Шефът на "Св. Мина" Г. Георгиев подаде оставка! Онкоболницата остава без патоанатом...! Кой ще го смени?!

08 февруари 2019 11:16   21 коментара   15554 прочита


Управителят на специализираната болница за активно лечение по онкология „Св. Мина” в Благоевград д-р Георги Георгиев изненадващо подаде молба за напускане. Георгиев е информирал кмета на града преди няколко дни за намерението си и е подал оставката си като е посочил лични причини за това.

Изненадващ бе този ход на Георгиев, тъй като той устоя на нападките, когато арестуваха аптекарката в болницата Св. Тюлекова, като част от национална мрежа за продажба на лекарства за онкоболница, устоя на безпаричието и кризата в здравното заведение и когато всички очакваха, че ще се яви на конкурс за директор той си тръгва. Причините са ясни на всички. В основата са вътреболнични крамоли и мераци към поста на Георгиев. Само, че се забравя един основен факт, а именно: Д-р Георгиев е патоанатом, без патоанатом тази болница не може да съществува.

Проблемът е, че в Благоевград отдавна има криза на добри специалисти патоанатоми и напускането на Георгиев ще създаде сериозен проблем, коментират хората в онкоболницата. За неговите качества като такъв специалист се носят легенди в гилдията. Припомняме, че на заседание на ОБС преди няколко месеца съветниците гласуваха да не се продължи договора на Георгиев, не достигнаха 3 гласа, което провокира обявяването на конкурс за мястото му. Срещу продължаване на договора гласува и групата на председателя Радослав Тасков, част от която е хирургът в местната болница д-р Хр. Таковски.

Д-р Георгиев ще остане на поста си до 15 март, а на 22 февруари ще бъде внесено предложение в ОбС за обявяване на конкурс за неговото място. Процедурата след обявяване на конкурса трае около 2 месеца, за което време здравната комисия ще трябва да направи избор на временно изпълняващ длъжността, а до тогава проблемът с патонанатом остава висящ. Така че не е добра новина напускането на д- р Георгиев от единствената онкоболница в областта, дано сметките не излязат криви.

П. Иванов

21 коментара
08 Февруари 2019 11:58 | Петър
Оценка:
9
 (
29
 гласа)

Браво Геца,
Няма да се оставиш на шепа умствно изостанали


08 Февруари 2019 12:23 | Льольо
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Владо ТакоФски е интригант номер 1, изгоре бушоно, а помако и Владо си правят пари и каквото си искат, тая болница им е наследство от ОК на БКП.


08 Февруари 2019 12:26 | Гербер
Оценка:
8
 (
30
 гласа)

Браво д р Георгиев, така се постъпва, Вие сте човек на честа, умният пази достойнството си. Това вече се среща рядко.


08 Февруари 2019 12:39 | Гербер
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Е, не е правилно да намесвате и д р Хаджиев. Той е един от малкото лекари, които не се изложиха с партии, избори и т. н. Работи си сърцато и е всеотдаен към пациентите си.


08 Февруари 2019 13:12 | Запознат
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Да, носят се легенди колко хора е убил с некадърността си.


08 Февруари 2019 14:13 | Ралица
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

За 4 години заедно с хирургчето заграбиха 3 милиона и сега уж са скарани и търсят под вола теле. Съд и затвор за такива безхаберници.


08 Февруари 2019 14:33 | запознат
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Причината е наглия Таковски! Може да е добър хирург, но е лош човек! И той не иска поста на д-р Георгиев, той иска да се разпорежда в болницата без да спазва никакви правила, да си пълни джоба с нерегламентирани пари от пациентите, но друг да управлява болницата и да поема всички негативи от това. Онко-болницата отдавна трябваше да бъде обединена с МБАЛ- Благоевград и да стане нейно поделение! А в МБАЛ работи най-добрия патолог на югозапада - д-р Христов. Нещата изобщо не са сложни, просто има хора, които ги усложняват, гледайки джобния си интерес! А това недоразумение от общината Тасков, което лъска селското си его с близостта си с Таковски, не става и за общинар, но ще се пенсионира там в общината, защото от години в нея се подвизават само посредствени хора, начело с настоящия кмет, който пък се води и доктор... забележете - доктор, а не лекар... има голяма разлика!


09 Февруари 2019 09:00 | Жожо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ифтинио син е фактор с който всички се съобразяват. Он си е тарикат, мошеник, ловджия, седераст и ченге.


09 Февруари 2019 09:22 | Олаф
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Как не ви е срам да критикувате НАЙ ВЕЛИКОТО ЯВЛЕНИЕ ( извинете НЕДОРАЗУМЕНИЕ) такофски, както самият той се титулова. Ако не се лъжа той самият наричаше онкоболницата “ бутикова” за избрани хора. Т. е. плащаш му и имаш честта той да ти обърне внимание. Аз самата попаднах по този начин при този “чудо” хирург..... И до сега СЪЖАЛЯВАМ! Браво над-р Георгиев за доблестта и смелостта му. Основната причина за напускането му е, че се опита да застане на пътя на този корумпиран и не наял се псевдохирург.


09 Февруари 2019 10:02 | вътрешен
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Браво Георгиев, откога градът се надява на твоята оставка. Да не забравиш да вземеш със себе си и твоя приближен дъртофел Стоименова. Всички се питат защо я държа, години след пенсия, като за нищо не става.


09 Февруари 2019 10:35 | Uooo
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

измислена мажа и плаща за да работи тая, надменна и некадърна, хайде и тя вънка


09 Февруари 2019 11:15 | бимша пациентка
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Преди няколко години бях оперирана гинекологично в онко-болницата, въпреки че се касаеше за доброкачествена яйчникова киста. Таковски ми взе доста пари на ръка, за да ме оперира, а след операцията съпругът ми му платил още и му дал чанта с пийване и хапване, която той приел с радост. Каква беше изненадата ми, когато след седмица разбрах, че ме е оперирала доктор Александрова, а не Таковски! Когато си под пълна упойка не знаеш какво се случва. Но той си прибра заслугите за операцията! Бях отвратена от този "лекар"


09 Февруари 2019 18:58 | Пепа
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

До хейтърите: Каквото и да говорите от злоба и завист, факт е, че в областта няма нито един онкоболен, който ако е потърсил консултация и съдействие от д-р Георгиев да не е получил най-хуманно и професионално отношение. Той си върши работата с желание и всеотдайност. И вие всички знаете това, каквото и да говорите. Дано да го наследи също толкова достоен човек и лекар, за да бъдат обгрижвани и занапред най-тежко болните хора в областта.


09 Февруари 2019 22:27 | I az
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

А на таковски и аз дадох пари при операция на моя близка. Пък дали изобщо той я е оперирал или някой друг, знае ли човек.. както писа читател по-горе тоя изрод си взима парите и за работа, която не е свършил. Над 500 лв му дадох аз


10 Февруари 2019 09:24 | Само питам?
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Таковският дали е декларирал тези незаслужени рушвети и платил ли е данък върху тях? Ало, данъчни и прокуратура, не дремете, а се самосезирайте и проверете този мишок!


10 Февруари 2019 11:39 | И аз питам?
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Не е ли време, след като всички знаят и познават мародера, псевдохирург таковски, който безплатно не работи ( виж по горе), държи се отвратително и с персонал и с пациенти, той да си ходи ? Вместо д- р Георгиев да си подава оставката заради конфликта му с този дъртак- пенсионер, нека таковски да се маха, било в затвора заради корупция, било на “заслужена” пенсия, за да си харчи на спокойствие “ изработеното” с честен труд ( разбирай награбено от нещастието на пациентите)? Стига се е изживявал като сив кардинал и шейх, за когото сутрин задържат асансьора в болницата, докато той не благоволи да дойде на работа необезпокояван от никого, за да върши велики ( разбирай недостойни) дела? Питам, не му ли дойде времето да си ходи....


10 Февруари 2019 13:34 | Гербер
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не знаете ли мили хора, че у нас в красивата ни Родина, просперират само такива личности. Добрият Човек ще го търсим с фенера на Диоген..... Търпимостта ни е пословична. Всеки знае какъв жесток характер има "сивият кардинал", но няма изход.... глас в пустиня.


10 Февруари 2019 15:31 | ОБЕКТИВЕН
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

МНОГО Е СТРАШНО, ЧЕ ЕДИН ИЗЯВЕН ИЗЯВЕН СПЕЦИАЛИСТ И ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК НАПУСКА РАБОТНОТО СИ МЯСТО ЗАРАДИ МРЪСНИ ИНТРИГИ, КОИТО СЕ ВИХРЯТ В ГРАДА НИ.
ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДЕ ОЦЕНЕН НА ДРУГО МЯСТО, А ПОТЪРПЕВШИ ОТ ПОДЛИТЕ ИГРИ ЩЕ БЪДАТ БОЛНИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ.
ДАНО ВЪЛНАТА ДА ОТНЕСЕ И ОРГАНИЗАТОРИТЕ10 Февруари 2019 18:44 | 789
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В РЗОК-Благоевград много добре познават проблемите с такива корумпирани лекари като Таковски. Има и други в МБАЛ! Защо не се самосезират както го прави прокуратурата по сигнали в медиите, а и заради коментари под такива статии. Много добре знаят, че града е малък и хората се притесняват да пишат жалби с имената си, за да не се случи да бъдат подложени на отмъщение от страна на такива доктори-лекета. Има начини и чрез подставени лица-пациенти да се стигне до корупционните схеми на такива лекари. Иначе опищяват орталъка като ги малтретират, но за съжаление част от тях го заслужават. Заради такива лекари страда цялата гилдия!


10 Февруари 2019 18:49 | Гербер
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коя здравна каса??? При сегашното управление? Абсурт. Само прокуратурата трябва да разобличи грозните факти.


11 Февруари 2019 16:08 | 123
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И двамата заедно играха и се наиграха:) И двамата е редно да си тръгнат- съсипаха едно добре работещо здравно заведение
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар