Шишков: Магистрала "Струма" и свлачището при тунел "Железница" са неотложни задачи

05 юни 2023 09:28   8 коментара   6052 прочита


Неотложните задачи, които трябва да бъдат направени, са магистрала „Струма“ и укрепването на свлачището пред тунел „Железница“. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Защо, г-н министър? “ по bTV. Той изрази надежда през август да приключи част от укрепването на свлачището, така че да бъде пуснато движението в едната посока и до края на годината да бъде завършено цялото. 

Направихме първа копка и една много малка част от последния лот, не за да предрешим трасето, а единствено и само да можем да спасим ОВОС (оценката за въздействието върху околната среда), за да можем да направим така, че българските граждани в следващите четири години да имат ясен хоризонт, че ще продължи да се строи магистрала „Струма“, посочи Шишков. Регионалният министър отчете, че газовият интерконектор с Гърция е най-важният и най-стратегическият обект, който е трябвало да изпълни служебният кабинет. Той посочи още, че са „събудили“ всички магистрали и са започнали процедури да се строят нови. 

 
Шишков каза, че имат повече от 30 километра, които са въвели в експлоатация, и е одобрил над 100 км подробни устройствени планове за нови магистрали, включително и довършването на частта от магистрала „Струма“ до граничния пункт. В личен план искам да изкажа дълбоко възмущение за някои неща, които напоследък „се закачат“ на служебния кабинет и респективно на президента, коментира Иван Шишков. Възмущава ме това, че в момента се говори за „петата колона“, че сме русофили, че защитаваме интересите на друга държава, допълни той. Служебният кабинет, първото нещо, което направи, е да откачи България от руския газ, заяви Шишков и уточни, че говори за пускането на интерконектора. 

 

 

„Една политическа сила, която построи „Балкански поток“, на практика в момента комфортно стои и гледа как обвиняват президента, че е русофил“, коментира регионалният министър. Тъй като аз, освен целия кабинет, огромно усилие положих за този интерконектор и се чувствам лично засегнат, допълни той. Всичко, което е правил служебният кабинет, е в полза не само на България, а в полза на българската интеграция към Европа, каза Шишков. Ако не направим „Струма“ – цялата, и включително тунела под Петрохан, накрая всичките товари и цялото движение ще заобиколи България, от Гърция ще мине през Северна Македония и Сърбия, коментира той,предава бта 
 

Иван Шишков каза още, че познава номинирания за регионален министър в проектокабинета с втория мандат Андрей Цеков. Надявам се, че всичко, което дотук сме направили, той ще може да го продължи, защото мисля, че професионално сме на една и съща позиция, посочи той. Шишков каза, че в момента е поискал анализ на всички обществени поръчки, които са направени, и ще ги предостави на своя наследник. Попитан дали ще бъде кандидат за кмет на София, Иван Шишков каза, че този въпрос го учудва, но го ласкае. Според мен тези слухове, които се коментират в публичното пространство, може би са единствено и само оценка на работата ми в този служебен кабинет, допълни той. 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
05 Юни 2023 11:33 | Пешо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Това свлачище колко време ще го оправят - Пирин ли се свлече там или се опитват да му вдигнат цената?


05 Юни 2023 11:55 | Наблюдател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

НЕЩО МЪЛЧИШ ЗА "АГРОМАХ" И ОТКРАДНАТИТЕ 132 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ МАГИСТРАЛА "ХЕМУС"? КОЛКО ПАРИ ПРИБРА, ЧЕ ИМ ДАДЕ СВЛАЧИЩЕТО И МОСТА НА ПОКРОВНИК?
СНОЩИ В БТВ ОТГОВАРЯШЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗГОТВЕНИ ВЪПРОСИ!
ЗАЩО ГОСПОДИН МИНИСТЪР?


05 Юни 2023 13:11 | Кресна
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Махай се с 200, мръсник долен, ти и заместникът ни аген Шушков. Тоя доносник Шушков направи голимите поразии в областта, ама идва видовден.


05 Юни 2023 15:21 | Млад билкар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Джейк от "Двама мъже и половина "


05 Юни 2023 15:32 | Перо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Шушков най долния и мазен доносник. Да се бързо и да не се появява в благоевград защото никой не иска да го вижда с това мафиотско назначение на мартинчо с купената диплома за инженерна безопасност. Спокойно ли спиш шушков.


05 Юни 2023 15:36 | Мишо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Хайде дойде време да се разберът делаверите на шушков по митниците по мррб. Очаквайте скоро да се разбере как е назначил мартин за шеф на вик. Шушков ти стигна дъното с мартинчо. Срам. Срам си


05 Юни 2023 18:13 | Петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шишков, шушков и бръчков ебаха маиката на община петрич, ще съсипят и марикостиново и рупите. нарконано бръчков се помислил за господ но боико ще го разжалва мн скоро.


05 Юни 2023 18:17 | Дина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шишков с твое разрешение, бръчков и парапунов ще унищожат рупите,
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар