Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

Ўефът на –”ќ - Ѕлагоевград »вайло «латанов: ѕодкреп€ме иде€та на ћинистерството за формиране на екипи с цел превенци€ на отсъстви€та от училище


13 август 2019 13:53  6 коментара   6692 прочитаћинистерството на образованието и науката предложи на обществено обсъждане промени в работата на ћеханизма за сформиране на екипи, които активно да работ€т по привличането и включването на деца и ученици в образователната система. ¬ тази връзка потърсихме за коментар началника на –егионалното управление на образованието, Ѕлагоевград »вайло «латанов. „ѕодкреп€ме иде€та за формиране на екипи с цел превенци€ на отсъстви€та от училище без уважителни причини. “ова ще доведе и до по- добра съвместна работа между институциите, както и между институциите и родителите“, см€та началникът на –”ќ. „¬ момента предложението е само на етап обществено обсъждане, “ сподели още »вайло «латанов пред Struma. com.

ѕо данни на ћинистерството, дейността на екипите за превенци€ ще е насочена към намал€ване на риска от отпадане. ≈кспертите ще посещават домовете на отсъстващите по неуважителни причини деца и ученици, като обходите ще се прав€т още след регистрирането на отсъстви€та. —ъщо така се предвижда да се работи активно с родителите, за да се осигур€ва участието на децата и учениците в образователни€ процес.

≈кипите ще бъдат подпомагани и занапред от представители на общините, ƒирекци€ „—оциално подпомагане“ и ћинистерството на вътрешните работи.

÷вети »ванова

ќще за: »в. «латанов  работа  екипи ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

13 август 2019 14:30 | цар€ на зара
ќценка:
12
 (
14
 гласа)

“ќ¬ј Ќ≈ ≈ Ќќ¬»Ќј Ќќ¬»Ќј ў≈Ў≈ ƒј ЅЏƒ≈ ј ќ “ќ«» ѕ..... «ј—ѕјЋ Ќ≈ Ѕ≈Ў≈ ѕќƒ –≈ѕ»Ћ –≈Ў≈Ќ»≈“ќ.


13 август 2019 16:20 | един
ќценка:
10
 (
12
 гласа)

«латанов тебе ще те изпратим да идеш в махалата на ѕетрич да агитираш заедно шефката по образование, все пак сте капацитети


13 август 2019 16:22 |  иро
ќценка:
9
 (
11
 гласа)

“о€ дългоръкав ризковец да е във всеки екип. ѕодкреп€л. .. като подкреп€ш във всеки екип ти..


13 август 2019 17:04 | ∆анини
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

” маалата кой влезне не се знае дали ки излезне, там е бермудскио триъгълник


13 август 2019 21:00 | 55555
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

Ќазначете си извънщатни екипи от специалисти или на граждански договор. »нституциите, които участват като партньори в екипите н€мат необходими€ човешки и материален ресурс. не се правете, че не го виждате!!!!!


13 август 2019 21:46 | ћќЌ  ≈ ≈
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ѕо глупава иде€ от тази за екипите никога не е имало в Ѕългари€. ћного по лесно е да се пребро€т дивите зайци и да ги вкараме в клас отколкото брат€та роми. “е не останаха хора в страната и все повече напускат заради 30 години управление на уродливи и особено крадливи правителства.  ак ≈ —ѕ≈–“»“≈ ще влизат в домовете без "прокурорска заповед".  ой ¬≈Ћ»  ”ћ прати експертите да се занимават с глупости. ”„»“≈Ћ»“≈ вместо да преподават да обикал€т махалите. јбсолютна лъжа е че институциите работ€т изобщо, а механизма е точто копие на филма " »“". "ѕрекрасно" е че в ћќЌ работ€т огромни велики капацитети, който са направили перфектен механизъм и ще отчетат 99. 99% успеваемост на механизма. Ќапред науката е слънце.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.