Шефът на РУО - Благоевград Ивайло Златанов: Подкрепяме идеята на Министерството за формиране на екипи с цел превенция на отсъствията от училище

13 август 2019 13:53   6 коментара   7861 прочита


Министерството на образованието и науката предложи на обществено обсъждане промени в работата на Механизма за сформиране на екипи, които активно да работят по привличането и включването на деца и ученици в образователната система. В тази връзка потърсихме за коментар началника на Регионалното управление на образованието, Благоевград Ивайло Златанов. „Подкрепяме идеята за формиране на екипи с цел превенция на отсъствията от училище без уважителни причини. Това ще доведе и до по- добра съвместна работа между институциите, както и между институциите и родителите“, смята началникът на РУО. „В момента предложението е само на етап обществено обсъждане, “ сподели още Ивайло Златанов пред Struma. com.

По данни на Министерството, дейността на екипите за превенция ще е насочена към намаляване на риска от отпадане. Експертите ще посещават домовете на отсъстващите по неуважителни причини деца и ученици, като обходите ще се правят още след регистрирането на отсъствията. Също така се предвижда да се работи активно с родителите, за да се осигурява участието на децата и учениците в образователния процес.

Екипите ще бъдат подпомагани и занапред от представители на общините, Дирекция „Социално подпомагане“ и Министерството на вътрешните работи.

Цвети Иванова


Още за: Ив. Златанов   работа   екипи   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
13 Август 2019 14:30 | царя на зара
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

ТОВА НЕ Е НОВИНА НОВИНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ АКО ТОЗИ П..... ЗАСПАЛ НЕ БЕШЕ ПОДКРЕПИЛ РЕШЕНИЕТО.


13 Август 2019 16:20 | един
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Златанов тебе ще те изпратим да идеш в махалата на Петрич да агитираш заедно шефката по образование, все пак сте капацитети


13 Август 2019 16:22 | Киро
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Тоя дългоръкав ризковец да е във всеки екип. Подкрепял. .. като подкрепяш във всеки екип ти..


13 Август 2019 17:04 | Жанини
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

У маалата кой влезне не се знае дали ки излезне, там е бермудскио триъгълник


13 Август 2019 21:00 | 55555
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Назначете си извънщатни екипи от специалисти или на граждански договор. Институциите, които участват като партньори в екипите нямат необходимия човешки и материален ресурс. не се правете, че не го виждате!!!!!


13 Август 2019 21:46 | МОН КЕ Е
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

По глупава идея от тази за екипите никога не е имало в България. Много по лесно е да се преброят дивите зайци и да ги вкараме в клас отколкото братята роми. Те не останаха хора в страната и все повече напускат заради 30 години управление на уродливи и особено крадливи правителства. Как ЕКСПЕРТИТЕ ще влизат в домовете без "прокурорска заповед". Кой ВЕЛИК УМ прати експертите да се занимават с глупости. УЧИТЕЛИТЕ вместо да преподават да обикалят махалите. Абсолютна лъжа е че институциите работят изобщо, а механизма е точто копие на филма "КИТ". "Прекрасно" е че в МОН работят огромни велики капацитети, който са направили перфектен механизъм и ще отчетат 99. 99% успеваемост на механизма. Напред науката е слънце.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар