Ще има ли скоро решение по казуса Томов?! Председателят на ВКС Лозан Панов разпореди със заповед магистратите да започнат работа по касационни производства и обявят постановени решения!

03 април 2020 12:30   68 коментара   18886 прочита


Ще предприемат ли ВАС същите мерки и ще обявят ли решението за кмета на Благоевград.. В ход ли е спасителна операция за запазването на властта в областния център?! Защо дойде Президентът Румен Радев?! - анонимни размисли и предположения на обезличили се с мълчание благоевградски политици.......

Със заповед от 31-ви  март председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отмени своя заповед от 13-ти  март и разпореди магистратите да започнат работа по касационни производства и да обявяват постановени решения по съдебни актове. Целта била да не се затлачва работата на съда, вследствие на Извънредното положение. Новата заповед възбуди въпроси, дали новата заповед, ще бъде взаимствана   и от  ВАС, и дали и Административният съд ще започне да обявява решения и определение по съдебни актове, нещо което от седмици Благоевград очаква, за да стане ясно какво са решили върховните магистрати по казуса с благоевградския кмет Румен Томов.

Вятърът на промяната в ръководството на община Благоевград отдавна духа и коментарите са, че предвид представените доказателства, видни от публикувания на страницата на ВАС протокол, кметът на Благоевград е нарушил безвъзвратно и без да има възможност за тълкуване чл. 41 от ЗМСМА, съгласно който за тaкова нарушение, кметът следва да бъде освободен от поста си. Припомняме ,че градоначалникът не се е заличил като търговец, докато е упражнявал правомощията си на кмет на Благоевград.

Във ВАС вече проведоха заседание по казуса и следва да се произнесат -потвърждават или отхвърлят решението на АС Благоевград, разпоредил на ОИК да предприеме действия по предсрочно прекратяване на правомощията на кмета. След като стана ясно, че кметът Томов обжалва решението с мотива, че "трима съдии мислят по-добре от един", негови симпатизанти, нахъсано обясняваха повсеместно, че "мачът е свирен", и  че кметът ще остане на поста си .

Напоследък обаче тези коментири стихнаха и вместо това ставаме свидетели на действия, говорещи за подготовка за предсрочни местни избори. Екипът "Томов " тръгна по селата да разнася маски на хората, да се снимат, засилиха се назначенията по предизборни ангажименти, активизира се активността им във Фейсбук и през медиите, които го обслужват. По отношение на мерките в кризисна ситуация не бяха допуснати предложения от други партии, тъй като кметът Томов, окачестви намесата им като пиар.

В национален ефир градоначалникът влезе в ролята на жертва и обвини директорът на РЗИ, че не му предоставя информация във връзка със заболелите от коронавирус, и именно заради това, той не би могъл да знае какви мерки да предприеме. Градоначалникът на Благоевград бе единственият кмет в страната оплакал се от това ,че е лишен от информация.

Този път обаче, усилието не успя и вместо да насочи атаката срещу политическите си противници, пречещи му да работи, кметът постигна обратен резултат - благоевградчани твърдо го критикуваха за подобни изказвания в условията на епидемия. Не се получи и желаният ефект от посещението на Президента Румен Радев в Благоевград. Държавният глава дойде в разгара на епидемията, за да участва в заседание на общинския кризисен щаб.

В разрез с националните мерки за сигурност да се избягва струпването на хора на едно място, в Благоевград посрещнаха Президента Радев на площада журналисти и граждани . Веднага след посещението му обаче, мрежата завря от коментари : Защо дойде Президентът?! Защо избра именно Благоевград и то в такава извънредна ситуация! Не е ли това спасителна операция на БСП, която неистово иска да задържи властта в областния град! Президентът Радев е Президент на всички българи, защо не се срещна с Областния кризисен щаб, където са професионалистите, където е областният управител и където има информация за заразата в целия регион, нима само Благоевград е важен в тая ситуация?!, бяха част от въпросите за посещението му.

На излизане Президентът съобщи какво, според него, трябва да се направи в сегашните условия, какви мерки е набелязъл в негово присъствие общинският щаб, и си тръгна. На фона на цялата тази картина  в Благоевград, недоумение буди фактът ,че нито една политическа сила не излезе със становище по случващото се, нито една политическа сила не попита защо дойде президентът?! Българският президент не бе посрещнат от лидерите на останалите политически формации. Нали това е Нашият, Вашият президент, Президентът на всички българи! Защо само кметът го посрещна?!.. Е и ние няма да "разчистим терена" този път и да отговорим вместо тях! Факт е, че честта за посещението на Президента остава за благоевградския кмет.

Президентът на България Румен Радев дойде на крака при кмета Румен Томов! Този път мълчанието не е злато, уважаеми благоевградски политици.! Лесно е да се коментира анонимно и в мрежата, а явно е много сложно и опасно да се излезе с политическа декларация, легитимираща политическите формации, които да коментират случващото се в областния град. Ще скочат политиците да се правят на фактори, когато излезе решението на ВАС. Ако то указва прекратяване на правомощията на кмета Томов, то тогава ще станем свидетели на завидна активност от страна на политици и медии, забравили, че месеци наред угодно премълчаваха гафовете на управлението, в размисли на коя страна точно да се врътнат.

Жалкото е, че изборите чукат на вратата, а няма индикации, как ще справят с тях партиите за доброто на Благоевград и неговите жители! Политическото безхаберие и лицемерие ще изиграят много лоша шега на политиците, обезличили се в очакване на решението на ВАС по казуса " Румен Томов "! А то няма да се забави!

П. Костадинов

68 коментара
03 Април 2020 12:42 | с
Оценка:
-12
 (
34
 гласа)

...е много ви личи безсилната злобичка! бетер вируса сте


03 Април 2020 12:43 | ДОНЧО
Оценка:
15
 (
39
 гласа)

Аиде РУМЕНЕ махаи се вече, цяла държава ни се смеее..


03 Април 2020 12:52 | Панов
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

Евала. стлума ком актуални както винаги. питайте но не очаквайте отговори от мишоци и интересчии дебнат накъде ще задуха ветъро.


03 Април 2020 12:58 | запознат
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Браво! Поздравления за материала! Много задълбочен анализ!


03 Април 2020 13:28 | Паола
Оценка:
11
 (
25
 гласа)

Скоро ВАС решението си ще оповести,
Но как ще навакса градът ни след толкоз много щети?
Томов що можа опропасти,
И открадна колкото може пари.
***
Ясно е, ще избираме кмет,
Но ще трябват много години напред,
След Томов Благоевград да се съвземе,
И отново в правилна посока да поеме.


03 Април 2020 13:42 | ���. K������� ������
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

БОКЛУКЪТ ТОМОВ ДА ВЗЕМЕ ЕДИН БЕЛ ЧАРШАФ И С БАВНА СТЪПКА ДА СЕ ОТПРАВИ КЪМ БУЧИНО И ДА СЕ САМОИЗХВЪРЛИ!
ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА ПЛАТИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ МАСТРАФА ЗА КОСТИНБРОД.
КАЗАХ


03 Април 2020 14:17 | �������
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

ВАС. ДАНЕГО БАВИ ТОВА НЕ ДОРАЗУМЕНИЕ ..


03 Април 2020 14:36 | Бриндо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Кмете, кога ще, предприемвш действия, Има решения от 2015 на ВАС. Или има двоен стандарт


03 Април 2020 14:40 | ���������
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Мунчо, Мунчо - заминал си, въпрос на време е да те изпратят там, от където дойде.....


03 Април 2020 14:41 | Василиса
Оценка:
11
 (
23
 гласа)

Хайде, Румене, да си ходим, издънихме се


03 Април 2020 14:42 | старогражданин
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

С тоя си заминава и захарното петле Милев, и Мара и всички комунистически некадърни партийни протежета
ОСТАВКА


03 Април 2020 14:59 | Бойко до Паола(Струма)
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Големите щети и откраднатите пари бяха по времето на вашия гуру дон Камбино.
Бих написал за него песен "За крадец ставаш сине ти си тарикат". Относно Томов и сие, тенденцията на упадъка на града по никакъв начин не беше променена за тези 5 месеца.


03 Април 2020 15:03 | местен
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Едно време имаше някакв Камбитов и Шопова, ааа и някаква кучка!


03 Април 2020 15:09 | До местен
Оценка:
-5
 (
31
 гласа)

Да, и ще ги търсим дълго Камбитов и Шопова


03 Април 2020 15:15 | Паола
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Оставете ме на мира,
Аз съм прост и твърдоглав,
Туй не може да се контролира,
Още повече съветник ми е леля Пав.
***
К*во очаквате от мене,
Да оправя ви града?
Верно сте нахално племе,
С мен ударихте греда.


03 Април 2020 15:40 | Шумантов
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Паола, обичъм та


03 Април 2020 15:41 | Гражданин
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Редно е да се продължат да работят съдиите, наистина. Този път Панов ме радва с решенията си.
А за Томов, ясно е че е политически труп, както и Радев.


03 Април 2020 15:47 | Шумантов
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Със сигурност решението е готово, само остава да го обявяват.
ТоОФФ


03 Април 2020 16:33 | ПАОЛА
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

ГРОБ КОГА ЩЕ ВЪРНЕ ПАРИТЕ НА ОГРАБЕНИТЕ ХОРА В НАШАТА МИЛА РОДИНА! НА ГЛАДНИТЕ, НА РОВЕЩИТЕ ПО КОФИТЕ, НА ВСИЧКИ КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ ЗА МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И СЕГА ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ!


03 Април 2020 16:48 | Шумантов до Паола
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Тя беше грозна и противна
с голяма пъпка на носа
Бе много тъпа и наивна
И пълна с бръмбари глава.
Но аз мълчах и изтърпявах
присъствието и край нас.
Не схващах и недоумявах
Попитах те със шепнещ глас:
На масата що дири тази
полу-оформена жена?
А ти ме сръга и ми рече,
че тя приятелка била.
Какво да правя замълчах си,
с погнуса чувах как мучи
устни мазни под мустаци
обърсва със ръкав, смърди.
Ала обрат в живота и настъпи
Мъжът и беден работяга
компютър някакъв и купи,
че много щял да и приляга.
Тя в чатър мигом се превърна,
с клавиатура нощ и ден
компютъра в бардак обърна,
то беше Тигър, беше Зен...
А ти не схващаше що става,
децата гладни тя държи,
че от монитора не става
Паола чати нощем до зори.


03 Април 2020 16:55 | ������ �������
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

По време на карантината от 1665 г., изолиран в селската къща на майка си, Нютон измисля висшата математика. Томов обаче не може да измисли нищо ново, само затъва града ни


03 Април 2020 16:56 | ������ �������
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Мозък по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва, другари ;


03 Април 2020 17:18 | Сак май дик
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Струма-стършел отново злобее и разсмива джумалии. Платени подлоги на герб и дпс.


03 Април 2020 18:14 | �.�.�.
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

да каже президента, какво лекарство взимат комунистите и от къде им го изпратиха, та от неговата партия всички сах с отрицателен резултат. Нека го кажат и на другите та да се вдигне карантината.


03 Април 2020 18:32 | Стилист
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Томов, казва се паНталони, не паЛталони. Хайде, моля ти се, че у и Русе се срамуваме


03 Април 2020 18:57 | Неутрален
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Короната удари само депутати от герб и дпс, ввно някой от горе гледа.


03 Април 2020 19:01 | До един по горен мунчо
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Държавата се ръководи от една тиква-бивш комунист, мутра и настоящ крадец. В него е властта, как точно той е дал лекарство на другарите?


03 Април 2020 19:25 | Стилист
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

A, и вземи смени сливовата ракия, много мирише. Кмет си, поне Блек Рам вземи, пак се води уиски, поне


03 Април 2020 19:40 | Шумантов@
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Време е да си ходим
Благоевградчани скоро ще ни изгонят
Ние счупихме тъпомера
На мозъка ни малък е размера
Заслужаваме да бъдем бити с пръчки
Заради на бриндо и Дончо "мокритете" поръчки
Ще си платим за поколения напред
Задето сме безкрупулни безчет
Паола казва си ни истината в очите
За това не ни издържат нервите
БСП са за боклука
За това следят със лупа
Своят последен звезден час
А ще останат на пух и прах


03 Април 2020 19:58 | Бай Дончо
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Страшно падение. Само като ги видиш на снимките нема такива утепляци! Каква е тази баба Василиса? Изобщо виждате ли какви хора управляват града? Е нема такъв срам! Според вас няма ли млади образовани хора които да работят за просперитета на всички ни? Тези стари мушенници никога няма да се променят! Те са обществени тумори!


03 Април 2020 20:15 | ...321
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Мунчо и Мунчо спорят кой от тях по- е кратунчо


03 Април 2020 20:18 | ������ �������
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Томов, играта ти се спира по технически причини - GAME OVER


03 Април 2020 20:36 | Паола
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ода за Румен и Румен
Петък вечер,
Пак съм в ступор аз,
Гледам, слушам, но не вярам чак,
………….....
Моля ви не,
не ги съдете,
не, не,
хора са те, но от нисък клас….


03 Април 2020 22:08 | Шумантов до Паола
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Да ти се сера у устата пъпчива!


03 Април 2020 22:16 | ������ �������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Бягството от лична и колективна отговорност няма да ни помогне да излезем и от която и да е било криза. Томов, за теб говоря.


03 Април 2020 22:17 | ШУМАНТОВ
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Шумантов до Паола написа:Шумантов до Паола
Искаш ли, невръстеняк смотан


03 Април 2020 22:22 | ���
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

ехх, струма, струмаа.... ама Томов как ви го наби на изборите а


03 Април 2020 23:09 | @@@@
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ех, марето, марето, а как ще ти го на бием ние на следващите, ама на теб ти харесва, че Илко те остави като прани гащи, а и вече на Градевеца не му става, че сина му е евнух се знае
Да не говорим за бриндо, на който ще му събярт къщите другата седмица, заедно с Кавазов ще правят като вятъра, ама нейсе, а Димитрина Асенова от Струма бг ще лиже пак задници


03 Април 2020 23:18 | Хриси
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Хриси-"от Батак съм чичо".


03 Април 2020 23:54 | до Шумантов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Неврастеняк е бил този който е създал миризливия сперматозоид оплодил кирливата яйцеклетка от която си се пръкнал недостойни Гъзолизеццо!


04 Април 2020 00:45 | Димитрина и ваня
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ние вече сме на борсата


04 Април 2020 00:50 | Хасан
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А Мариета още ли е с Илко Стоянов? Или само със свекъра си я къцка


04 Април 2020 01:30 | Шумантов@
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не, Мариета си е все още с томофф


04 Април 2020 03:30 | Ваня Симеонова
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Падам много често от сърдечни пристъпи по томоф, мрътва ставам, не мога без него, а и съм магьосница, така ли се пише, че не знам?!


04 Април 2020 09:43 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Живея в Пиринска Македония без да съм "пирински македонец" и като относително външен наблюдател се чудя откъде толкова злоба и ненавист в тукашните хора? 99 процента от писаното по форумите е хули, помия, обиди, злъч... Песимизма тотално господства над оптимизма. Унижаване всекиму, уважение никому е девиза шестващ по тез земи...


04 Април 2020 10:04 | Да
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това е един и същ човек с психични отклонения не му обръщай внимание ... дори да има нови избори ще е най-рано септември.


04 Април 2020 13:43 | ...321
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Том ОFF


04 Април 2020 13:59 | Паола
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чичо Том е най-големата издънка,
Не работи за Благоевград, а само мрънка,
Ясен за парите наши отговаря,
но по-му се отдава водка да отваря.
**
Милев - този чичко полицай,
От бой съсипваше жена си май,
Терзийски толкова пък е невзрачен,
Може и да не е лош, но изглежда безгръбначен.
**
Васи Пав стожерът културен,
Мисли се за цвете, но е бурен.
Секретар наравили пък нашата комшийка,
Не помня името й, май че бе Марийка.


04 Април 2020 15:19 | Шумантов@
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Паола, обич моя!
Tom off


04 Април 2020 17:50 | ---
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Боклука радев дойде да подкрепи боклука томов! Явно разпитаха на лизан панов, но той яко се е забъркал в далаверата, че знае ли се какво ще излезе!


04 Април 2020 20:40 | Диана башлиева
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аз съм тъпа селска пръчка, мис крупник


04 Април 2020 21:43 | Бах Ставри
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

До по горния-Боко от Банкя, зашо не дойде да пиодкрепи Камбитов преди изборите?


04 Април 2020 23:09 | ����
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Захарното петле Милев да си ходи на село при кокошките, там може да се прави на зам кмет, не в Благоевград
Скоро ще бъдеш Тайм аут


04 Април 2020 23:33 | Гошо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Думата МОРАЛ, чувал ли си Том off?


05 Април 2020 02:30 | Станислав милев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От нас нищо не става
Аз и чичо сме селска плява
Крачиме с пагони
А сме смешкиту огромни
Чичо каза, че съм полицай
Но никой тук не знай
Че аз съм наркодирълът на дончо
Тоест, търтей като чичо мунчо
Дрога аз раздавам в първи клас
Всички стичат се завчас
Колко Дрога да продам
Любен Милев знае сам
Захърно петле му викат у състава
Сигурно защото за друго той не става


05 Април 2020 02:45 | Любчо м.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Станиславе вкарваш ме само във скандали
Ясно е че сме вандали
Знаеш, пазим първи ред
Нямаме още одобрен бюджет
Знам че сме издънки дребни
За тва си пусни трепни трепни
Скоро няма да сме на власт
За това, бързо в час
Че си леко деградирал
И си се амортизирал
Редно ли е да си полицай
А да се чува от теб кучи лай


05 Април 2020 03:08 | Ваня Симеонова @bg
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аз съм толкова разгонена
Дори и вечно съм разголена
Но никой не ме иска тука
Защото сгазила съм лука
Мириша и съм грозна, но от Димитрина съм по фамозна
А тя е първа страница
Нищо че е все със раница
Долно изчадие е тя
Как да премахна таз беля


05 Април 2020 08:05 | Гост
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Аре стига с този казус - екстра си е кмета, а вие си търсете друга алтернатива да печелите парички.....


05 Април 2020 18:12 | Извънредно
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ГРОБ Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕ ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ ЩЕ ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ АКО БЪДЕ КАСИРАН ТОМОВ, ДА НЕ СЕ КАСИРА НАСТОЯЩИЯ КМЕТ!


05 Април 2020 18:15 | Лемниската
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

УМНО!


05 Април 2020 18:58 | Майор Майор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ТИКВАТА Е УМЕН ЗЕЛЕНЧУК!


05 Април 2020 19:50 | Шумантов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АМИ ЩО ЩЕ ПРАВИ ПАОЛА?


05 Април 2020 20:35 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Факт е, че от Томов нищо не става и сега в извънредно положение се видя-докато светът се бори с пандемията, тоя се хили, че коронът вируса май го е изкарал. Бай Ганьо във Виена-скача в басейна и докато всички са втрещени, той си мисли, че му се възхищават и почва да вика “Булгар”. Е това видяхме след сто години, на живо.


05 Април 2020 21:36 | Паола
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

КОЙ, и за какво ви плаща госпожи и господа журналисти от струма? Шишко! Заслужиха ли си дребните сребърници това което предадохте? - своя град, Благоевград! Най вероятно вие сте пейзанчета от окръга, възпитаници на ЮЗУ!
Анатема!


05 Април 2020 23:33 | Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СЕЛЯНИ НЕЩАСТНИ, ОДЕТЕ СИ НА СЕЛО! И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ!


06 Април 2020 00:59 | Кавазов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Значи, много я обичате тази паола, бърка ви в нервната система, особено на дядо Мраз. А, бе, кила, Галка още ли мирише на кисело зеле като едно време докато я.. Знаеш, мъжки времена бяха, не като вашите, проститутки. Мис пролет може тая година да ми седне на..


06 Април 2020 03:26 | Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МРЪСОЛЬКЬО! ОДИ СИ ПО КОРНИЦА! ТАМ ДА ТИ СЕДАТ ПИНГВИНИТЕ НА МИРИЗЛИВИЯ ДРЕБЕН ПЛАШИПУТАРНИК!


06 Април 2020 03:27 | Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КЪЦАН КОЧ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар