Сандански на два полюса! Градът два пъти разтърсен! Първият-заради жестокото убийство на 2 деца, втори път, заради гаврата с невинни хора и скандалното изявление на адвоката на майката-убиец!

23 ноември 2020 12:15   38 коментара   29453 прочита


Кой е виновен за жестоката смърт на две ангелчета?! Struma.com в търсене на истината: Сестрата на Георги-Силвия изпадна в шок и депресия,   баща му Васил, уличен в сексуално насилие, е в болница, а майката му -със сърдечни пристъпи...! Семейството на Кристина мълчи за заболяването и..

   
  
В търсене на истината и корените на злото, принудило една майка на вдигне ръка, въоръжена с нож и да заколе безмилостно двете си деца, репортерите на Struma. com, се срещнаха и разговаряха с близки на семейството на бащата , горският служител Георги Трайков. Георги е наричан в коментарите на част от санданчани  -солидарно отговорен за смъртта на 3- годишната Ивон и 5 -годишното и братче Васил. Малкият Васко е кръстен на дядо си по бащина линия, дългогодишният горски служител Васил Трайков.

Драмата у семейството раздели града на 2 полюса. Едните плюят и проклинат майката -детеубийца, други обвиняват бащата  Георги, че я е довел до лудост с тормоза, които упражнявал върху нея .Преди дни, адвокатът на убийцата Кристина Дунчева, през сълзи разказа потресаващи неща за семейството на Георги , като изненадващо в изявлението си, защитникът и използва квалификации и отправи обвинения срещу семейството му, които буквално разтърсиха всички, които ги познават.

Връх на изумлението предизвикаха думите на адвокат Алексиев, че Кристина е била сексуално насилвана от свекър  си, Васил.. Това предизвика буря от гняв сред близките на семейство Трайкови.

Приятел на  Васил коментира: Буквално щях да повърна, как е възможно подобно нещо, това е изключено, какъв е този адвокат, той познава ли хората, безсрамно да обвиняваш един човек в такова тежко престъпление, та този адвокат е за съд, говореше дългогодишният колега на дядото Васил. Междувременно стана ясно, че в момента Васил Трайков е в болница, в тежко състояние.  

" Хората се мъчеха всячески да помагат на семейството на сина си, гледаха децата, издържа ги, баба им работеше на две места, а сестрата на Георги-Силвия ги обожаваше и гледаше като свои. Младата жена  е в депресия сред случилото се, не спира да плаче " Изрод, уби ми децата, само това повтаряла Силвия, която изпаднала в шок при гледката. Била след първите, влезли в жилището на брат си и колабирала при вида на двете  дечица.

" Как ще спася собственото си дете от ужаса, който всички преживяваме, казвала Силвия на свои приятели, как ще живеем оттук нататък с тази мисъл, повтаряла сестрата, която е майка на 10- годишно дете. Близки на семейството на Георги категорично отричат Васил да е автор на сексуално престъпление към снаха си :

Георги може и да е упражнявал насилие, може да са имали проблеми, никой не знае какво е ставало вътре в семейството, но за Васко и останалата част от семейство Трайкови да се говорят подобни неща е престъпление, казват хората.   
Семейството на Кристина мълчи... Говори единствено брат и, който твърди, че сестра му е била подложена на унищожителен тормоз от страна на Георги, бита, принуждавана да подписва документи, че се отказва от децата си. Според близки до семейството на Кристина, тя многократно е подавала жалби в полицията, в които разказвала умопомрачителни неща за съвместния им живот -Георги я биел , заплашвал я, че ще и  вземе децата, опирал пистолет в главата и... За всичко това има заведено дело за домашно насилие.

Кварталният полицай е бил запознат с проблемите в семейството, но полицията не се е намесвала силово, тъй като жалбите нееднократно са били оттегляни. Ден след убийството е трябвало да се гледа делото им за попечителство над децата. Бащата искал да ги вземе. Казват, защото виждал, че майката не е добре и не може да се грижи за тях.

Адвокатът на Кристина  разкри, че е посещавала психиатър, който не установил психично заболяване, а само, че се касае за временно състояние -тежка депресия на отчаян, измъчен и изтерзан човек. Но това, което Кристина е направила не е човешко, може да бъде извършено само от много болен човек...... Казват отключено било от страх, че ще и вземат децата?!!!!

Въпросът тук е:  Откога Кристина е проявявала признаци на заболяване, как никой не е забелязал, че състоянието и е тревожно.?. Какъв е психиатърът, който е поставил диагноза "депресия" и лекувала ли се е?. Вероятно това ще преценяват назначените експерти, които трябва да дадат заключение за психичното състояние на убийцата- оставена в ареста при първото заседание на съда, по делото и за мярка за неотклонение?!   

Според психиатри и криминални психолози , с които Struma. com разговаря, състоянието на Кристина   наподобява така наречената "Психотична депресия", отключена  от чувство за вина, отчаяние и страх за децата. Решението и е взето мигновено, използвайки първото "оръжие " пред очите и, а именно нож, сатър, или каквото е имало. В момента, в който е действала, тя е мислила, че спасява децата си от голямо "зло", какъвто е бащата в нейните очи, каквито са институциите -съд, социални служби , намесени в семейната им история.

Насилието в семейството само е задълбочавало състоянието на болната жена. Решението и не е планирано, взето е внезапно, след настъпила мисловна буря за това, което и предстои. За другия ден е било насрочено делото за  децата. Вината за случилото се е комплексна. На близките, които неглижирали състоянието и, криейки неговата сериозност и на мъжа и, който също не е обръщал внимание на това, какво става в душата на Кристина.  Лекарите казват, че подобни състояния не се отключват за ден, два.

Близки до роднините на Кристина твърдят, че много и полагали родителите и, баба и и дядо и, в отглеждането на децата. Съветвали я да напусне Георги, с който не се разбират, но тя много пъти, против волята им, отново се прибрала в семейното  жилище. Според нейни приятели, виновник е Георги, че я е довел до тук с непрекъснати скандали, побоища, заплахи за децата.

Обвинения, че не е добра майка, и че ще и ги вземе. Кристина живеела в непрестанен стрес, задълбочил психичното и разстройство. Дали е така знаят само Кристина и Георги. Другото са легенди и предположения.   Без да сме съдници, кой крив, кой прав регистрираме един ужасяващ и смразяващ  факт и това е нелепата, жестока и болезнена смърт на две невинни деца -превърнали се в жертва на майка си и баща си...

В Пиринско по- жестоко престъпление не е имало. Майка да заколе двете си деца, не помним. Но е имало подобни случаи, в които болни хора са извършвали брутални, кървави  престъпления   по отношение на най-близките си хора. Изобретателна в лъжите си пред полиция, психолози и опитни криминалисти, бе полицейска дъщеря от Разлог, която бе с прикривано от семейството,  психично заболяване и която закла родната си сестра.

16 -годишната убийца успяваше в продължение на месец да заблуждава разследващите, че сестра и е жертва на  нападение в дома им. Полицаите с дни търсеха описван от  непълнолетната престъпница -убиец. Системно тя одаваше сигнали в полицията, че някой ги преследва, когато е със сестра и, а в деня на престъплението бе преобърнала с краката на горе семейното жилище, за да имитира нападение.   

Момичето закла собствената си сестра от ревност за любовта на баща им. Тя беше наранила и себе си по ръцете, за да потвърди, че се е борила с насилника, убиец на сестра и. Разлог беше потресен от престъпната изобретателност на едва 16 годишната  убийца.

Оказа се, че е била тежко болна, със сериозно заболяване, неглижирано от близките и. А престъплението, извършено  за отмъщение към бащата, който проявявал повече обич към по-голямото момиче. Поставиха и диагноза, вкараха я в клиника, родителите и се разделиха и майката напусна Разлог, заедно с дъщеря си. Голяма трагедия коментирана с години....  

За да отмъсти на близките си брат си и майка си, че искат да го вкарат в клиника за душевно болни, 18- годишен ученик от Благоевград взе мигновено решение и с нож накълца майка си и брат си , в деня, в който трябваше да заминат за столицата, за да го настанят в болница. После в ареста, идвайки на себе си, плака и търсеше майка си -известен благоевградки лекар.

Тогава в Благоевград се говореше, че майката от срам не е споделяла за тежките проблеми на голямото си момче, пращала го е на училище и никой от съучениците му не бе забелязал странно поведение у момчето. Но присъщо на заболяването, агресията се провявава винаги към най-близките с разни мотиви -от яд, през желание за мъст, до страх за тяхното бъдеще.

Каквато е и мотивицията на Кристина -страх, че ще и вземат децата и отмъщение към съпруга си Георги.

От ревност към съпругата му Панчо Панюков от Осиково закла двете си деца-брутално на улицата.... Едно след друго ! После запали и фамилния си дом, за да убие и жена си. Не успя и получи доживотна присъда -обявиха го за невменяем.  

Истината е, че психичните заболявания заемат застрашителни размери, а грижата за тези болни е крайно неглижирана от държавата. Грижата за психичното здраве на хората е подценена до краен предел, а  болестите на душата са най-трудно лечими. И както е видно, тези заболявания,носейки огромно страдание за болните, застрашават и живота на околните....

Те се обострят, ако болният живее в непрекъснат страх и стрес, какъвто е случаят на Кристина Дунчева. -убила садистично двете си най-мили същества.....  

В Сандански сипят клетви и обиди и към майката и бащата на двете деца. Хората съдят безжалостно. Явно е обаче, че и двете страни са имали сериозни мотиви за непрекъснатите разпри.  

 А щом се е стигнало да се "бият " за децата, значи че Георги вероятно е виждал в какво състояние е жена му, но не е търсил компетентна лекарска помощ и сам е приемал нейното състояние за несериозно, не като болест, а като неспособност да се грижи за децата.

Вината е и в обществото, институциите  и в близките, които не са взели навременни мерки, за да спасят Кристина от страданието и ,както и децата  и от жестоката смърт.

Черен кръговрат- Глухонямото и сляпо общество, близки, институции - всички Те "убиха" Кристина, тя уби децата си.!.. Жестока семейна драма, с още по-жесток финал, достоен за психотрилър.

П. Петрова  

38 коментара
23 Ноември 2020 13:05 | �� �����
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Кварталния не е ли със същата фамилия


23 Ноември 2020 13:11 | ��������Йорданова
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Искал е да й вземе децата, заплашвал я е с това! Дори завел дело! Но защо за Бога в деня на убийството, е оставил тази, която не може да си грижи за децата си сама с тях, и то в продължение на цял ден?!!! Защо той не е останал с тях?!!! Има неща, които просто не се връзват!


23 Ноември 2020 13:30 | Читател
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Аз лично като разгледах снимките на жената и на партньора и Георги останах вцепенена . Как е могла въобще да живее с такъв грозен изрод . Не бих се снимала с такъв а не да му родя деца.


23 Ноември 2020 14:46 | Методи Христов възпитател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Кварталния оставка


23 Ноември 2020 14:49 | Гражданин
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Оставка на всички защото има чадър над този идиот наркоман


23 Ноември 2020 15:00 | Изселване от града
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Кое бе Струма е скандално в изказването на адвоката, истината ли, цял град знае какви боклуци са тази фамилия не случайно им казват наглите, съпруга постоянно дрогиран, свекъра се крие в болницата уж болен, а тежко болни хора чакат да ги приемат.


23 Ноември 2020 15:03 | ####
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Как може да се подигравате с мъката на почернените семейства.
Как не ви е сраммм


23 Ноември 2020 15:17 | Умник
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Как тези свекъра и свекървата не са чули писъците да се намесятСега децата можеше да са само ранени


23 Ноември 2020 15:18 | Сиса
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тая силва много притеснена па кара сина си на ношни клубове


23 Ноември 2020 15:23 | 2-ро ОУ до Методи
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Жена му е чернокоса, ама много често го засичам с една руса свирка


23 Ноември 2020 15:35 | бурко
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Чадъра го прави весо бопажията защото му дава дърва без да плаща


23 Ноември 2020 15:43 | Петрич
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

И институциите имат вина.


23 Ноември 2020 16:06 | �� �����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Комшията нали е криминалист


23 Ноември 2020 16:09 | Деян
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Спрете с безмислените си коментари по темата, хората скърбят и страдат


23 Ноември 2020 17:14 | Съседка
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Майката я познавам от бебе тиха скромна въспитана тва семейство И съсипаха живота на нея и ридителите и


23 Ноември 2020 18:15 | Пепи
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

И мазния и наглия имат вина! Това е!


23 Ноември 2020 18:40 | Шушнара
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Бащата е наркоман клиент е на Боян буята пласйора на кокайн от това леке нищо нестава той е за доживотна присъда


23 Ноември 2020 19:02 | Гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Да направат проби на бащата силно казано баща за наркотици


23 Ноември 2020 19:38 | Един Смешник
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Да дадем Оскар за най-добра мъжка роля на адвоката в жанр Драма, сълзи и сополи.
Той наистина я заслужава.


23 Ноември 2020 20:11 | Очевидец
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мазния, като види жена му пада ченето. Той е сексуален маниак. А крушата не пада по далеч от дървото.


23 Ноември 2020 21:17 | Горски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На кой викат мазен и на кой нагъл


23 Ноември 2020 21:27 | Горски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От друг град съм и незнам


23 Ноември 2020 21:32 | Коко
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

А Георги сега как се чувства? Много ли му харесва ситуацията? Защо не е задържан като причинител на тази ситуация? Тези които плащат за мокри поръчки са по-виновни от убийците. Същото и за тези които подстрекават за самоубийство или убийство. Че това е пълен натиск и подстрекаване за насилие срещу личността. Само че Кристина вместо да посегне на себе си или на Георги е насочила насилието упражнявано срещу нея към най-невинните и най-безпомощинте, щото е знаела че отнемането им от нея ще бъде изключителен психически тормоз което са целели цялото семейство на Георги. Ако много са искали децата, защо Георги не е вдигнал сватба и не се е оженил за Кристина? Иска хем да има семейство, хем да се води "неженен"? То си личи че е искал да вземе децата само за да нарани Кристина. Това баща ли е? Ами ожени се за Кристина, установи граждански брак, обичай децата си, не ги измъчвай, а ги гледай с любов... Тя се е страхувала че той ще издевателста над тях и ще ги психяса да пораснат като наркомани...


23 Ноември 2020 21:43 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Zatvor i za tatkoto


23 Ноември 2020 21:47 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Kak li spi tozi tatko


23 Ноември 2020 21:47 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Sled brutalniq tormoz


23 Ноември 2020 21:49 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Zashto oshte chaka toi e sam da si sloje vajeto v gorata i da go nqma


23 Ноември 2020 21:50 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Sled tazi tragediq za nego jivota svarshi.


23 Ноември 2020 21:51 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Pone az taka si mislq


23 Ноември 2020 22:09 | X
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

От тая държава и к... Р не излази кой иска лошо нема оправя хора за 30години ни подлудиха ако ние не си помогнем жална ни майка


23 Ноември 2020 23:16 | Читател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нищо законо не се прави в тази държава хората откачат тотално в почти всяко семейство има разправии и агресия няма вече морал няма възпитание . Децата растат в не подобаваща среда и те стават агресивни няма нито почит нито уважение . Загиваме като нация . Всички по трудолюбиви умни и можещи се изнесоха в чужбина което е и най правилното решение. Управляващите ни направиха роби в собствената ни страна.


24 Ноември 2020 07:10 | ��
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Важно е институциите да откликват.


24 Ноември 2020 10:05 | �� �����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Иституциите откликват само на призивите на любовниците си


24 Ноември 2020 10:15 | +++
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тази има много неприятно излъчване, но бащата има вид на ояден примитивен дървар. Така, че не е ясно какво е станало. Нейното поведение в затвора трябва да се наблюдава а бащата също и ще се установи кой е е извършил престъплението.


24 Ноември 2020 10:28 | ?!?!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Свекъра и бащата също трябва да бъдат подложени на психиатрична ескпертиза. През цято време жената е гледала деца добре. Така много вероятно и някой от тях двамата да е извършил убийството.


24 Ноември 2020 10:35 | ВИНКЕЛИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

СЕДИМ У ПЕРНИК У КРЪЧМЕТО И ПИТАМЕ-КОЯ Е РУСАТА СВИРКА ДА ДОЕМ И ДА Я ИЗКЛЕЦАМЕ


25 Ноември 2020 10:46 | 2-ро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

русата свирка я знам, от една кантора е


25 Ноември 2020 16:13 | Елена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нотариална
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар