Секретарят на Община Благоевград Д. Арабаджиев откри целенасочено обучение за здравни, образователни и трудови медиатори

24 юни 2022 11:04   4 коментара   5184 прочита


Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора при МС, Международна организация по миграция и Община Благоевград реализираха обучение за здравни, образователни и трудови медиатори от област Благоевград.

То бе открито от секретаря на Община Благоевград и председател на МКБТХ Дейвид Арабаджиев. „Трафикът на хора е престъпление, което не бива да има място в днешното общество. То разрушава живота на хората, като ги лишава от достойнство, свобода и основни права. Носи големи печалби за извършителите и води до огромни човешки, социални и икономически загуби“, каза по време на срещата секретарят. Той направи и кратък ситуационен анализ на престъплението в България.

Теодора Николова и Явор Лилов от Международна организация по миграция очертаха връзката между трудовата миграция и трафика на хора.

Секретарят на МКБТХ Любка Костадинова насочи вниманието на аудиторията върху видовете експлоатация с примери от практиката.

Темата на събитието „Трафик на хора: причини, идентификация и закрила на жертвите" е част от проект "Повишаване осведомеността на местните общности в области със значително присъствие на ромско население по въпросите, свързани с убежище и миграция", финансиран в рамките на Норвежкия финансов механизъм и изпълняван от Международна организация по миграция.

Проектът насърчава повишаване на информираността на ромското население в областта на законодателството, регулиращо въпросите на убежището и миграцията, както и за риска от злоупотреба и експлоатация в България, Европейския съюз (ЕС) и Европейското икономическо пространство (ЕИП).


Още за: секретар   община   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
24 Юни 2022 11:23 | Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този секретар / секретарка/е пълен боклук.


24 Юни 2022 12:52 | Баба Вуна
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

През ку** ми е


24 Юни 2022 13:17 | да
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

еб@лник мека китка


24 Юни 2022 20:38 | Юлия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Връзкарите на заплати ще се обучават за пореден път. Трафик на хора? Верно ли бе. Като идеш на крака, гледат като телета за други елементарни неща.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар