Ски сезонът в Банско стартира на 14 декември

06 декември 2019 09:35   3 коментара   2646 прочита


Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14 декември. Стартът по снежните писти ще бъде даден от ски-легендата Марио Мат. А всички любители на белите спортове са в очакване на спортно събитие №1 за 2020 г. - Световната купа по ски алпийски дисциплини, чийто домакин отново е Банско. Концесионерът на ски-зоната "Юлен"АД и Българската федерация по ски декларираха готовност за сезона и състезанията.

Община Банско усилено се подготвя за предизвикателствата на зимата и за гостоприемно посрещане на туристи и състезатели. На последното си заседание, общинските съветници приеха единодушно решение общината да задели средства от бюджета си за достойното представяне на града на Световната купа - събитие, което създава престижен имидж не само на курорта, но и на България.

На пресконференция за откриване на ски-сезона и Световната купа, кметът на Банско, Иван Кадев, заяви, че туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината и ще може да разчита на нейната подкрепа. "Ще продължим да надграждаме това, което към момента са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите партньори от туристическия бранш ще правим всичко, което е по силите ни, за да обезпечим един добър и силен туристически сезон. Имаме своите виждания и съображение за това как да се случат нещата. Туристическият бранш като водещ и структуроопределящ икономически бранш ще се радва на нашата подкрепа. Що се отнася до Юлен АД, ние имаме традиционно изградени взаимоотношения, добра координация и взаимодействия, които ще продължим с оглед на подобряване на качеството на продукта, който този бранш осигурява за своите гости", коментира Кадев.

По отношение на наболелия от години въпрос за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети.


Още за: сезон   ски   Банско   писти   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
06 Декември 2019 10:48 | вода газим.....
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Въпроса с цената на водата е многократно по-наболял от въпроса с втората кабинкова линия. Кмета и общинския съвет кога ще си кажат мнението .Чакаме от Разлог да подухне ветрец ....


06 Декември 2019 15:09 | Люси
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Откриването на ски сезона в Банско е един добър повод да избягаме от сивото ежедневие и да се позабавляваме. Всяка година на откриването е много готино, а и не само тогава, но и през целия сезон.


06 Декември 2019 15:25 | Roni
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Страхотна новина. Банско е супер, дано кмета продължи да го развива и всяка година да се радва на първенства и посетители.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар