Само в Struma.com! Пак се измъкна от затвор в Гърция: Тополнишкият Пабло Ескобар, Огнян Атанасов, прехвърлен в България!

13 октомври 2020 20:16   2 коментара   20444 прочита


Болен и немощен, емблематичният представител на ъднърграунда, се лекува във Вътрешно отделение на Затворническа болница 

Наркотрафикантът Огнян Атанасов от меката на дрогата, петричкото село Тополница, успя да се измъкне за пореден път от затвор в Гърция, където бе преведен да изтърпи присъда за трафик на наркотици. Атанасов, добил не на шега, прозвището петричкия Пабло Ескобар, подлудил гърците с тежкото си здравословно състояние-остра форма на Паркинсонова болест, и за да не харчат пари по леченето му, гърците го върнали в България да изтърпи присъдата си, в централния софийски затвор.

Това се случило преди няколко седмици, а трансферът и преминаването му през ГКПП Кулата със засилен полицейски конвой  бе извършено без много шум.  Запознати са граничните власти, през които е минал гръцкият конвой с опасния български бандит.

Настнен е в Централния софийски затвор, но условията явно не се отразили добре на Атанасов - Ескобар и сиптомите на заболяването му силно се изострили. Така, със силно разклатено здраве, болен и немощен, Огнян Атанасов се лекува във Вътрешно отделение за Затворническа болница, съобщиха единствено пред Struma.com негови близки.

Успя за пореден път босът на петричкия ъндърграунд  да се спаси от тежките условия в гръцкия затвор, чийто обитател е бил преди време, но  избяга като Монте Кристо,  използвайки приспаната бдителност на затворническата стража, която виждала в него вечно болния и недъгав престъпник.

Артистизмът му е пословичен. Атанасов може да ти скъса сърцето, разказвайки драматично униженията, на които е подлаган в затвора преди да реши да избяга. ,бедността му и множеството наегнали го болести. Дрматичният му разказ в интервю записа преди време репортер на Struma.com.

Бягайки от затвора в Гърция Атанасов реши, че ще става мирен гражданин и започна да сади тополи. После се захвана с друг вид земеделие, но оперативната информация, достигаща до полицията бе, че е начело на организирана престъпна група,занимаваща се с международен трафик на наркотици.

Многократно задържан, Атанасов винаги успява да се измъкне от правосъдието или да го усложни максимално. Така повече от 20 години. Делата му се прехвърлят от съд в съд, стигна и до спецсъда, но отново тежкото му психично състояние повлия и делата бяха спряни. Има и дело в Окръжен съд Благоевград за наркотици. И тук го отлагаха заради вечно болния подсъдим с основна защитна версия - тежко здравословно състояние.

И така докато вървяха делата му,  от съд на съд, през 2019 година в село Тополница бяха арестувани, при зрелищна акция, 5-има мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, а в Хасково арестувани двама с 46, 52 кг хероин. Всички те, свързани с Огнян Атанасов и неговата мрежа от дилъри. Арестуваха боса Атанасов  и пак го пуснаха заради остра психична криза в ареста, провокирана от употребата на наркотици и лекарства. Измъкна се.

После гърците го поискаха да излежи присъда за трафик на наркотици при тях и  той отново се озова там, откъдето успя да избяга. Преди около три седмици Огнян Атанасов е конвоиран през ГКПП Кулата от Гърция за България. Тихомълком за Софийския централен затвор.

За финансовото му състояние, натрупано от дрога се носят легенди, ако го слушаш той едва свързва двата края. Припечелва като земеделски производител около 15 000 лева, които декларира официално, живее в къщата на родителите си и кара коли на приятели.

А иначе всички знаят, че Атанасов е натрупал несметни богаства. Легенди или истина, факт е, че Огнян Атанасов винаги успява да се спаси от тежкото бреме в затвора. 

П. Костадинов 

 
 

2 коментара
13 Октомври 2020 20:47 | ТОПОЛНИЦА
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Добре Дошъл Огняне да си жив и здрав и за нова година да си у дома при семейството се.


14 Октомври 2020 16:11 | Методи христов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много важно да го оставим на господ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар