Скрита в гората! Пустееща наркокомуна край благоевградското село Рилци плаши и ражда страховити легенди

17 юли 2019 13:07   2 коментара   17567 прочита


Бивша наркокомуна в гориста местност край Благоевград, събира любопитни погледи. „Пустеещата комуна, за която малко хора се чували, е изградена в пълна дискретност, върху над 1 дка земя. В дворното място, оградено с мрежа, са изградени две постройки. Едната е под формата на гъба, най-вероятно за спане, а другата приличаща на военна палатка е била за занятия на наркозависимите“, споделят преминаващи покрай мястото. Хората, решили да се избавят от наркотиците, имали и градина и овощни дървета, за които се грижели.

Години по-късно от комуната са останали само постройките, обрасли в трева., каква е била тази комуна, кой я е стопанисвал и какво е станало с обитателите й, питат хората които виждат за първи път мястото. Днес видът и е страховит, знаят ли компетентните органи за това място, се питат още преминаващите от там.

От Struma.com се свързахме с кмета на благоевградското село Рилци Живко Чукарски, за да ни даде повече яснота по темата. „Отдавна на това място няма нищо. Преди около година и половина имаше Природно училище „Творилци“, което обаче вече не съществува. Мястото бе разположено върху частен терен със статут, мисля, че на земеделска земя“, спомня си кметът. Според него стопаните на мястото не са се разбрали с неговите собственици.

Проверката ни продължи и потвърди информацията на кмета Чукарски. Училището е било изградено в комуната, която група младежи са си направили само преди години в лозята на благоевградското село Рилци. Там те сами добиват храната, която да сложат на масата си. Иван Андонов е сред основателите на Природно училище „Творилци“.

В прощално видео, той обяснява, причините три години, след основаването на училището и неговото развитие, то да затвори врати. „Три години по- късно, след като мястото е така облагородено и кипящо с живот, собственикът на тази земя желае да я напуснем и да преместим всички съградено. Тъй като се нанесохме на доверие, без мястото да бъде прехвърлено в обществена полза, на името на сдружението, сега е нужно да го напуснем“, споделя Иван Андонов при затварянето на природното училище..

Сега от мястото е злокобно и започна да ражда легенди за страховити събития.

К. Тодоров

 

2 коментара
17 Юли 2019 15:47 | запознат
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Струма ако няма какво да публикувате, не си измисляйте фантасмагории, стига сте се изказвали от компетентно по-компетентно и публикувате всякакви измишльотини и глупости!


18 Юли 2019 11:58 | Кондьо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ква комуна кви 5 лева, тея дето направиха тези палатки съм ги виждал още когато ги правеха бяха някаква секта или нещо такова (затвореното общество)
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар