Силата на доброто! Доброволци от цяла България се включиха в акцията за нов дом на малката Валя от кочериновското с. Боровец

23 януари 2022 09:24   5 коментара   23184 прочита


Къщата на Валя и баща и изгоря при пожар, само за няколко дни каузата в помощ обедини малки и големи от близо и далеч

Само за няколко дни доброволци от цяла България пропътуваха километри в минусовите температури, за да се включат в акцията по изграждане на нов дом на малката Валя и баща и от кочериновското село Боровец, загубили къщата си при пожар преди седмици. Акцията организирана от Лео Кадели зае невиждани размери и стана пример за доброта, съпричастност и трогателна човечност. Утре момиченцето има рожден ден и доброволците ще изпълнят най-голямата и мечта, а именно да има дом, където да го посрещне, и да има колело, тъй като нейното изгоряло в огнения ад.

Трескава денонощна работа ще изпълни мечтата на слънчевата Валя, която не се изплаши от студа и помагаше за монтирането на специалния панелен фургон, който ще се превърне в уютен дом. Малки и големи се включиха в помощ на пострадалите баща и дъщеря, всеки помагаше кой с каквото може, увлечени от благородното дело.

Общината в Кочериново осигури топла храна и подслон на всички доброволци, които участват в построяването на дома и помагаше с каквото може-машини, багери, строители. Помагат денонощно и от кметството в село Боровец. Възрастни жени трогателно предлагат да нагостят момчетата, включили се в акцията. Всички заедно, рамо до рамо, за да върнат прекрасната усмивка на едно дете. Няма думи, с които да се опише обстановката около изгорялата къща на Валя и баща и.

Грозните руини не помрачават доброто настроение и хъса, с който всички работят, за да може днес до края на деня в навечерието на рождения си ден, Валя да спи в новия си дом. Неизчерпаема енергия и завидна устойчивост показват доброволците обединени от каузата. Аплодисменти и поклон пред всички добри хора, които протегнаха ръка в помощ, нека делото им бъде образец, пример за подражание.

Благодарим Ви мили хора, че върнахте надеждата, че доброто побеждава не само в приказките, че не сме сами в нужда, и че в тези трудни за всички времена се намират Човеци с големи сърца, които не могат да останат равнодушни пред чуждата болка.

Бъдете благословени! А на малката Валя честит рожден ден в аванс. Нека той сложи началото на най-прекрасното ти детство и сбъднати мечти. Бъди здрава и много щастлива, малка чаровнице, покорила България със слънчевата си усмивка. 

Петя Колева 


Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
23 Януари 2022 09:55 | ХРИСТО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

БОГ ДА ВИ ЗАКРИЛЯ БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ..


23 Януари 2022 10:46 | Ани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Благодарение на вас мили хора доказахте, че ние обикновените хора сме с добри сърца за сметка на всички управляващи. Нека Бог ви закриля.


23 Януари 2022 10:59 | да
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ето такива новини трябва да има


23 Януари 2022 13:03 | toi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

tova sa novini, bravo


23 Януари 2022 21:55 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на тези хора с такива хора България ще я има.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар