Сесия по никое време в Благоевград! "Заспал" кметски чиновник забрави писмо на Областна управа за събранието на ВиК асоциацията! Съветниците свикани спешно!

22 февруари 2020 09:15   9 коментара   17553 прочита


Секретарят М. Стойнева получила писмото на 24 януари, но ..забравила да го внесе в деловодството

"Заспал" благоевградски чиновник от екипа "Томов ", забрави да депозира писмо от областна управа за провеждане на заседание на ВиК асоциацията навреме, което наложи свикване на извънредна сесия на ОБС Благоевград по никое време. Късно снощи бе обявена извънредната сесия на 25 февруари, за да гласуват местните парламентаристи по една единствена точка, свързана с предстоящото редовно заседание на Асоциацията по ВиК.

Съветниците трябва да упълномощят представител на това важно за асоциацията събрание, на което ще се гласуват конфликтни точки, сред които и желанието на Петрич и Струмяни да излязат от асоциацията. Всички общини получили писмото от губернатора Бисер Михайлов отдавна проведоха сесиите си и упълномощиха представители за събранието, а община Благоевград все още не е. Последна е, заради гафа на чиновника.

Проверка на Struma.com установи, че писмото е от 24 януари, разпределено от градоначалника Томов за сведение на административния секретар Мария Стойнева. Почти месец по-късно, става ясно, че следите му се губят и писмото не е внесено в деловодството на ОБС, за да бъде включена точката в дневния ред на сесиите, които минаха, разказаха съветници, извадени от зоната си на комфорт, заради извънредната сесия.

Ще се съберат за 5 минути, ще гласуват и ще се разпуснат, при условие, че това отдавна трябваше да е свършено по подобие на всички общини в областта, упълномощили кметовете си да участват в събранието на асоциацията. Мудно и вяло вървят процесите в общинска администрация, имаме сигнали, че и преписките на гражданите се придвижват бавно, противно на твърденията за работеща администрация. Гафовете на общинска администрация нямат край.

Припомняме, че именно кметски чиновници от отдела по Култура и пиарите на кмета Томов изумиха преди седмица, с модернистичното си и "протоколно " решение, да поздравят общественици, министерства, бизнесмени, граждани...... с националния празник 3 март. Писмото бе разпратено до институциите на 16 февруари, с поздрав за трети март, когато е настъпил, според писателите на поздравителната картичка, "Денят на победата " и Освобождението на България.

Опитахме се да придадем лек комичен оттенък на ситуацията тогава, поздравявайки дамите от общинска администрация, пиарите и отдела по Култура с 8 март, но извън шегата, отчитаме пореден гаф. Нормално ли е 15 дни по-рано да поздравяваш от името на кмета, с националния празник, при условие, че ден по-късно започваха тържествата по повод гибелта на Васил Левски.?, това попитахме и последва официален отговор от пиарите на кмета, че от това по-нормално нещо няма и, че едва ли не така се прави по протокол. Ами, тогава като се събудят тези дни заспалите кметски чиновници, умоляваме ги да драснат по една картичка за Деня на славянската писменост и култура. Време няма! Денят наближава!

П. Костадинов

9 коментара
22 Февруари 2020 09:24 | относно Секретарката
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

А някой отчете ли възможността секретарката да не го е завела, поради това, че не е могла да прочете и асимилира за ЩО ИДЕ РЕЧ? Коефициента на интелигентност на Мария Стойнева надали надвишава 80, редно ли е да се изисква от нея решение на такава сложна задача като тази? Сложете я да сменя кошчетата в тоалетните.. може би там ще е по-подходящо място за изява на тази особа...


22 Февруари 2020 10:03 | Да бе
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

А защо не проверите, как спи Иво Николов вече девет години и не събира данъци и такси от Мама кажа в размер на стотици хиляди??


22 Февруари 2020 11:09 | Георгиева
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Ха, ха, ха!


22 Февруари 2020 11:54 | Илко
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

ВиК асоциация поредната и неработеща администрация


22 Февруари 2020 12:25 | Смешни хора
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Кмете, как се чувстваш обграден от тъпи хора? Ама това не ти е строителна фирма със зидаро-мазачи. Иска се да си попрочел некоя и друга книжка.


22 Февруари 2020 23:56 | Доброто тук
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Мария Стойнева забравила да заведе писмото в деловодството, Йордан Симонски забравил да внесе "писмото" за заличаването на кмета като търговец, кака Кури отдавна е забравила за "Техноимпекс"..... изобщо, комунистите са с много къса памет, ама хората не са....


23 Февруари 2020 14:58 | �� ����
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

иво николов трябва незабавно да бъде отстранен от работа, ако има морал и достойнство


23 Февруари 2020 14:58 | �� ����
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

иво николов трябва незабавно да бъде отстранен от работа, ако има морал и достойнство


23 Февруари 2020 17:12 | Шумантов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Оставете го Иво Николов, той ни снася инфо от камбата
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар