутани като стари, вмирисани боклуци в следващия парламент. Какво ли не прави мерака за кокала? "Бориш "се и на бунището?!


11 Март 2013 07:51 | Николов
Оценка:
31
 (
31
 гласа)

Браво на Мая!
Тя винаги на страната на по-силните. Сега подкрепя джерманци, както някога подкрепяше братя Галеви.


11 Март 2013 09:17 | ivan
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Погледнете само какви червени боклуци стоят начело на протестите. За тях трабва да направят депо за отпадъци. Народа е толкова прост, че не вивда, че техните поробители от БСП отново яхват протестите. Партията създала мутрите, комунистическите олигарси довела до изгонването на всички нормални хора, продала енергетиката и ЛУКОЙЛ, чрез подставения комунист Костов. Гледам и се забавлявам на този цирк. Господа комунисти, този филм сме го гледали


11 Март 2013 09:36 | чефу
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ТЮХ. СЛАВИ ДО МАЯ?


11 Март 2013 09:53 | л
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Защо Мая Манолова винаги измива очите на дупнишките партийни лидери? Защо ги няма в словата, а само мълчаливо присъствие- поне така пише в статията. Или и там са пас!! Е, избори идват- явно тогава ще проговорят. Пестеливостта не е признак на липса на пари или скромност!!!


11 Март 2013 09:57 | ц
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Браво на хората от селата, знаят си интереса и са сплотени. А в Дупница ? Вражди, нападки, обиди и нищо повече


11 Март 2013 10:04 | к
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Подкрепете протестиращите. Те имат пълните основания. Стига сте ги манипулирали политици!


11 Март 2013 10:11 | артист
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

може би ако манолова и този смешник архонта се махнат от платените с червени пари протести нещата ще се случат! няма ли кой да им каже, че нямат място сред хората, защото те са главните виновници за гаднити неща, които се случват в Б-я!!!


11 Март 2013 10:13 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Този път емоциите са в dennews. bg-прехвърлете се там за да си отговорите на някои въпроси.


11 Март 2013 10:20 | н
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Май тези млади момчета- кукерите, могат да покажат какво значи протест. Звука на чановете може да събере населението от всички близки населени места и да събуди съзнанието на българите. Браво момчета- прекрасни сте.


11 Март 2013 10:29 | Пешо
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

До кога тази пачавра Мая Манолова ще се бута на всякъде не я ли срам тази дребна душа, алчна за власт. Както и най големия боклук Слави Бинев тези хора имат ли лица и свян защо не си ходят и да се махнат от погледите на хората защото са дразнители.


11 Март 2013 10:44 | лит.
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Тази госпожа няма необходимата култура и поведение към младите хора. Какъв водач може да бъде, след като само заемането на постове я вълнува Като говори непрекъснато в парламента, та какво. Имаше друга наша депутатка- Панева, тя поне се бореше за града ни. А тази не отстъпва мястото на младите- до кога едни и същи в парламента. Вече и кучетата ги познамват. Лъжи и измами бълват. И кой й вярва???


11 Март 2013 10:48 | КИКО
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

БРАВО НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА, НО КАКВО ПРАВЯТ ТАМ ТИЯ БОКЛУЦИ СЕСТРА ГАЛЕВА, БИНЕВ И ЙОТОВА .ПРОГОНЕТЕ ГИ С КАМЪНИ.


11 Март 2013 10:56 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

лит. -Полезно е и по-често да си спомняте за ПАНЕВА за да го има и в бъдеще лявото в Дупница. Прекрасен човик и достоен опонент. Вечна и памет.


11 Март 2013 10:58 | анонимен
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Тия политически лекета- Бинев, Манолова и Йотова се напъват да яхнат народното недоволство, белким пак да ги изберат!


11 Март 2013 11:07 | лит.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До старогражданин! Трябва да си я спомнят тази жена тези, които сега "управляват" БСП Дупница!! Няма ляво пространство, има разединение . Разделяй и владей- виж на общенски сесии- уж говориме, ама защо и какво искаме- глас в пустиня. Както и на митингите!! Така че не социалистите от народа, а техните водачи до последната инстанция да се променят поведението и курумпираните си идеали. Тогава ще има ляво!!


11 Март 2013 11:22 | старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Разбирам Ви болката, но как да извадиш кокала от устата на куче?! По-безболезнено е и кокала и кучето... на екарисаж, но вие 20години само се каните. И пак си гласувате за размножаването на кучетата.


11 Март 2013 14:36 | гражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Мая да си ходи от където е дошла, стига да бълва огън от устата и а да се види тя с нейната партия какво обещават и какво правят. Много обещания, а само си пълнат банковите сметки на тях, а народа кучета го яли. Стига вече вървете си и не се мяркайте повече. Слави Бинев и другата Йотова също.


11 Март 2013 15:34 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Не ставам нито за Герб, нито за Кунева. Оставам си в Синя Дупница. Камъкът си тежи на место. Със синьото тенеке в джоба до край.


11 Март 2013 15:54 | 77
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Еииии абе тая Мая срам няма ли
И ако оак я изберете .....
А бе нищо няма да стане от вас и този пат
Я избягсите на далечееее, като мен в Америка
Гж манолева/галева вие моите долари няма да видите
Изгонихте Бате Боико и сега ще Ви Шибат комунягите
Шенген ли..... хахаха
Тик е мн хубавооооо .младите бягсите барзоооо


11 Март 2013 17:27 | ПЕШО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Къде са Павлов и Ибришимов? Големите "дупнишки мъжкари" нещо ги няма, нали?


11 Март 2013 23:30 | men
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За г-жа Панева, светла и памет да си спомни и Владимир Владимиров. Кой го спаси навремето ....той си знае, а и не само той..... И сега от Лидер кандидат депутат се гласи, хайде стига - от председател на БСП сега зам. областен на Лидер. СРАМ, СРАМ, СРАМ, поне имай свян от паметта на Панева другарю Владимиров!!!!


12 Март 2013 07:41 | Не на боклуците
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нещо не ми се четат глупостите на повечето хора от форума! Та защо Манолова била там, та защо Слави Бинев бил там и т. н. Ако ги нямаше, криваците щяха да питат пък защо не са там, тях не ги интересува съдбата на обикновените хора... Като нямате никакви идеи и принципи, не се упражнявайте тука и не заливайте форума с тъпотиите си, защото коментарите трябваше да са свързани с проблема, който доведе до тези протести. А това е, че набедените и оскъдни умствено и морално общинари са се побъркали от идеята да прилапат едни пари под масата, които биха дошли, ако се направи депо за боклук в Джерман. Те са забравили основния принцип на един управляващ- да бъде слуга на народа, който го е избрал на този пост! Но понеже това са хора с лоша преценка за тези основни неща, са се помислили за богове и за тирани, и мислят, че трябва да натрапят на населението нещо, което то не желае. Понеже не са блестели много и в училище, не смятат, че трябва да имат диалог с народа, а се спотайват, крият, манипули


12 Март 2013 15:40 | ???
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Оглавиха народния гняв?!? Освен ИНТЕРЕСИТЕ СИ друго не са оглавили!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар