Самодейци от 7 области ще участват в събора на теснолинейката в Якоруда

16 юли 2019 10:14   1 коментар   4134 прочита


На 10 и 11 август ще се проведе Втория национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” – гара Аврамово, организиран от Гражданско сдружение „За теснолинейката” за втора поредна година. Целта на форума е да привлече общественото внимание към теснолинейката Септември-Добринище и да създаде повод за веселие както на местните жители от околните планински селца, така и на всички приятели на Малката железница.

Тази година над 300 самодейци от различни краища страната ще пеят, свирят и танцуват в двата дни на сцената на събора, която местната Община Якоруда предоставя безвъзмездно да събитието. Тазгодишните участници са с над 100 повече спрямо 2018 година.

Народни оркестри, гайдари и гъдулари, кавал, акордеон, китара и други, танцьори, певци и певици, индивидуални и групови изпълнители от областите София, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Благоевград, Хасково и Смолян ще излязат на сцената за доброто настроение на гостите на събора напълно безвъзмездно.

Организаторите напомнят, че участниците на събора няма да се състезават, защото форумът няма конкурсен характер. Това решение е взето с цел измежду самодейците да няма съревнование и разочарование, а всички да се забавляват от сърце и да си създадат приятни спомени от теснолинейката и събора на нейните приятели, които живеят по целия свят.


Още за: самодейци   области   събор   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
16 Юли 2019 17:00 | Яаааа
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То в тая държава имало и хубави новини!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар