Скандални политически заигравки! Искат премахване на осветлението в с. Кърналово, след жалба на ВМРО-Петрич! Кметът Ст. Бойчев: "С човешкия живот не трябва да се правят опасни пиар акции"

24 ноември 2017 16:35   20 коментара   16100 прочита


С човешкия живот не трябва да се правят политически игри и опасни пиар акции. Поводът за това изказване на кмета на петричкото село Кърналово Стоян Бойчев, стана депозираната жалба от ръководството на ВМРО-Петрич до прокуратурата относно изграденото преди около година улично осветление от село Кърналово до частната и общинска борса, намиращи се на Републиканската пътна мрежа.

В издаденото наказателно постановление срещу община Петрич, след проверка на РДНСК са установени документни нарушения на строителните книжа по Закона за устройството на територията. В заповед издадена от тях е препоръчано на община Петрич да премахне осветлението на основание на констатираните нарушения.

В този казус, според кметът на село Кърналово Стоян Бойчев става въпрос за политически игри и пиар-акции на гърба на стотиците хора, преминаващи ежедневно през този участък от пътя. Ето какво каза още той за struma.com: "Факт, който е неуспорим е, че от както бе монтирано осветлението от борсата до село Кърналово няма никакви произшествия и хората се движат спокойно.

Всички от близките населени места знаем за предишните инциденти станали на този път-блъснат човек и поредици от катастрофи с каруци. Това е главна артерия, през която ежедневно преминават около 80% от пътникопотока. Когато става въпрос за човешкия живот, не трябва да има пиар-акции и политически игри.

Ако има допуснати технически или документни грешки,нека този,който е отговорен си понесе последствията,но защо това трябва да става на гърба на всички и хора. Нека от ВМРО-Петрич помислят внимателно, защото тук говорим за човешки животи."- каза той.
От община Петрич съобщиха, че заповедта за премахване ще бъде обжалвана.

Ани Георгиева

20 коментара
24 Ноември 2017 18:02 | Цирка е пълен
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Само на Юри Смуков му пречи това осветление!!!! Но, защо не излезне на яве и да кажи какъв му е проблема а не да се крие зад вестника на Еленко струма24.


24 Ноември 2017 18:21 | ВМРО
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

н Ангелски, ВМРО не е срещу нищо, изградено законосъобразно и без да се краде! И на РДНСК ли платихме, за да ви изобличи в поредната далавера на гърба на жителите на Община Петрич? И заповедта за демонтиране ( поради куп УМИШЛЕНИ закононарушения) ли подправихме? ПП. Помислете си хубаво какви ги вършите със зеленчуковия пазар! Да не кажете после, че не сме ви предупредили! Без уважение, ВМРО – Петрич!


24 Ноември 2017 18:34 | найс
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Въпрос до юристите на Община Петрич: Как се тълкува разходването на публични средства за незаконен строеж? Кражба, некадърност, безстопанственост...?


24 Ноември 2017 18:59 | кавракирово
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Стоян Божинов ти нямаш посадено едно дърво, само кусури тарсиш. Засрами се


24 Ноември 2017 19:01 | георги велев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

мишки пишете си имената или се страхувате не е 1985 година


24 Ноември 2017 19:06 | Иван Бойчев
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Изглежда, че г-н кмета на, село Кърналово е лишен от мъжки хормон прехвърляйки вината, и опитвайки се да се измъкне и да обвини ВМРО ! Ако искахте да избегнете подобна ситуация по - добре на времето да бяхте узаконили проекта или поне най-малкото той да, не беше толкова некадърно изработен, нооо... как може да говорим за нещо добре направено когато "Шуробаджанащината" родила се при Вельо и продължаваща да расте при Бръчков е замесена в дадения казус. Е кмете на с. Кърналово поне си признайте, че знаехте за всички нередности относно, проекта. А, искрено Ви моля да попита някой водач на автомобил когато минава нощно време по пътя където е разположено осветлението Ви, дали не изпитва дразнене в очите и затруднение шофирайки, породени от лошото разположение на светлините :) . И искрено ще Ви помолим да не бъдете образец за природно лишен от интелектуален багаж българин и да се примирите с факта, че имате вина и ако е възможно да, не показвате своята "Популистична" стрна :).


24 Ноември 2017 19:29 | Краси Г. Манчев
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

За пореден път се убеждавам, че живеем в едно много тъпо общество.
В бяла държава този Кметец - Светец щеше да бъде изхвърлен като боклук.
Ало, Кмете? Ало, Рилке? Нашите пари не са вашите пари, разберете го!
Ти, Рилке не си в тази община за да спасяваш бизнеса на мъжа си! Оставка, кога?


24 Ноември 2017 19:34 | Скрито-покрито
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Струма, Не са установени "Документни нарушения на строителни книжа",
А са установени ЛИПСА НА ВСЯКАКВИ СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШЕНИЯ, установена е липса на
лиценз на ФИРМАТА НА РИЛКА ФИЛИПОВА! Това, ако не е шурубадженащина!?
Бойко, ела и си изтегли тия. Имате по - кадърни хора от тях в ГЕРБ


24 Ноември 2017 20:04 | Гиги
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Бръчков да не се крие като Мутка.... аман от далаверяджии.... айде за София да си продаваш апчетата Каун проЗ


24 Ноември 2017 21:17 | ФРАНГАЛИЯ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ТОЗИ МАЗНОК -КМЕТ КАК МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВА НЕЗАКОННИ НЕЩА. ОБЕКТ БЕЗ СТРОИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ. НАЛИ БЕШЕ ВЕЛЬОВИСТ СЕГА СИ ЛИЖЕ ДУПЕВИСТ БРЪЧКОВИСТ. КЪРНАЛОВО НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАКЪВ КМЕТ .ГЬОНСУРАТ. БРАВО НА ВМРО ТЕ СЕ БОРАТ ЗА ЗАКОННОСТА


24 Ноември 2017 21:27 | Николов И.
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Кмете, търсейки постоянно вината в някой друг само затвърждаваш собствената си несъстоятелност! Не го ли разбираш?


24 Ноември 2017 21:58 | До Бръчков
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Обекта не просто има пропуски в документите, а НЯМА такива! Знаеш го добре и въпреки това си заплатил от нашите пари за това! Ако имаш достойнство поне малко подай си оставката преди да трябва да платиш и за събарянето на това осветление! Гласувах за теб с надеждата да премахнем Вельовите хора с техните схеми. Оказа се, че твойте незаконни схеми и смелост нямат равни!


24 Ноември 2017 22:44 | до франгалия
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Бойчев, до кога ще се излагаш... от както си кмет, винаги си със свалени ГАЩИ..


25 Ноември 2017 01:02 | Селчо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

ВМРО всички са незаконни. Но са официялни пумяри. Вместо да се радват на осветлвнивто, заради което от 2 години няма инциденти те тъпаците искат да го махат, е това са голями идиоти, които искат само да плюят.


25 Ноември 2017 03:29 | Рия
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ще се радваме, само, когато Бръчков влезе в пандиза, качиш?


25 Ноември 2017 11:06 | Elena smykov bojinov
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Вярно е че мврото се ръководи от ченгетата смуков и божин оф. а еленков им е ДОПИСНИК и доносник. Какво падение.


25 Ноември 2017 12:29 | Мнение
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Този най-добре разбира от политически заигравки, като се има предвид, че всеки път е кандидат за кмет от различна партия. Колкото до незаконното осветление, то е опасно за хората. Не отговаря на никакви изисквания и е изпълнено от фирма, която абер си няма от тези неща. Който го е разрешил, трябва да си понесе отговорността. Това не е единственият незаконен обект на общината.


25 Ноември 2017 13:15 | Митничар
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

А бе тоя стоян божинов от вмро преди да се прави светец и политик първо да отговори:
Колко камиона му конфискуваха заради контрабанда. колко ддс открадна. колко фирми негови ги прехвърли на цигани за да отърве 100000 лв задължения на държавата. Защо го изгониха от полицията като куче. вярно ли е стрелял и ранил човек. вярно ли в Михнево е ударил жестоко детето на бившия кмет. и то на предизборната кампания на която драпаше за дупетат. ето този човек ни говори за нередности. ай виктор на него и доносник


26 Ноември 2017 19:25 | бойка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

О Бойчев о Юда ти си оставаш стар износен долен ляв педал т е Съединител хахаха


28 Ноември 2017 01:56 | ?
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ало кмете вземи оправи улиците в селото .Колко мандата си кмет и кво направи само твойта улица си направил. Смешник това ти е проблема осветлението до борсата а в селото може и без осветение и по разбит път.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар