С решение на съда: Уволнената от Р. Томов Яна Янакиева се връща на работа в отдела по Култура в община Благоевград

01 август 2021 09:47   4 коментара   11708 прочита


Уволнената от екскмета Румен Томов Яна Янакиева се връща на работа в отдела по Култура, след като спечели делото за уволнението си в съда. Янакиева работеше в културата като организатор на културни мероприятия и събития и бе сред талантливите служители на важния отдел. Съдът определи заповедта на Томов като незаконосъобразна и разпореди служителката да бъде възстановена на работното си място.

Малко преди нея, пак заради влязло в сила съдебно решение и незаконно уволнение, в администрацията се върна и Милена Донева, директор на Комплекса за социални грижи за стари хора. " Ще върна всички, спечелили делата за незаконно уволнение, аз уважавам решенията на съда и не ги коментирам, за разлика от предшественика ми, уволнил десетки служители, за които общината е натоварена с изплащане на обезщетения. Все пак в тази администрация трябва да се работи, каза за Struma. com кметът Илко Стоянов. 

Припомняме, че основната работа на екскмета Томов бе да съкращава, уволнява и прави всякакви маневри да се освободи от хора, заради това, че са работили по времето на екскмета Камбитов. Цял кулурен отдел бе унищожен и заменен със служители, сътворили безпрецедентни гафове от чиста некомпетентност. Над 50 са уволнените от Румен Томов служители, дали всички те са завели дела и държат да се върнат в община Благоевград предстои да се разбере. 
 

Георги Костадинов 

4 коментара
01 Август 2021 10:34 | петко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

лошото е че не носи отговорнос а трябва сега тои да плати обещетенята


01 Август 2021 10:50 | 1111111111111111
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

УВОЛНЕНИЕ И НА ДИРЕКТОРА НА КАМЕРНА ОПЕРА


01 Август 2021 12:08 | Опит
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не познавам дамата. По-скоро вярвам, че е много по-добра от тези, назначени от томов. Мнението ми е, че камбитов назначаваше само наши. Обществена тайна. Дано хората, назначени и от двамата да заработят добре. Интересно е, как си уволнил някого, съдът го вьзстановява и ти пак го уволняваш. После томов уволнява теб, съдът счита, че е незаконно. Илко те връща, но този дето ти си уволнил два пъти незаконно, сега е на работа. Ей тия как ще работят.


01 Август 2021 12:33 | Общинар
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво, хора, които работят трябва да получат шанс