Шефът на Пожарната Ат. Атанасов удари безуспешно с 4 глоби управителя на “Пени маркет”

10 януари 2012 00:03   1 коментар   18295 прочита
“Пени маркет” цъфна в Дупница, след като братя Галеви продадоха парцела на веригата магазини
“Пени маркет” цъфна в Дупница, след като братя Галеви продадоха парцела на веригата магазини


“Пени маркет” цъфна в Дупница, след като братя Галеви продадоха парцела на веригата магазини

Страхотен скандал между Пожарна безопасност и защита на населението и Дупнишкия районен съд се разрази по повод дислоцирания в центъра на Дупница търговски център от веригата “Пени маркет”. Шефът на Районното управление по пожарна безопасност и защита на населението Атанас Атанасов удари управителя на “Пени маркет” с четири глоби, по 3000 лева всяка, за това, че сградата е построена извън архитектурния план, неправилно е категоризирана - втора степен на огнеустойчивост, строежът изцяло е в нарушение на архитектурния проект, подпокривното пространство е лесно запалимо и опасно за населението, и поиска отстраняване на нарушението или закриване на магазина.

От “Пени маркет” веднага обжалвали четирите наказателни постановления в Дупнишкия районен съд, който автоматично ги отменил до едно с мотива, че шефът на Пожарната не е компетентен.

Съдът съобщава в писмен вид, без да споменава името на управителката на “Пени маркет”, която е жалбоподателка, че тя е архитект по образование и заема длъжността управител на “ИНТ АРХ” ООД - София. В съответствие с класификацията си същата е участвала в изготвянето на архитектурен проект за изграждане на строеж “Пени маркет” в Дупница, находящ се в центъра на града. Въз основа на изготвения архитектурен план община Дупница е издала разрешение за строеж, като в същото е посочено, че за проекта има становище за пожарна и аварийна безопасност.

Така въпреки дългия списък от застрашаващи живота на клиентите на “Пени маркет” обстоятелства, постановлението на Атанас Атанасов е отменено от съда. Решението подлежи на касационно обжалване пред Кюстендилски административен съд, съгласно основания, предвидени в НПК.

1 коментар
12 Януари 2012 22:16 | Инспектор ДПК
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да отговори ГДПБЗН, дали тази сграда отговавя на изискванията!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар