Ще има ли война, заради нелоялна конкуренция: Таксита срещу автобуси в Благоевград

07 април 2015 20:32   4 коментара   13178 прочита


Ниските цени на таксиметровите услуги са на път да закрият част от автобусните линии до съседни на Благоевград села. Автобусни превозвачи се оплакаха днес от нелоялната конкуренция от страна на таксиметровите шофьори в Благоевград.

Според тях те нанасят сериозни загуби на транспортните фирми. Таксиметровите коли минават преди автобуса да потегли за някое от съседните на Благоевград села и събира пътници. Всяко такси качва по четири човека, а като минат пет таксита, за автобуса не остават пътници. Пътуване с такси до близко село излиза пет лева, а като се кооперират пътниците, ще струва на човек по 1- 1.20 лв. Освен това с леката кола е по- бързо и по- удобно, а това е предимство пред раздрънканите автобуси,твърдят пътници . Най-често с таксита от близките села до града се движат работници, които се комбинират и така пътуването им излиза по-евтино отколкото с автобус.

Последните години са съкратени няколко линии, защото автобусите пътуват празни. Според някои от пътниците, често ставали скандали между автобусните шофьори и таксиджиите, враждата се засилва, което може да отприщи яростна война между превозвачите в областния център.

Лъчо Петров

 

 

4 коментара
07 Април 2015 20:50 | Дедо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Айде, мазни борби на мегдано и кой е по силен, да вози селяните!


07 Април 2015 23:51 | бай тошо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Къде спият дай и нап
Трудови договори
Психо
Водач и т. н.


08 Април 2015 10:01 | пътник
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ГОСПОДИН ДЕМЕРЖИЕВ, ЗАЩО СПИШ ЗИМЕН СЪН, СЪБУДИ СЕ ВЕЧЕ. ПЪТУВАМ РЕДОВНО С АВТОБУС 2. КОГАТО ПЪТУВАТ АВТОБУСИ НА ' ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ' - НАСТРЪХВАМ, ДРЪНКАТ АВТОБУСИ, ВРАТИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ И НЕ СЕ ЗАТВАРЯТ. ХУБАВО Е ЧЕ ИМАТЕ И НЯКОИ ХУБАВ АВТОБУС, НО НЕ ГИ ПАЗЕТЕ, ИХВЪРЛЯЍ ТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ, ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛА БЕЛЯ И КЪСНО. ЗАТОВА ЩЕ СЕ ВОЗИМ НА ТАКСИТА, ЧЕ Е ПО-УДОБНО И КОМФОРТНО.


08 Април 2015 12:22 | Водач на МПС
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Подобно е положението и в града. Стотинкаджиите минават преди автобуса, обират пътниците на цената на билета, не пускат апаратите и получават чиста печалба. А към горния пътник, не само автобусите са стари, същите са и повечето таксита. Аз им казвам разплетени кошници. Е не може само да се събира. Трябва и да се изважда. А между другото защо нито автобусите, нито такситата не намаляват цените след като горивото вече трайно е доста по-евтино от времето когато са калкулирани сегашните цени?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар