Ситуацията в МБАЛ Благоевград! Изписват трима! 5-има съмнителни за коронавирус в Инфекциозно

27 март 2020 10:45   1 коментар   25792 прочита


Мъжът, докаран от Разлог и интубиран вчера, е с двустранна пневмония и съмнение за коронавирус,чакат потвръждение

Нормализира се ситуацията в благоевградската болница. Вчера поради приемът на съмнителни за коронавирус пациенти, имаше известно напрежение, но днес е спокойно, казаха от болницата. В момента 5-има са в Инфекциознно отделение, а днес изписват 3-ма. 2-ма съмнителни за вируса ,които  отчетоха 3 последователни отрицателни проби, изписват и първият постъпил пациент с коронавирус, англичанинът от Банско.

Мъжът на 78-години победи заразата  и вече е напълно здрав. Майката и дъщерята от разложко село са в болницата, продължава издирването на хора, с които са били в контакт и поставянето им под карантина. Останалите 5-има чакат резулатите от направените проби. Вчера в тежко състояние от болницата в Разлог бе преведен мъж, който бе интубиран в реанимация на МБАЛ Благоевград. Той е с типичните сипмпотоми на коронавирус, има двустарнна пневмония, чакат се проби.

Тази сутрин ген. Мутафчийски съобщи за нови 12 случая на коронавирус, броят на заразените в страната е 276. Има вече 9 абсолтно излекувани. За пореден път апелираме: Спазвайте карантината, наложените мерки и инструкции на здравното министерство и щабовете по места и си стоите вкъщи. Следим ситуацията в областта. Засега навсякъде е спокойно.

Продължават мерките на полицията за проследяване на всички, които се връщат от чужбина за спазване на карантината. Хиляди се върнаха след началото на карантината и в разгара на пандемията. Затова полицаите ,които също са героите на новото време, ежедневно проверяват стотици под карантина за спазване на мерките. Следим обстановката. Останете вкъщи и Бъдете здрави!

П. Костадинов

1 коментар
27 Март 2020 11:54 | ДъПъСъ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дядо на възраст, чете заглавията във вестника, седнал край реката:
- "Министърът на образованието за 5-ти път не може да вземе матура! "
- "Mинистърът на здравеопазването припадна на опашка в поликлиниката! "
- "Умря депутат от глад, преживявайки един месец с минимална заплата! "
Доволен, дядото най-после хвърли обратно в реката златната рибка...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар