Ситуацията в Благоевград е тревожна! Лекарите се поболяха! Гинекологът д-р Калоянова, джипито д-р Вълчанова са с Ковид 19! Хирурзите в болница "Пулс " също, отделението е затворено! В МБАЛ е пълно с пациенти

20 октомври 2020 10:00   33 коментара   31259 прочита


Благоевградска област  отново сред първите в класацията с 60 болни за денонощието. Виновни сме! За смъртта на десетки хора, за смъртта и заболяването на лекари от Пиринско, виновни сме за това, че не пазим децата си и близките си! Виновни сме..., заради просташките коментари и неверието, заради измислените конспиративни теории, заради забавените реакции на местната власт, заради безхаберието на работодателите, за това, че  тук не се спазват противоепидемичните мерки...   

 
   

Още двама лекари  извън строя. Гинеколожката д-р Калоянова е с коронавирус, заразата тя пипнала след посещение на семинар на лекари  край Разлог. Ковид 19 поболя и джипито от Благоевград д-р Вълчанова.  Как се е заразила д-р Вълчанова  дали от пациент, или от посещенията си в кардиология на частната болница "Пулс ", в която случаите на заразени с коронавирус са много, не е ясно .

Хирурзите на частната болница са под карантина  заради  коронаинфекция,  а хирургичното отделение е затворено. Констатирани са случаи на заразени и в кардиология. В момента 15 пациенти с Ковид са настанени в болница "Пулс". Пламна Благоевград, са най-честите коментари, които чуваме в последната седмица. И днес националната информационна система отчита 60 болни в областта, от които 26 са в областния град. И тенденцията да сме начело на негативната класация продължава вече месец.

Ежедневно публикуваме растящия брой заразени в Благоевград и областта, ежедневно алармиране за спазване на противоепидемичните мерки и всеки ден четем и слушаме потресаващи коментари, бликащи от невежество, простотия и безотговорност. Въпросът защо в Благоевград са най-много заразените в страната на глава от населението има няколко отговора.  

Първо - Заради неадекватните и закъснели мерки на местната власт. Заради неглижирането на ситуацията, поради нейното неразбиране. Невежеството и липсата на добра комуникация между   управниците ни и институциите, ангажирани с битката срещу вируса нанесе сериозни вреди на областния център. Кметът Томов не признаваше страшните резултати на РЗИ и публично показа, че между институцията "Кмет" и РЗИ връзка няма.

Градоначалникът прибягна до изследвания в частни лаборатории, за да докаже, че РЗИ и националната референтна лаборатория лъжат за заразените от "Любимия му коронавирус". За да опровергае заразата на първия,  пипнал коронавируса в общинска администрация, архитект Тинчев, Томов направи сума ти совалки и скандални, по отношение на коронавируса, изявления. И докато в общинска администрация разчистваха лични сметки, невидимият враг се настани по домовете на хората, по училища, по болници и детски градини.

В разгара на пандемията в Благоевград се направи фестивал без публика, но с участници, част от които се заразиха. Целият биг бенд прекара инфекцията.. После пак тържества се правиха в Благоевград при никакви мерки за сигурност и ансамбъл "Пирин" пламна. 17 от артистите са под карантина .

Нямаше  дезинфектанти, никаква дезинфекция на града, никаква помощ от страна на общината към работодатели и институции още от началото на световната пандемия.  От няколко дни се активизираха общинарите, но мерките им са крайно закъснели, но пък са повод за изява, с демонстрирана псевдогрижа за благоевградчани. 

Второ  : Работодателите не положиха сериозни и адекватни мерки за служителите си. Спазването на мерките бе неглижирано. В голяма част от институциите никои не следеше за носенето на маски. Вчера показахме снимка от КАТ Гоце Делчев, където в пика на заразата хора  без маски се редяха на гише, за да поучат някакви документи. В търговските обекти се пускат хора без маски, без ръкавици , собствениците , за да не изпуснат клиентите си,  си затворяха очите пред всичко това,.подценявайки ситуацията.   

От първостепенно значение е поведението  на благоевградчани  в условията на пандемия. Липса на дисциплина, пословичен егоизъм и  никаква отговорност и грижа за ближния. Противоепидемичните мерки сякаш се отнасят за всички останали, но не и за Благоевград. Тук сме "друго тесто". Не вярваме, че вирусът същестувава . Царе на конспиративни теории, на които и най-добрите шпиони биха ни завидели.

Във форума на Struma. com има крайно агресивни коментари от това, че вирусът е измислен, за да сриват икономиката умишлено, до това, че в Благоевград и България идвали избори и затова броят на заразените непрекъснато расте. Това са все коментари от хора, които смятат, че вирусът няма да ги застигне. Когато обаче това се случи и злото се стовари на главата им започват да обвиняват, този е виновен, онзи е виновен, държавата, правителството, " кмета, даскала и попа".   

Обвинявани сме в създаване на паника, при условие, че ежедневно съобщаваме реалните резултати, публикувани в Националната информационна система. С една дума Благоевград не вярва, че Коронавирус има и той поболява сериозно, носи смърт и застрашава живота и здравето на всички ни. Излиза, че тук живеят най-много невежи политикани, най-големите  неверници и най-безотговорните и самонадеяни  хора.

Не ни се ще да използваме и по- сериозни квалификации за интелектуалния потенциал и проявленията на благоевградчани по отношение на вируса. Това вероятно обяснява и най-големият брой заразени, в сравнение с останалите области в страната. Ние се мерим със София, а имаше дни, в които изпреварихме по броя на заразените и София град., с най-много поболели се лекари, най -много починали медици...

Страшно е!  За пореден път лекарите предупреждават : Спазвайте противоепидемичните мерки. Коронавирусът се настанява трайно в Благоевград и областта. Не бъдете простаци, не бъдете невежи. Бъдете отговорни към себе си, близките си и Лекарите. Ще стане така, че няма кой да ни лекува, заради нечие безхаберие и безотговорност. Бъдете здрави!   
П. Костадинов   


Още за: вирус   Корона   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
33 коментара
20 Октомври 2020 10:43 | Смях
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Нали са с предпазни облекла и маски, ) Сега да не се окаже, че вируса е 0. 125 микрона както ви казах още преди седмици,)


20 Октомври 2020 10:58 | Сиса
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Нали народа мисли че е лъжа, ама доброволци като се търсят никой не ходи. Бойко затваряй всичко че това племе.....


20 Октомври 2020 11:07 | Е, и
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Какво като са с предпазни маски и облекла?! Нали в някаквъв момент ги свалят и може да вдишат или да попадне по дрехите им! Те са са най-големи дози от коронавируса!


20 Октомври 2020 11:20 | Пазете се взаимно
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Всичко ще е добре, ако не се блъскаме като говеда на закрито и спазваме хигиенните норми. Мислете за другите, за да мислят и те за вас!


20 Октомври 2020 12:07 | Смях
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Е и ако сам не можеш да сметнеш разликата между маска за прахови частици и размера на вируса... Примерно съвременна маска против радиация с електростатика е 1 микрон.
Сиса не лъжи хората ..под доброволци се има предвид лица с медицински опит или минимум студенти втора година. С тази масова паника поне 50% от болните сигурно ги е страх да си кажат.


20 Октомври 2020 12:22 | Цецко
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Затворете дискотеки, кръчми и казината най вече, тъпи копелета такива...


20 Октомври 2020 12:28 | ББПП
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Ега ви затворат незнам къде, тъпи, прости, неграмотни, мързеливи, комплексирани, селяндури... Седите само и се оплаквате и чакате някой да ви оправи, и те всички ви оправят, яко, ама яко в д*парата


20 Октомври 2020 12:53 | Ministur Angelov
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Всичко е под контрол..


20 Октомври 2020 12:53 | Нина
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Обърнете специално внимание на училищата и на ЮЗУ, където ръководствата укриват голяма част от заболелите и от карантинираните. Дори при болни с направени PCR тестове не се вземат адекватни мерки и останалите служители са задължени да ходят на работа, без да им се направят тестове!!!


20 Октомври 2020 12:56 | до СМЯХ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Гледай както се смееш да не проплачеш !!!


20 Октомври 2020 13:04 | ***
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Да земем да се стегнем, да спазваме каквото и както трябва, да я разкараме тази зараза за три месеца, а?


20 Октомври 2020 13:16 | проверки и глоби
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Простотията на тъпаците е отчайваща! Преди малко в магазина за козметика Нова, срещу аптека Марешки, една коза с паднала под брадата маска се смее с колежка, говори силно и обслужва заразно клиентите?! ПРОВЕРКИ И ГЛОБИ!


20 Октомври 2020 14:32 | Смях
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Заблудил си се, аз винаги се смея последен,)


20 Октомври 2020 15:34 | гост
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Да затворят цялата болница Пулс . Там е АД.


20 Октомври 2020 15:52 | сеч
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Какви контроли бе, ресторантите и кафенетата в Центъра на Благоевград са пълни, а най- пълен е ПЛАЗА, ресторанта на кмета, и вътре се пуши и на келнерите -формални маски. Кой да го контролира, Томов е собственик


20 Октомври 2020 16:04 | До гост
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Като е ад в Пулс защо тичате всички там и ревете да ви приемат?


20 Октомври 2020 16:06 | До гост
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Като е ад в Пулс защо тичате всички там и ревете да ви приемат?


20 Октомври 2020 16:16 | 123
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

В ПУЛС в момента почти всички са с КОВИД- от пациент до персонал, но умишлено се прикриват и знаете ли Защо? Защото на господин Щерев ще му паднат броя на пациенти а това е много пари. В ПУЛС всички знаем, че не лекуват а се работи само за пари.


20 Октомври 2020 16:40 | Ванга
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Всички, ще се разболеят от корона вирус рано или късно. Едни, ще оцелеят, други не....


20 Октомври 2020 17:46 | ���
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Като слушат Мангъров така ще е . Няма кой да ви лекува после друг ви е виновен.


20 Октомври 2020 17:48 | коко
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Лекарите си говорят народа си чеше оная работа.


20 Октомври 2020 17:48 | ���
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Лекарите си говорят народа си чеше оная работа.


20 Октомври 2020 17:54 | Руен Тонов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Това е Благоевград! Държава в държавата! Рибата мирише от главата /ми/.


20 Октомври 2020 18:27 | нормален
Оценка:
-10
 (
10
 гласа)

Само групов/стаден/имунитет решава този проблем. Не се страхувайте, не се паникьосвайте. така се изгражда имунитета. А "Сиса" и привържениците и, да си сложат маски, да облечат скафандри, и да се заключат в мазетата. И да не излизат поне три месеца.


20 Октомври 2020 20:27 | До нормалния
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Явно отново не си си написал домашното. Запознай се с последните изводи на хората, които разбират от това. Според тях стаден имунитет в случая не съществува. И престани под различни имена да повтаряш едно и също за маските, скафандрите и мазетата. Омръзваш. И не будиш уважение с демонстративното ти отношение към ситуацията. Бъди отговорен.


20 Октомври 2020 21:33 | Нако
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нормален, ти си ненормален. Тоя интернет всички хора можещи да пишат поне направи специалисти по всичко и да се чувстват значими.


20 Октомври 2020 21:34 | ПЪРВОМАЙ.
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ВИРУСА СЪЩЕСТВУВА, И ТОВА НЕ Е ШЕГА, ТРЕБВА ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ И ДИСЦИПЛИНИРАНИ.


20 Октомври 2020 22:02 | Нако
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ПЪРВОМАЙ Е АБСОЛЮТНО ПРАВ. ДВАМА МОИ ПРИЯТЕЛИ ГО ИЗКАРАХА МНОГО ТЕЖКО. ЕДИНИЯ КОЙТО ВЯРВАШЕ В КОНСПИРАЦИИ СТИГНА ДО КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЯ В ВМА.


20 Октомври 2020 23:12 | Хамилтън
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

А мой приятел не вярва в извънземни, но от една далечна галактика дойдоха едни зелени човечета и го взеха. Не паникьосвайте хората, не всявайте страх и без това народа е ошашавен и мизерства. И за тази болест ще забравим, както никой не пише за спин, свински и птичи грип.


20 Октомври 2020 23:23 | Славчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За всички несполуки в Благоевград, пишете, че рибата се вмирисва от към главата, а че РЗИ и всички инситуции в държавата спят не е виновна главата а???


21 Октомври 2020 00:37 | Братя Грим
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Май трябваше първо тия пияници да се разболеят и да се излекуват, та сега при "втората вълна" да са спокойни и без маски хахахахаххаахаххахахахахахахахахахахаха


21 Октомври 2020 10:09 | A
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

георги тозев да пасе кози ангария в полза на родината


21 Октомври 2020 10:29 | не гледайте новини
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

е ви я любимата пандемия - https://www.facebook.com/100012353987110/videos/1034329536988836
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар