Сирак прави нов приют за кучета край благоевградското с. Логодаж

28 ноември 2020 14:58   5 коментара   12936 прочита


Нов приют за бездомни животни се е заел да изгради 33-годишният Бойко Гренцке в землището на благоевградското с. Логодаж.

Бойко е израснал в домове за сираци. Когато е на 6 г. у нас пристигат семейство Дебора и Гари Роджър Гренцке от САЩ, за да го осиновят. След оформяне на документите той приема фамилията Гренцке.

Заедно стигат до летището в София, където обаче новите му родители изчезват и го изоставят за втори път, а малчуганът отново е настанен в дом за сираци.

Преди 15 г. поема живота в ръцете си и се посвещава на грижи за бездомни кучета. В изоставена кравеферма до с. Зелен дол с помощта на приятели и дарители прави приют за около 80 кучета. В грижите за тях му помагат бивши възпитаници на дома и много добри благоевградчани.

Бойко обаче иска да направи нов приют с по-добри условия, където да бъдат преместени бездомните животни.

Миналата година той става управител на фондация "Център Оскар и Лора-2019" и със събраните дарения купува 2 дка терен до с. Логодаж за 7000 лв., където иска да направи нов и по-хубав приют.

"Разчитам, както и досега, на добрите хора да ми помогнат. На първо време е необходимо да се направи ограда на терена, да се избие сонда за вода, да се бетонира площадка и да се сложи навес за клетките", разказва Бойко. Той благодари за дарените досега средства, с които е купена кола, за да се придвижва всеки ден до приюта, да превозва храна и др.

В новия център ще трябва да се прекара и ток, или пък да се поставят соларни панели, за да може да се отопляват специалните помещения за майки с новородени кученца, пише 24 часа. Бойко се надява догодина центърът, който вече да е постоянен дом за бездомните животни, да бъде готов и призовава за помощ.

Казва, че от началото на годината досега от действащия приют са осиновени 30 кучета, като основно осиновителите са от европейски страни.


Още за: кучета   Логодаж   село   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
28 Ноември 2020 20:12 | Зрител
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добре де, напишете поне как да му помогнем!!!!
Дайте телефон, банкова сметка,....
Как да стане иначе?


28 Ноември 2020 21:48 | Зрител
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И още нещо: КМЕТЕ, помогни на това момче, което се опитва да направи нещо наистина смислено, за разлика от повечето малоумни около теб.
И какво по-хубаво - има кой да се грижи за бездомните кучета, вместо да паслярат из града и избирателите ти само да се оплакват!
С един куршум - повече избиратели!
Ами подайте му ръка! Толкова ли е сложно?


29 Ноември 2020 01:13 | Мамбас
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В двора на музей "Никола Калъпчиев"


29 Ноември 2020 12:21 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на момчето. Напишете как да му се помогне. Кмета трябва също да му помага. В тези лоши времена имаме нужда от таккива хора и да четем такива хубави неща.


29 Ноември 2020 21:13 | запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тоя ДОКАТО се занимава с Глорията и Кире-евнухо, гол да го бара.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар