Ски-център Картала гони Боровец, изненадващи цени и "екстри" посрещат туристите

19 януари 2013 21:01   11 коментара   31672 прочита


Ски-център „Картала” над Благоевград всячески се опитва да догони другите ски курорти в страната, като по цени скоро ще стигне дори „Боровец”. Репортер на struma.com се убеди днес, че за да карате ски на една от уж евтините ски писти, трябва да приготвите минимум 40 лева и то ,ако сте решили да не се храните и утолявате жажда в един от двата „ресторанта” в района на пистата. Още при влизане в зоната на курорта ви посреща служител на фирмата-собственик, който културно ви моли да си платите два лева такса за колата, която трябва да се паркира в изключително импровизиран и непочистен паркинг, където от своя страна друг служител ви "моли" да си напишете номер на мобилен телефон на видно място на стъклото, в случай, че някой ви удари автомобила да имат връзка. На касата на влека ви чака друга изненада.

Вместо обявените 32 лева за целодневна карта искат 37. Условието е, че като се накарате ски трябва да предадете картата, за да ви върнат 5 лв. депозит-сигурност. Опитни скиори коментираха, че това се прави с цел да се блокира препродажбата на карти, която обаче се случва и в този ски-център, подобно на Боровец и Банско. Вчера от ски-център „Картала” анонсираха в социалните мрежи, както и в официалния си уебсайт, че на пистата има нова снежна покривка, която е вече обработена и всичко е готово за гостите през уикенда. Уви, това в никакъв случай не беше актуално с оглед на видяното. Сноубордисти и скиори бяха принудени да си прокарват път в пресния сняг, като на моменти това бе изключително трудно.

Сигурността в горната част на трасето на пистата също не бе на ниво, с оглед на многобройните случаи на загубили се миналата година. Мъглата и силния вятър на върха като по чудо отново не заблудиха някой турист, докато маркировъчните колчета едва се забелязваха от скиорите. Struma.com ще продължава с интерес да следи ситуацията, около едно от туристическите природни богатства на Благоевград и своевременно ще ви информира за всяка положителна или отрицателна промяна.

Димитър Христов


Още за: ски   център   цени   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
19 Януари 2013 21:14 | Bie
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Днеска беше убийствено да се кара! Необработена писта и наработеща паничка! А на върха беше за ескимоси обстановка, как не се пребихме не знам!


19 Януари 2013 21:23 | Емил
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Абе Ризов и бизнес ! Ужьсно беше, а браво на вас, че пишете никой не се сеща да му идзръпа ушите на този бизнсемнен, само знаят пари да събират от хората и какво в замяна ядове и напрежение !Няма да карам ски там стига


20 Януари 2013 02:05 | йети
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

От предимство, за благоевградчани, този така наречен ски център се превръща в недостатък !
Причината е само една и е лесно поправима - ноооо ... !!!!!


20 Януари 2013 20:22 | Попов
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Димитър Христов, хайде бъди коректен с фактите! Днес карах на Картала. Нищо подобно! Добре, че си снимал информационната табела, та е ясно, че материала ти е поръчков. Отвори сайта и се възползвай от цените, ако можеш да караш, разбира се. www. kartalaski .eu


20 Януари 2013 20:25 | читател
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Докато Ризов стопанисва ски пистата не очаквайте добро качество на пистите и добро обслужване. От 25 години цялата сюрия братя Ризовци- сега вече май само един от тях продължава да "стопанисва"- хем не знаят и немогат, хем не дават "кокъла" на друг. Незная какво е участието на общината в ПРОБЛЕМА с пистата, но е крайно време да теглят шута на Ризов и да дадат обекта на знаещ и можещ бизнесмен!


20 Януари 2013 23:23 | скиор
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ами ходете си на Боровец и на Банско тогава. Срещу 70 лева карта и 17 лева мусака. Ние по умните ще си караме на Картала срещу 31 лева.


21 Януари 2013 09:20 | емили
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

По-умните ще си караме на Банско, тука не става ..,защото с трици искат маймуни да ловат


21 Януари 2013 11:15 | Димитър Христов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Попов написа:Димитър Христов, хайде бъди коректен с фактите! Днес карах на Картала. Нищо подобно! Добре, че си снимал информационната табела, та е ясно, че материала ти е поръчков. Отвори сайта и се възползвай от цените, ако можеш да караш, разбира се.

Попов, от 25 години карам ски на писта "Академика" и днешно "Картала". Стремя се да бъда максимално коректен. От къде според вас може да дойде поръчката? А ако сте карали ски в събота, наистина ли ви задоволи обстановката? Явно сте екстремен почитател на спората. Маркировката достатъчна ли е? Виждахте ли очертанията на колчетата? Не ви ли взеха 37 лв плюс 2 за паркинг? Колко пари ви трябват в наличност за карате ски и да се чувствате комфортно, бе излишен лукс? Отговаря ли предложеното на цената? Работеше ли паничката до ранния следобед, съоръжение което е включено в цената на картата? Когато има нещо позитивно бъдете сигурен, че ще бъде отразено своевременно.
П. с. Кажете кой би направил такава поръчкова статия?


21 Януари 2013 13:30 | Георги
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Изпочупих си ските от камъни и корени, за 37 лв. карта си направих поразии за 200 лв. Нямаше човек да е доволен. Единственото хубаво е евтиния обяд :)


21 Януари 2013 16:15 | Скиор
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Единственото хубаво е, че с тая тактика Бодрост нема да стане никога Банско или Боровец, със сигурност :)
Обичам Бодрост, но да карам на Картала... смех.


24 Януари 2013 09:51 | Хайде
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами не ходете бе кат не ви кефи кво пиштите, това е!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар