С танго откриха VII Национално състезание по информационни технологии в Благоевград

21 март 2015 10:46   1 коментар   4554 прочита


Със страстно танго откриха Седмото национално състезание по информационни технологии. То ще продължи до неделя, когато ще бъдат наградени победителите. За седма поредна година домакин на състезанието е Благоевград.

Стотици хора уважиха събитието и поднесоха поздравления за перфектната организация на община Благоевград , Седмо СОУ „Кузман Шапкарев”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Регионален инспекторат по образованието. Зам.-кметът по строителството и сигурността Антоанета Робева поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Атанас Камбитов, в който той се обръща към участниците в състезанието с думите „Според масовото разбиране информационните технологии са просто компютърна дейност, но всички вие в тази зала, знаете, че не е така! Информационните технологии са начин на разумно мислене, структуриране, ориентиране във времето, пространство - изкуство“.

Дългоочакваното събитие уважиха Любомир Станишев началник-отдел „Образование“ към община Благоевград, инж. Василиса Павлова старши експерт в РИО, доц. д-р Борислав Юруков зам.-ректор в ЮЗУ „Неофит Рилски“ по "Научноизследователска дейност". Гостите от Технически университет – София проф. д-р инж. Огнян Наков и декан на факултет „Компютърни системи и управление“ и проф. д-р Никола Калоянов зарадваха присъстващите с новината, че първенците от състезанието ще бъдат приети в Технически университет без предварителни изпити.

Днес на състезателите им предстои да защитят пред комисия собствените си проекти. Темите са „Великите откриватели - познати и непознати”, „Моят роден край - познат и непознат”, „Моят дигитален свят”, „Непознатите откриватели”, „Етнографски области - знаци на паметта”, „Зелена планета”. В състезанието участват ученици от V до ХІІ клас. Целта му е да се предостави възможност на учениците за интелектуална изява, да мотивира учителите за работа с деца с изявени способности в съответните научни области чрез използването на компютърни технологии. Награждаването на победители ще се състои на 22 март от 09.00 часа в Аулата на Югозападен университет „Неофит Рилски”.

 

П. Петров

1 коментар
21 Март 2015 18:33 | дискайк за кмета !
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И на ЮЗУ ли сложихте синя зона бе, не ве е срам... безсрамници ! Е затва нема да има студенти... не стига че благоевградчани са вдигнали цените на квартирите все едно сме на слънчев бряг, ами още ги дерете студентите... Еми нема да има студенти, като сте тъпи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар