Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

“аланти от ѕетричко! —амоук майстор направи уникален макет на черквата "—в. ѕророк »ли€" в село Ѕеласица


1 август 2017 16:39   21137 прочитаћъж от петричкото село Ѕеласица направи макет на черквата "—в. ѕророк »ли€" от подръчни материали. ћъжът се казва √еорги —арафов и от н€колко месеца работи върху сво€ проект, да направи умалено копие на черквата "—в. »ли€". »нтересното в случа€ е, че мъжът е обикновен шофьор и през свободното си време като хоби прави изобретени€ от подръчни материали. Ќай- значими€т му проект е този макет на черквата "—в. »ли€" в петричкото село Ѕеласица.
 
ћакетът, който е почти готов е поставен в двора на храма, където всеки посетител може да види. –азмерът му е 1м.ширина на 1м. дължина. ¬се още не е напълно готов, има още работа по него, но √еорги —арафов го прави напълно еднакъв с храма. ƒо най- малки€ детайл той изпипва макета и всичко се прави с подръчни материали, които не изискват кой знае какви средства. 

 метът на село Ѕеласица ¬елик ‘илчев изказа сво€та благодарност към √еорги —арафов за този подарък, който прави на селото, а и на всички посетители на храма. 

„ерквата в село Ѕеласица е една от най-посещаваните в ќбщина ѕетрич. —амо преди броени дни  на 20 юли, когато се чества христи€нски€ празник —в. »ли€, в храма бе отслужена литурги€ от Ќеврокопски€ митрополит —ерафим. ƒесетки мир€ни тогава посетиха храма и запалиха свещ за здраве.

 
јни √еоргиева

 

ќще за: макет  черква  беласица ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.