Шокиращо! 22-годишна благоевградчанка премина през ада! Повече от 3 седмици бебето в утробата и било мъртво, разследват лекарска грешка

05 октомври 2016 11:49   4 коментара   57250 прочита


22-годишната благоевградчанка Стефани Б., преживя истински ад по пътя да стане майка на първа рожба, плод на любовта и с Иван Б., известен диджей в Пловдив.

Стефи и Иван вдигали сватба за чудо и приказ преди месеци, а в средата на септември трябвало да станат и родители. Бъдещата майка обаче в 8 месец забелязала, че бебето не мърда, че коремът и е малък, разказаха пред struma.com близки на Стефани. Тогава със съпруга и посетили наблюдаващия бременността лекар от пловдивска частна болница "Джимед", който заявил, че всичко е наред. Просто защото Стефи е много слабичка за това така и се струва.

При някои жени коремната кухина е по-голяма и бременността не им личи толкова много, заявил лекарят. В началото на 9-тия месец семейството отишло в болницата отново, за да насрочат дата за раждане и отново да направят преглед. Тогава докторът, който ги уверявал, че всичко е наред, заявил, че не чува тоновете на бебето и, че детето е мъртво.

Извадили плода в друга частна болница, където лекарите останали изумени, бебето е било мъртво в корема на благоевградчанката повече от 3 седмици., тежало 800 грама и било 18 см. в края на 8-ми месец. Плодът се бил свил и само чудо спасило Стефани от фатални последици и за нея.

Детето е можело да бъде спасено, ако докторът, наблюдаващ бременността е установил по-рано, че има проблем с бебето. Семейството е в шок от случилото се и. Съпругът и близките на младоженците са категорични, че случилото се с тях е лекарска грешка и неглижиране на бременността на младата жена и ще търсят правата си.

Иво Петров

4 коментара
05 Октомври 2016 13:41 | ани бг.
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Мила Стефи, много съжалявам за загубата на рожбата! Преди години с мен се случи същото разликата беше, че моето бебе тежеше 3, 500кг. 75см. дължина и го носеих мъртво една седмица докато си намеря доктор който да го извади, за да спаси мен! Във Благоевград докторката която ми водеше бременността имаше частна клиника и при всяко ходене си плащах като "поп"след като тя установи смъртта на бебето, не пжела да извърши манипулацията и даже ме успокояваше че нищо няма да ми се случи, не се зашавало моето здраве!!! Стефи ти си млада жена, и явно имаш доста здрав организъм, щом е издържало толкова време!!! Бъди силна, не падай духом, знам че трудно се преживява лошото което те е сполетяло, мога да кажа, че въпреки миналите години още не мога да забравя това през което преминах!!!! Даваха ми съвет да съдя така наречената"докторка", но като размислих и осъзнах, че досега няма осъден такъв се отказах, защото щях да си загубя времето, нервите и многото разходи по адвокати!! Нека ГОСПОД да съди тез


06 Октомври 2016 01:33 | Добромир
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Разбирам мъката ви, обаче вместо на хора, които страдат вие ми приличате, на бесни кучета. Може би и аз ако не познавах този страхотен на първо място човек д-р кой знае какво щях да си помисля, като започнем от журналистите та до всички останали зле настроени коментиращи насъскани от отровата умишлено излята в тази статия. Знам, че има много некадърни лекари но този д-р със сигурност нее от тях. Казвам го с чиста съвест от личен опит.
Много е лесно така след случилото се да си говорим трябвало е това или онова, ами да ви запитам уважаемо семейство бончеви -, След като сте се съмнявали в компетентността на даденият специалист защо не потърсихте второ мнение. Аз примерно така бих постъпил независимо, че вярвам безрезервно на даден човек.
Може много да ви боли, но не само, че лекарят в този случай няма вина ами проблемът си е ваш, защото не сте потърсили второ мнение, Така също ако е могло щяхте да избегнете лошият край.


06 Октомври 2016 18:27 | майка
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Подкрепям коментара на Добромир. След като от години сме свидетели на недобронамерени, непроверени и откровено неверни медийни публикации по много и различни поводи, вече не вярвам сляпо на всичко публикувано. Това че бебето е умряло в утробата на жената не означава, че лекарят е виновен, а това че е било мъртво от 3 седмици, както и казали в другата болница може да е преувеличено от лекарите там, за да злепоставят колегите си - това се нарича нелоялна конкуренция. Само обстойно разследване може да установи какво се е случило и дали има виновни! А и случилото се не е ада, както пише в заглавието. По -страшно е да гледаш 40 год. болно дете труп на легло като мен! И стига сте оплювали лекарите, те не са всесилни и не всичко зависи от тях!


22 Февруари 2017 10:12 | Светла
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В тази статия виждам още няколко притеснителни факта. Говори се за ада като се съпоставя голямата разкошна сватба с раждането на детето, което е трябвало да стане по план и за това е виновен лекаря, който едва ли не им е объркал плановете. - вие младо семейство за господ чували ли сте. Явно не.
създаването на дете не е като организацията на сватба. Едното е природен процес, който се случва по определен начин и ние нямаме почти никакъв контрол върху него можем само да гледаме и евентуално да си позволим лека намеса, толкова. А сватбата е измислена от нас хората и можем да я направим каквато си искаме. Говоря като човек преживял подобни неща.
Другото, е това, че се казва само в осмият месец има преглед като не се уточнява колко време е минало между фаталният преглед и този в осмият месец. Тук само се говори без факти и се съди човек еи така между другото. Читателите също са въведени в огромно заблуждение и тъй като не се мисли много много веднага си викаме лож лекар дайте да го съдим
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар