Шефът на пътна полиция посочи най-опасните 9 пътя у нас

19 януари 2017 09:23   1 коментар   4046 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Пътят Симитли - Кресна сред 9-те пътища убийци у нас

Около девет са участъците в България, които се класифицират като пътища убийци. Сред тях са: Симитли - Кресна, Пловдив – Асеновград, Казанлък - Стара Загора, София – Калотина. Това съобщи началникът на "Пътната полиция" Бойко Рановски.

Той коментира, че с концентрация на ПТП е Русе-Бяла. По думите му това е много тежък път, особено през зимата. "Русе-Бяла става там, където има три ленти за движение. Когато се спуска един автомобил с по-ниска скорост, колите зад него бързат да го изпреварят. Навлизат в наследството и така става катастрофата", обясни той.

Рановски каза, че на пътя Симитли - Кресна пътят е много тесен и не може да има поставена разделителна линия. Обясни, че няма възможност за поставяна на камери, но се разчита на пътни екипи да контролират движението. Пътният възел Коритна също е рисков. Сливането от магистралата трябва да става по-внимателно. Варна-Добрич е друг натоварен път, на който често стават катастрофи. По отношение на актуалната пътна обстановка, началникът на "Пътната полиция" каза пред БНТ, че най-усложнена остава ситуацията в Източна България.

"По автомагистрала Тракия към Бургас има ограничения. При духане на силен вятър магистралата се навява и става трудно за почистване. Хората да бъдат внимателни, в зимна обстановка е нормално да има предизвикателства", заяви Рановски.


Още за: шеф   полиция   път   зима   движение   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Януари 2017 09:42 | Водач на МПС
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не е истина колко грешки има в текста.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар