Шок!! "Нашият Иван" докаран с измръзване от дома в Рила в реанимация на МБАЛ Благоевград! Състоянието му е изключително тежко

17 януари 2017 15:23   4 коментара   19040 прочита


Какво се случи в специализираното заведение за болни хора?!

59-годишният Иван от Рила, болният с церебрална парализа, когото спасихме от едни тежки условия на живот и с общи усилия бе настанен в дома за възрастни в град Рила, е бил докаран по спешност в реанимация на МБАЛ Благоевград измръзнал и в кома. Шокиращата новина дойде преди минути в редакцията на struma.com. Състоянието му е изключително тежко, лекарите тук се борят за живота му. Те са категорични, че пациентът е с измръзване..

Какво се е случило, как така е измръзнал Иван Андонов и защо е в такова състояние, след като грижите за него поеха социалните работници и медицински сестри в общинския център в Рила. Пълна мистерия. Според нашата информация преди два дни Иван е транспортиран с кола на дома до Спешен център в Рила, а оттам в реанимация на благоевградската болница, където никой не дава надежда, че ще оцелее, толкова зле е в момента Иван. Какво се е случило?

Според първоначалната информация Иван спрял да се храни в дома, през нощта му станало много лошо и е преведен в Спешен център, оттам в реанимация в Благоевград. Кой застраши живота на болния Иван, това проверяваме в момента.

Припомняме, че дни наред водихме битка, започнала от общинския съветник Николай Чифлигаров, социални работници, председател на общински съвет Рила с искане той да бъде настанен в дом под непрекъснато наблюдение и лекарски грижи и изведен от дома на настойничката и жената, която се грижеше за него, Йорданка, тъй като начинът му на живот бе потресаващ.

На финала кметът на общината се разпореди и той бе прехвърлен в дома, за да е на топло, за да е нахранен, да има режим и да е под непрекъснати лекарски грижи. Бяхме щастливи, че Иван Андонов бе поверен в сигурни ръце. До днес, когато новината, че Иван е в много тежко състояние, в реанимация и буквално бере душа.

В Рила се говори, че Иван се оказал наследник на над 100 декара земи по пътя към Рилския манастир, две къщи в Рила, човекът е с церебрална парализа, беззащитен срещу някои апетити. Шокът е пълен, очаквайте подробности, къде и как измръзна Иван?

П. Петрова

4 коментара
17 Януари 2017 15:28 | д-р Дулитъл
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Защо се чудите, грижили са се за него така, както за умрелите от измръзване в Благоевград. В тези служби трябва да работят хора с призвание, а не алчни чантаджии, които не могат да си намерят друга работа!


17 Януари 2017 16:18 | Антон
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Много лошо...


17 Януари 2017 22:03 | ???
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Опитвали се да му спасят живота в реанимацията в Благоевград. Оставете човека да си отиде от този свят в по-добрия! Животът му и без това е бил труден, кой знае колко се е измъчил да живее сред "обгрижващи" го роднини и социални работници


18 Януари 2017 01:21 | baq
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

дайте инфо за Йорданка
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар