Шок в храма на Темида в Благоевград: Афганистанци, оковани във вериги изумиха служителите на съдебната палата

20 декември 2013 16:01   15 коментара   14609 прочита


Двама афганистанци шокираха вчера следобед служителите на съдебната палата в Благоевград, със засилен полицейски конвой, оковани във вериги на ръцете и краката, задържаните приличали на терористи от Ал Кайда. Проверка установи, че окованите са бегълци, арестувани при щурмуване на българската граница при ГКПП Златарево. Те били докарани по дело за гледане на мярката им за неотклонение, която съдът потвърдил. Начинът по който изглеждали, обаче стресна наблюдателите в храма на Темида, "Ние тук не оковаваме така, направо сме шокирани, решихме, че са кръвожадни убийци или терористи", коментираха свидетели на гледката

П. Петрова


Още за: шок   палата   конвой   Още от: Общество

Принтирай статия
15 коментара
20 Декември 2013 19:28 | Не сме ли
Оценка:
5
 (
33
 гласа)

Не сме ли диви ? Или варвари по скоро ! 21-век ! Европа се прекосява без да те спрат или потърсят някакъв документ ! Двамата авганистанци щурмували границата ! Как ? С какво ? С танкове ? С бомби ? За да я разрушат или просто да намерят някакъв подслон в "цивилизована " държава бягащи причинно от там където войната взима ежедневно жертви ?! Българио, накъде сме се запътили ! Накъдето и да е, да не изоставяме и малкото човешко което таи всеки един от нас българите


21 Декември 2013 00:31 | До Не сме ли
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

Пич, не се заблуждавай. Афганистанците са 90% терористи. Може конкретно тези хора да са честни и почтени, но вероятността е много малка. Философията на Афганистанските мъже е ужасяваща - всички жени, които не са мюсюлманки, са леки и ТРЯБВА да бъдат изнасилени. Това не е измислица, а тъжен факт. Убеден съм, че прангите са заслужени. Не ги съжалявай, преди да си запознат с народопсихологията им.


21 Декември 2013 06:20 | CHICAGO
Оценка:
-3
 (
23
 гласа)

Не знам в кои век живеете, и за каква цивилизация говори по-горния, аз мисля че по-добре би било ако ги бяха СВИТНАЛИ още на Златарево, а по-евтино. Тези не са Хора, те са ЖИВОТНИ, даже по-лошо.


21 Декември 2013 10:10 | Не сме ли
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Уточнявам - не съжалявам АФГАНИСТАНЦИТЕ, а съжалявам нас БЪЛГАРИТЕ


21 Декември 2013 12:36 | ???
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

е се разбрахте оти сме у европската уния? ми оти да сме буферо и пазим спокойствието на демокрацията. и разбира се утре арабето нема да гръма и псуваа западняко ми че рече булгаристанец. и бум. и бре овци сме. и я.


21 Декември 2013 22:31 | Zhangfei
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Реално европа никога не е излезла от феодализма и робовладеенето. Само е силно напудрена, но ако човек погледне на фактите то се вижда че никаква демокрация никъде на запад няма. Каква демокрация там където 1% владее 50% от богатството а 90% владеят мизерни процентчета. Само са се научили да създават видимост на законност и свобода. А веригите вървят ръка за ръка с западната "демокрация". Колкото повече "свобода" толкова повече затвори и вериги. Америка има 5% от населението на света и 25% от затворниците. Вериги за затворниците са нещо съвсем обикновено там. Плюс концлагери, гуантанама, секретни затвори по цял свят и подобни. Не се залъгвайте че вие сте застраховани и няма един ден да попаднете там. За тях сте същите аботигени както и афганистанците.


21 Декември 2013 23:35 | TODaR ЖИВКОВ
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

+ Афганистанецът се готви да убива християните като ги обезглавява- справка Днес -Сирия- нападат 1500 души едно село, избиват къде когото видят, някои ги сечат направо на тротоара с 80 сантиметрови сатъри. Ако всички бежанци не бъдат изгонени от БГ, те ще докарат касапите тук. Такъв е сценарият . Затова БГ умишлено се омаломощава по всички линии. Който иска нека да гарантира за даден бежанец със собствена парична сума и ипотека, иначе има платени чужди агенти играещи на човекосъстрадателната струна, но когато загърмят шахидите, всички защитници ще се изпокрият. Така е в САЩ - за всеки новодошъл - някой е гарант. Силни САЩ се застраховат, а бедна БГ пуска всеки - ей така. Ами затова всеки си прави майтап с БГ.


22 Декември 2013 02:02 | Zhangfei
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Тодоре, говориш глупости. Ислямистите в Сирия се финансират и поддържат от саудитска арабия. А зад саудитска арабия са нагло-американците. С. Арабия е създадена от тях и е напълно зависима от същите. Америка използува ислямистите като инструмент да разбива тези страни които не се подчиняват на Империята. Даже от войната в афганистан определени корпорации имат огромни печалби. Какво значение че ште умрат при това няколко хиляди плебейци от армията и няколко стотн хиляди аборигени? Какво е за корпорацийте една разбита страна и толкова жертви ако те могат да извлекат стотици милиарди печалба. Плюс да контролират стратегически раён който им дава преимущество пред другите неподконтролни сили. От афганистан може лесно да се бомбардира иран, да се следи Китай и Русия. Защо тогава да не се донесе малко бомбена и концлагерна демокрация на афганците? Па макар и те да не искат това.


22 Декември 2013 02:05 | Zhangfei
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Бай Тошо, БГ е колония на Империята и ще прави това което заповядат от Вашингтонский обком. Това - затова ще плащата и ще се радвате. Иначе ако не слушкате вашите господари ще ви устроят такава сирийка или други подобни бардаци, че сегашното окаяно състояние ще ви се види цвете.


22 Декември 2013 09:29 | avram
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

AKO BEXA OKOVALI TAKA DOBRE GALEVI . SEGA NEMASHE DAGI TARSAT AMA NALI SI SHARAT XORATA I NEMA PROBLEMI.


22 Декември 2013 11:44 | TODaR ЖИВКОВ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не мога да се съглася, че фактите споменати от мен по-горе са глупости:В момента в Сирия въоръжените бандити отДжебра Нусра и Ислямски фронт нападат беззащитни села християнски и ги избиват по метод БАТАК-1876 г. Стрелят по всичко движещо се след, което по списък изкарват 20-30 души, завързват им ръцете отзад, събарят ги на тротоара и им отсичат главите със специални сатъри-80 см. Жените се отвличат и се използват за всичко, включително и за жив щит, след което се продават. Бандитите влизат от Турция и се оттеглят там. 2. САЩ за всичко се застраховат - включително и за новите Амер ситизени с ъс Зелени карти-1. Има човек гарант - и 2. подписва клетвен лист и заклева да не работи срещу Правителството и президента на САЩ -и ...т. н. Ако наруши веднага го депортират а гарантът плаща. Та не виждам кое е глупост. Всички ислямисти на територ на БГ могат да бъдат използвани за създаване в БГ обстановка близка до Сирия. Затова трябва да бъдат изгонени веднага. САЩ стои зад всичко и удря където


22 Декември 2013 12:13 | Zhangfei
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ОК. Разбирам и съм съгласен - говорим за едно и също, но от рзлична гледна точка. Аз просто казвам че целият този ислямизъм и подобни са си създадени от американците. Може и да не ги поддържат директно а чрез монархийте от Персийския залив, но тези са пък под директен американски контрол. И понеже страни като Либия и Сирия не бяха под контрола на Империята, то използуват разните там ислямистки групировки да разбият тези страни под медиалното прикритие на запада и при директна поддържка на западните сателити. След разбиването на страните, корпорацийте установяват контрол над ресурсите а местното население е оставено на милостта на всякакви банди. От време на време се организират избори където участвуват 2-3 американски агенти като кандидати а дезорганизираното и тероризирано население който и да избере ще се нахендри винаги по един и същи начин. И така по сценарий на пълна африканизация. Процес който виждате и в България.


22 Декември 2013 12:15 | Zhangfei
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Слаба страна, атомизирано и дебилизирано общество, деградация на социалната инфраструктура са гаранция за контрола над дадената страна. Обкновен колониализъм. Ако го няма това - колониалистите ще създадат такива конфликти които да разбият страната отвътре. Това е сценария за "демократизация" на неподконтролните страни.


22 Декември 2013 14:34 | jтамерланд
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

те се объркали завалиите нямали са пари да дадат на когото трябва и сега ще плащат чужди грехове в България се действа по този начин


23 Декември 2013 10:19 | ?
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

арестувани при щурмуване на българската граница при ГКПП Златарево.
Искали са да напуснат България или са влезли, ако са искали да я напускат защо ги спирате бе хора нека се махат оттук защото няма логика на турската да ги спираме да влизат а тук да не ги пускаме да излязат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар