Щур късмет спаси 41-годишна благоевградчанка от сигурна смърт! Насилник стреля по жена си 2 пъти! Първият път не я уцелил, вторият- патронът засякъл в барабана...

17 май 2023 16:04   10 коментара   52220 прочита


ВКС потвръди присъдата на ОС-Благоевград -11 години строг затвор. Извергът се върнал от Гемрания, за да изпълни плана си за убийство. После направил опит да избяга пред граница, но бил заловен. История за страшно семейно насилие...

Върховен касационен съд остави в сила присъда на Окръжен съд Благоевград, с която подсъдим е признат за виновен за това, че на 19. 02. 2019 г., около 4:00 часа в гр. Благоевград, направил опит да влезе в чуждо жилище, като е употребил за това сила – счупил външно стъкло на прозореца на стая, обособена като кухня; счупил външната дръжка на входната врата на стая, като деянието е извършено нощем и от въоръжено лице, и е останало недовършено по независещи от дееца причини – заключена врата, съпротива на пострадалата. 

Със същата присъда Сергей  К. е признат за виновен в това, че на 19. 02. 2019 г., около 4:00 часа, в град Благоевград, чрез използване на късоцевно огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви жена на 41 г. от гр. Благоевград, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини (произвел изстрел срещу жертвата без да я улучи, а при втори опит да произведе изстрел срещу нея, патронът засякъл в барабана на револвера и не бил изстрелян). Обвиняемият повече от 10 години живеел на семейни начала със С. О. До м. май 2018 г. двамата обитавали къщата на жената в гр. Благоевград. Причината за раздялата им била в промяната на отношенията помежду им и упражняван от мъжа физически и психически тормоз върху пострадалата. Агресивното поведение на обвиняемия се проявявало предимно след употреба алкохол. 

След поредния скандал С. О. осъзнала, че поведението на мъжа към нея няма да се промени, поради което го помолила да напусне дома й. Разделили се видимо нормално за околните, като обвиняемият К. заминал да живее и да работи в Германия. 

В продължение на няколко месеца пострадалата О. била оставена на спокойствие. След липсата на контакт К. започнал да й пише в социалните мрежи. Настоявал да се съберат, обаждал й се по телефона, като молил да го приеме отново да живеят заедно и да подновят връзката си. При отказите на жената ставал агресивен и започвал да я заплашва, че ще я застреля и че ще запали къщата й с бензин. 

На 16. 02. 2019 г. обвиняемият Сергей. К. отпътувал от гр. Щутгарт за България. На следващия ден, при пристигането в гр. Благоевград, отседнал в хотел „Ертанком“, като предплатил престой за два дни. 

След като няколкократно безуспешно се опитал да проведе разговори със С. О. и не успял да я убеди да го приеме отново при нея, обвиняемият решил без предупреждение да отиде и лично да разговаря с нея. Предварително той се снабдил с револвер марка „Rast&Gasser”, преработен – с райберован барабан и бойни патрони за него. Оръжието не било регистрирано в системата на МВР, а обвиняемият нямал издадено разрешение за носене на оръжие. 

Около 4 часа сутринта пострадалата О. се събудила от силно тропане по входната алуминиева врата. Тя категорично отказала на исканията на К. да отвори вратата. Тогава той счупил външното стъкло на прозореца до входната врата, за да влезе от там, докато вътрешното останало здраво. Извадил револвера, насочил го срещу О. и произвел изстрел, стреляйки в посока към вратата. 

Изпадналата в паника жена, отворила прозореца, при което обвиняемият успял да се надвеси над него. Жената инстинктивно започнала да се брани и да пречи на обвиняемия да влезе в жилището ѝ през прозореца, като го хванала за ръката, с която държал револвера и се опитвала да я отмести настрани. 

Борбата между двамата продължила няколко секунди. Обвиняемият натиснал спусъка на револвера и отново произвел изстрел, при което проектилът ударил стената вдясно. Шокираната жена взела стол, като го задържала пред себе си, за да се предпази от изстрелите на обвиняемия, който отново бил насочил револвера срещу нея. Той натиснал спусъка, но оръжието не произвело изстрел (револверът засякъл), а патронът останал в гнездото на барабана. 

Произведените изстрели и виковете на изплашената жена събудили околните жители и в съседните къщи светнали лампите. При това положение, обвиняемият решил да се оттегли незабавно от местопроизшествието, защото рискувал да го заловят близките и съседите на пострадалата. Отдалечавайки се, той изхвърлил револвера и го покрил набързо с пръст. 

Изплашен от последствията на извършеното от него, обвиняемият решил максимално бързо да замине за Германия, като дори не се отбил до хотела, за да си вземе останалия там багаж. 

Към 08:30 ч. Сергей. К. пристигнал на ГКПП – Видин, където при извършване на граничната проверка бил задържан от полицаите, тъй като към онзи момент вече бил обявен за издирване от оперативно – издирвателните служби на МВР – гр. Благоевград. 

Револверът бил намерен случайно на следващия ден от непълнолетно момче. 

Сергей. К. е признат за виновен и в това, че за времето от неустановена дата от месец март 2018 година до около 4:00 часа на 19. 02. 2019 година., в град Благоевград, е държал един брой огнестрелно оръжие –револвер, калибър 8 мм, и боеприпаси за огнестрелно оръжие - седем броя бойни патрони, калибър 9 мм, предназначени за същото оръжие, без необходимото надлежно разрешение. 

 С присъдата на окръжния съдия Петър Пандев, на подсъдимия е наложено общо наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 /единадесет/ години, като на основание чл. 24. от НК наказанието е увеличено с 1/една/ година, поради което окончателно лицето е осъдено да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 /дванадесет/ години при първоначален строг режим. 

И двете инстанции са отменили приложението на чл. 24 от НК. След отмяна на приложението на чл. 24 от НК, Апелативен съд-София и Върховен касационен съд са потвърдили първоинстанционната присъда в останалата й част, при което окончателният размер на наказанието "лишаване от свобода", наложено на С. К. възлиза на 11 години. 

Петя Колева 

 


Още за: жена   мъж   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
17 Май 2023 16:29 | Gogo
Оценка:
-5
 (
25
 гласа)

Те почти всички жени от благоевград са разпоретини... При всяка открила се възможност да се на..е с друг и веднага тичат... Бездъннни ями са отдолу


17 Май 2023 16:31 | Лео
Оценка:
1
 (
21
 гласа)

Даже не само от Благоевград, ами по-принцип в света или поне в България... Всички жени са гнусни тъпи ку..и... Жалката истина!


17 Май 2023 17:20 | 124
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Aa


17 Май 2023 19:08 | Юскудар музей
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Това е същият тип револвер, с който е заловен Васил Левски при Къкринското ханче, след като е гърмял по Али Бошнак чауш и другите заптии от потерята. Бая време е стоял в музея и единствената му пружина е уморена от годините, а другите части са мухлясали. Упорито се подменя българската дума куршум с чуждицата проектил. Сигурен признак за полягане пред чужденеца, без значение откъде се задава. По една специална социална формула, когато се подменени 30% от националните думи идва моментът за подмяна и на населението. Има вече успехи - говорителка по БНР Хоризонт многократно чете: 1. 5% - ЕДИН цяло и 5%, което веднага означава, че не знае БГ език, пропуснала е часовете по математика и никой не и прави забележка, защото и началниците й са като нея. Не упражняват контрол, пардон мониторинг на личния състав, извинете човешкия ресурс в нюзрума по врене на бъррр брифинга. Повече франчайзинг, аутсортинг и европейски ценнности по време на наратива /разказ/ за енвироумънта "Пийте ве маскари! "


17 Май 2023 20:38 | Еленово
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смешна Струма ООД


17 Май 2023 20:48 | до Музея ...
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

куршум е турска дума бе помак


18 Май 2023 02:07 | Юскудар музей
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Може да е турска дума но е залегнала и утвърдена в БГ език и няма нужда да се сменя, за да се харесаме на новия началник. И в Гръцки език има много думи от турски произход-кефтес, мезес, халваджис, папас, кантар, ефендис, тюфеки, кафес и още около стотина, които никой няма намерение да сменя и се скланят по гръцките падежи по определен начин. Преводач съм по 2 езика без руски, с много години в съответните страни и покрай тях познавам добре и БГ езика. Подхвърлянето помак е израз на ниска култура, примитивно мислене и при пряк контаккт би ти създало извънредна ситуация. Помак можеш да кажеш на Мара Габардин и на Русим Ирландската пастирка, може да те назначат на някой пост. Помак е конното заптие Али Бошнак чауш, който е разпознал Левски на Пази мост, а Левски не могъл да го излъже, че на 27 дек шета по лозята да наглежда уж кираджиите слагащи оборска тор. БГ език -70 000 думи, гръцки 180 000 + 100 000 от Катаревуса, англоАмерикански - близо 500 000 думи.


18 Май 2023 11:29 | ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Проектил е често използвана дума, докато куршум... Кой е чувал за нея? Пословична е неграмотността на българските журналя. Нито могат правилно да пишат, нито да говорят!


18 Май 2023 14:38 | Каруцар
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

За да приключи спора-проектил се използва в наказателното право. А иначе много правописни грешки.


20 Май 2023 19:50 | до Юскудар музей
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

да ти го тура в устата бе миндил, казвай къде си да те почваме
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар