Шишков за АМ „Струма”: Има голяма вероятност да изгубим европари

05 август 2022 19:37   8 коментара   3773 прочита


Бившият министър на околната среда Борислав Сандов е заложил цяло едно зелено минно поле в целия спектър от живота в държавата. Такава позиция изрази Младен Шишков от ГЕРБ-СДС в „Денят на живо” по Nova. По думите му са направени немалко неща, за да бъде блокиран икономическият живот с мерките и целите, предприети през последните месеци.

„Основно това, което се случи покрай АМ „Струма”, беше една тяхна заявка от началото на мандата им. Казаха, че ще направят всичко възможно това трасе да не се изгражда по начина, по който е проектирано и одобрено от Европейската комисия. Този проект е одобрен от ЕК, кандидатствано е с него, отпуснати са средства по проекта от 2017 г., който уж не става. ЕК е казала „окей” тогава”, добави той.

В един момент обаче, по думите на Шишков, Борислав Сандов размахвал „някакво писмо” и казвал, че проектът не ставал. „Той казва, че за него не е важен човешкият живот, не е важно, че всеки ден там се губят човешки животи, важно е, че няма да има кой да насочва костенурката”, е мнението му.

По думите му обаче истинската причина не са костенурките, вълците, мечките или розовото фламинго, а както самият Сандов е казал – това, че АПИ няма фирма, която да изгради трасето. „Тоест, трасето, което той предвижда като дълъг тунел. За него проблемът е, че не иска българска фирма да изгражда това трасе”, обясни още той.

Шишков предупреди, че има голяма вероятност да бъдат изгубени европари след решенията на ексминистъра Сандов за магистрала „Струма”, взети в последния му работен ден. „Има правило на ЕК, което казва, че по един и същи обект не може да се кандидатства по повече от три програмни периода. Ако минем на вариант, който той предлага – тунел, който е абсурдният вариант, няма да ни стигне времето”, посочи гостът в „Денят на живо”.  

На въпрос дали войната между Корнелия Нинова и президента Румен Радев би помогнала на ГЕРБ-СДС на предсрочния вот, той каза: „Честно казано не виждам война. За мен това е някакъв много евтин театър. Абсурдно е да твърдиш, че някой работи срещу теб, а в същия момент да назначи трима членове от твоята партия като министри”.

Акцент на партията в предизборната кампания ще бъде енергийната криза. „Дори дадохме заявка, че сме готови да работим с всеки един, който е готов да ни подкрепи в нашите идеи – за диверсификация на газовите доставки, за ограничаване цените на горивата, на електроенергия, за модернизацията на армията”, обясни Шишков.


Още за: пари   ам струма   Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
05 Август 2022 19:55 | Гражданин
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Е защо не я построиха през тези 12 години тази магистрала!? В този ред на мисли, коя магистрала построиха изобщо, ама на приказки и изхарчени пари, стигане нямат!


05 Август 2022 20:20 | до струма
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сандов? Да не е Сандев??? Списвачите днес са по-концентрирани, изглежда


05 Август 2022 22:21 | Българин
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Шишков, Шишков, ако бяхте пуснали и други български строителни фирми да работят, освен тия около седем, осем, с които лесно и бързо направихте ОПГ, и ако бяхте избрали трасето и за двете платна по източния вариант, сега магистралата щеше да е ГОТОВА! Вашата партия е виновна, 12 години, 12 години, 12 години схеми и крадене.


06 Август 2022 01:14 | ���. K������� ������
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА!!!
ПП ГЕРБ СЕ ВРЪЩА С КАБИНЕТА БПРИСОВ №4 И СИ ВРЪЩАМЕ ЗАГРАБЕНАТА ДЪРЖАВА ОТ ШИБАНАТА ЧЕРВЕНА МАФИЯ :)


06 Август 2022 01:59 | До горния
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ку- ку, надай се, коньо, на зелена трева.


06 Август 2022 09:10 | До дебила К
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Охооо и дебила с ник"К" се появи, поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си от герберастите на държавна хранилка, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


06 Август 2022 09:18 | Коста
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ние изгубихме цялата държава, какво тук значи някаква магистрала? Държавата ни се управлява от плешиви плъхове, тикви, догани, всякаква измет! Защо в Народното събрание няма нито един човек за когото да дам своя глас? 240 плужеци!


06 Август 2022 09:41 | Истината е...
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Герберастите построиха некачествено най лесните (равни) участъци, които през няколко месеца се ремонтират, 12 години лъжеха хората за дефилето.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар