С трофей 12 кг бял амур д-р Кр. Ечев спечели състезанието с 50 въдичари на язовир "Берсин"

13 октомври 2011 00:11   1 коментар   32291 прочита
Д-р Ечев със
Д-р Ечев със "златния" 12 кг амур


Д-р Ечев със "златния" 12 кг амур

Стоматологът д-р Красимир Ечев оглави класацията за 2011 г. в Кюстендил "Най-добър риболовец", след като извади 12 кг бял амур от водите на язовир "Берсин", намиращ се в едноименното село. Медикът е от най-запалените риболовци в областния център и често може да бъде видян с въдица и кепче по поречието на река Струма.

Второто място в класацията отиде при друг известен въдичар - Ивайло Зарев, който улови "парче" от 3,450 кг, бронза завоюва Антон Миленов с 2,845 кг.

Това е поредното състезание, което устройваме, инициатор и организатор е дългогодишният състезател по риболов Васил Маринков-Даскала, разказаха въдичарите.

В състезанието тази година участва и легендата на спортния риболов в Кюстендил Стоичко Даскалов.

Надпреварата на язовир "Берсин" за нас вече е традиционна, цяла година ще има какво да разказваме, споделиха 50-те участници в състезанието. Кюстендилските риболовци от няколко седмици имат и друга идея - да купят 5-6 хиляди малки амурчета, с които да зарибят близкия язовир "Дренов дол”.

Избрахме язовир "Дренов дол” за зарибяване с този вид, защото е доста обрасал по периферията, а белият амур е тревопасна риба, поясни д-р Ечев, който е от инициаторите на акцията. Имаме касичка за тази цел, в нея има вече доста банкноти по 10 лв., 20 лв., че и по 50 лв., разказаха баш рибарите на Кюстендил.


Още за: Кр. Ечев   класация   риболов   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
13 Октомври 2011 12:02 | dhf
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

евала за идеята !
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар