Шахматистите от община Сандански със свой дом

11 март 2019 09:56   2 коментара   3941 прочита


Логическата игра, която допринася за опознавателните умения, развива концентрацията, ангажира интуивността и провокира интереса към новото – шахмата, вече има свой дом и място, в което шахматистите да се срещат, състезават и практикуват своята любима игра.

Новият дом е вече факт благодарение на Община Сандански, която провежда два пъти годишно два големи Шахматни турнири – Общински Коледен турнир по шахмат и Общински турнир по шахмат, посветен на Празника на града.

Специализираното помещение вече се използва по предназначение и първите гросмайстори от общината имаха възможността да премерят сили. Назначен е и специалист, които обучава подрастващите два пъти седмично.


Още за: игра   умения   шахмат   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
11 Март 2019 11:08 | Развитие
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво на Сандански! А Петрич - нито шах, нито гявол.... срамота е такъв известен с шахматистите си град да няма нито клуб, нито школа.


12 Март 2019 08:54 | Мат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какъв известен с шахматистите си град е Петрич, бе господа? Петрич е град на мафиотите, на насилниците, на крадците, на кредитните милионери, които имат свои последователи. Освен с побоищата си, с издевателствата в църквата, които публично показаха, този развъдник на насилници, с друго няма с какво да се похвали. Повече от наложително е да се превърне в резерват.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар