Седмо СОУ "Кузман Шапкарев" и ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" - домакини на десетото национално състезание по английски език

13 март 2016 09:51   2 коментара   10507 прочита


Две от най-големите училища в Благоевград са поели домакинството за десетото национално състезание по Английски език на Кеймбридж училищата в България на 18 и 19 март. Това са Седмо СОУ "Кузман Шапкарев" и Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов".

Двете училища са членове на Кеймбридж асоциацията, която е изключително престижна и е със сериозен форум. Очаква се да присъстват над 1000 участника, от които 690 са класираните на националното състезание от всички училища и езикови школи, около 100 техни ръководители, родители и придружаващи ги лица.

За състезанието двете възрастови групи ще бъдат разделени, като от най-малката до средна възрастова група ще поеме Седмо СОУ, останалите до 12 клас ще бъдат в Езикова гимназия. В петъчния ден, училищата ще открият състезанието с голям юбилеен концерт в зала Яворов който ще започне в 18:00 часа. За гостите и участниците в състезанието са предвидени дни на отворени врати в Американския университет. На 19 март в състезателния ден ще има общо събрание на директорите и асоциацията.

Състезанието на учениците ще бъде в рамките на 3 часа от 11:00 до 14:00 часа. Това са деца, които полагат всички нива по езиковата рамка и са изключително мотивирани и ентусиазирани да продължат в областта на чуждите езици.

Гергана Мазнева


Още за: състезание   език   училища   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
13 Март 2016 10:10 | Мигуел да
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Езиковата как да е, макар че вече не това, което беше преди десетина и повече годин. Но какво търси 7-мо сред езиковите? Пак болните амбиции на т. нар. му несменяема "директорка", която освен да вири крака друго не знае (но и това е до време, скоро няма да има мераклии) Видяла жабата, че подковават коня и тя навирила крака!


13 Март 2016 12:56 | !!!!
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

А КОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЪЛГАРСКИ И РУСКИ ЕЗИК В ПАРИЖ ИЛИ В НЮ ЙОРК?! ДУПЕДАВЦИ ШАНТАВИ! САМО КАТО ЧУЯ АНГЛИЙСКИ ...И МИ ИДВА ДА ПОВЪРНА!!! ГОЛЕМИЯТ ЕЗИК...?! ЕЗИКЪТ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ АНГЛИЯ И АМЕРИКА!!!!! ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА СОФИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА БЯХА ПО НАЙ - ВАРВАРСКИ НАЧИН БОМБАДИРАНИ И СРИНАТИ, - НО ЕТО, ВИЖТЕ!!!!... НИЕ ДАЖЕ И СЪСТЕЗАНИЯ УРЕЖДАМЕ, ЧЕ И АСОЦИАЦИЯ СЕ Е ПРЪКНАЛА!!! ЧУЙТЕ И НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА " ГОЛЕМИТЕ АНГЛОЕЗИЧНИЦИ" - ВЪВ ВЕНИТЕ НИ ПУЛСИРА КРЪВТА НА СЛАВЯНИ И ПРАБЪЛГАРИ! КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ, БЕ БЪЛГАРИ???!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар