Саботаж в общинския приют за кучета в благоевградското с. Мощанец! Разбиха клетките и пуснаха животните, дни след като БАБХ спря общинската кампания по залавянето им

25 ноември 2021 18:04   17 коментара   12019 прочита


Някой умишлено спъва работата на общината по прибирането, кастрирането и справянето им с безстопанствените кучета по улиците на града! Чии бизнесинтереси са засегнати ,или  кои имат интерес градът да се превърне в развъдник ,за да създава напрежение?!

С разбити клетки, махнати табели и видими следи от нашествие на вандали,  осъмна днес общинският приют за кучета в благоевградското село Мощанец. .Злонамереният акт, саботира започналата активна кампания на община Благоевград по прибиране и кастриране на  безстопанствените  кучета, проблем, който с години тормози благоевградчани  и не намери решение.

Особено тревожна става ситуацията в този период, когато кучетата са гладни, не намират храна и започват да нападат и плашат жителите на града. До скоро с  уличните  кучета  се занимаваше частна фирма , с която кметът Илко Стоянов прекрати договора , именно защото с години кучетата ставаха все по-голям проблем, броят им се увеличаваше и сякаш ги изсипваха  с чували по градските улици.

За да се справи с това  и държи под контрол ситуацията в града, общинският кмет предприе спешни мерки -кучетата бяха залавяни и настанявани в общинския приют в село Мощанец, там се кастрираха и се започнаха разговори за осиновяването им  с български и международни институции ,ангажирани с опазване живота и здравето на животните

И тъкмо когато общината стъпи на правилния път и започна работа по кардинално решаване на проблема, от Агенцията по храните в Благоевград изпратиха депеша ,забраняваща на общината да прибира безстопанствените четириноги ,заради това,  че гледачът им нямал нужната квалификация и не са изпълнени някои дребни неща ,около  функционирането на приюта .

Забраната  завърза ръцете на общината в тежкия в момента период . Получава се ситуация, в която, когато  общинарите започнаха същинската работа  по проблема ,първо идва заповед за спиране на кампанията, заради   дребни недостатъци на организацията на приюта , а дни след тази заповед   се появиха саботьори ,които нападнаха приюта и освободиха заловените кучета.

Въпросът ,които логично изниква е : Кой има интерес да създава суматоха и пречи на общинското ръководство да работи и стъпка по стъпка ,изпълнявайки набелязаните мерки да реши проблема?

Чий бизнес интереси бяха засегнати, прекъсвайки се възможността кучетата да бъдат обект на продажба? Общината разработи цяла стратегия как и къде да бъдат предлагани кучетата за осиновяване и бяха направени и първите стъпки в тази посока . Явно е обаче ,че  мерките ,които взе община Благоевград не се харесват, на онези ,които доскоро са правили пари от безстопанствените кучета.

" Проблемът е сериозен и ние стъпихме на правилния път за решаването му -изключително хуманно и с грижа за животните . Да не забравяме обаче ,че освен кучетата в този град живеят и хора и моята грижа е и за тях .

Така че онези, които правят опити за саботират работата на общината в тази посока не са защитници ,не са милостиви и обичащи кучетата ,те искат да пречат, къде от политически ,къде от бизнесинтереси, но в никой случаи не го правят от грижа за животните и хората. Новосъздаденото звено "Инспекторат " ще следи и собствениците на кучета ,които ги изхвърлят на улицата.  За да спрем тази порочна практика сме намалили таксата, за да може хората да ги регистрират по надлежния ред. Предвидили сме и сериозни глоби за нарушителите . Ще коригираме забележките на агенцията по храните  и ще продължим с кардиналното решаване на проблема, каза кметът Илко Стоянов за Struma. com .

Петя Петрова  

17 коментара
25 Ноември 2021 18:32 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

така ще е като кмета реди само негови хора нормално е .а сега даго вкарат самият него в клетката за урок.


25 Ноември 2021 19:26 | Борислав
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Знае се чие дело е, опитват се да уязвят кмета, ама няма да им се получи


25 Ноември 2021 20:20 | Жоро Гладнишки
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Това е дело на комунистите! Те са кръвожаадни! Те искат кучетата да хапят мирните жители на Благоевград!


25 Ноември 2021 21:04 | Дедо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ланат, ланат му е макята


25 Ноември 2021 21:26 | Питане
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кмете Ко става със сградата на купола. Ще стане ли пет етажна сграда


25 Ноември 2021 21:42 | Зпознат
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

На крива ракета космоса и пречи. Започнали да работят. ГЛУПОСТИ. Назначиха куцо и сакато само да взимат заплати. Сега ще завалят делата срещу общината. Саботажа си е техен. Нека видят записите на камерите и ще се разбере, че самите те са опропастили приюта. Бездарници. Съсипахте всичко което работеше. Илко оставка!!!


25 Ноември 2021 22:09 | истината без цензура
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Кмета си плю на дипломата като юрист. Без да спази изискванията на закона, дори без да има създадено общинско предприятие назначи персонал и директор, който хал хабер си няма от това. В обществения съвет, създаден от бездарника Томов и неговите протежета членуват самоназначили се защитници на животните, които си мислят, че света се върти около тях. пропуските за липса на квалификация и документи не са дребни, а съществени. това е все едно да дадат на някой да проектира сграда без да има нужната квалификация за това. не заблуждавайте хората, признайте, че сбъркахте и то жестоко.


25 Ноември 2021 23:13 | Лена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДПС-то


25 Ноември 2021 23:20 | Струмско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И от този кмет нищо не става.


25 Ноември 2021 23:43 | Зрител
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как не го е срам, да ореже дърветата по Иван Михайлов….!!!!!
Пропаднал юрист….
Виж какво, черномурен ми кмете, НЯМА да гласувам повече за теб!
Нито аз, нито още 9 човека около мен!!!
Дано има поне още 5000 такива като мен!


25 Ноември 2021 23:45 | Андрю
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

С какво, работещите в Инспектората са повече от всички нас, които ходим на интервюта, конкурси и прочее. Тия убавци, песни тук една молбата. С какво протежета така на Камбуров, доказали, че не работят за обществото и са корумпирани отново са на работа.


26 Ноември 2021 08:39 | Дежа Вю
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най-вероятно собственика на приюта след като са му спрели кранчето. Къде са всичките зоофили, защо не са дарили пари?


26 Ноември 2021 09:10 | Благоевград
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо не попитате зоозащитницие? Тези, които ги хранят по улиците, правят им къщички и развъждат бълхи и зарази? Те са тези, които са против кучетата да са затворени! Луда лелка, вързала кучето с тел и го разхожда по улицата? Прави им къщи по тротоарите и градинките. Виждам я всеки ден, говори им, милва ги, храни ги, а бълхите и лайната, миризмата..... кой ще ви ги търпи? Да не говоря, че това са животни, минавате малки деца, нахвърлят се! Събират се на глутници..... Като искате животни вземете си ги в къщи и си ги обгрижвайте! Не им правете къщи на обществени места, не ги хранете по улиците! Достатъчно зарази имаме в града, за да спомагате и вие за разнасянето на още повече! Лелката която ги храни в района на Лидъл, що не си ги вземе в къщи? Къшите, дето им прави, ами направи си ги у вас,


26 Ноември 2021 09:38 | питане
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да е само тая лелка, ще се справят накакси, ама то са много повече такива любители на животни. Съгласен съм с поста на истината без цензура, а и питам- този приют не се ли охранява някак?


26 Ноември 2021 13:20 | Хахаха
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Троловете на Томов пак са на линия


26 Ноември 2021 13:20 | Хахаха
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Троловете на Томов пак са на линия


27 Ноември 2021 09:00 | До Дедо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нищожество, ланат е трябвало за баща ти, преди да те направи. Требвало е да те хвърли на килима. Боклук, нали знаеш, че за теб и такива като теб има кой да се погрижи, само стой и гледай!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар