С минута мълчание приключи близо 3-часовия цирк в ОБС-Благоевград! Председател все още няма! /Обзор/

06 декември 2019 13:15   14 коментара   11970 прочита


С минута мълчание в памет на актрисата Стоянка Мутафова приключи днешната извънредна сесия на ОБС-Благоевград. И днес сесията премина под председателството на най-възрастния сред съветниците Христо Ковачки, който остана доволен от оказаната му чест. "Големо доверие ми гласувате, благодаря ви", каза той и запозна колегите си с дневния ред.

Основната точка и днес бе избора на председател на местния парламент. Но това така и не се случи днес... За пореден път! Общо 6 проведени и провалени гласувания. Така и не успяват да излъчат победител съветниците и продължават с бойкота.

Днес, на първи тур един срещу друг се изправиха вечният кандидат Рашко Динков от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" и д-р Теодор Велчев от "Глас народен".

18 гласа успя да събере в соя полза Динков, а 14 гласуваха за д-р Велчев, 9 от бюлетините в урната бяха недействителни. Бързо се умориха местните парламентаристи и поискаха почивка, но разумът надделя за кратко и все пак се проведоха нови номинации и тогава бяха освободени за 10 минути. Време, в което трябваше да обмислят следващите си ходове в опит да провалят избора на председател.

От БЗНС "Александър Стамболийски" отново излъчиха кандидат за поста в лицето на Рашко Динков, което разгневи присъстващите в залата. Андон Тодоров номинира адвокат Албина Анева от "Мир". Владимир Таковски пък на шега или не предложи: "Понеже сме много мераклии, нека караме по списъчен състав и да се изредим всички".

В крайна сметка резултатът след паузата: скромните 6 гласа за Анева и 15 за Динков. Цели 20 от бюлетините бяха недействителни. Така ОБС-Благоевград все още остава без председател. Истински прецедент в историята на града сътвориха местните парламентаристи с действията и безхаберието си.

Ще се откаже ли Рашко Динков от битката, както направи Андон Тодоров при предишното гласуване, предстои да разберем на следващата сесия. Гласовете за Динков се менят всеки път.

Днес първо го подкрепиха 18 негови колеги, а след това четирима се отказаха. На едно от предишните гласувания Динков отново взе 18 гласа и резултатът му бе равен с Андон Тодоров. В надпреварата срещу лидера на БСП Любен Милев, Динков получи подкрепата на 17 съветника.

Пазарлъците и задкулисните игри засега не дават резултат при избора на лидер на ОБС Благоевград, а може ми точно това е целта на участниците в цирка. Факт е обаче, че излагацията е голяма, а на сегашното положение трябва да се сложи край.

След провала на двата тура, набързо бяха гласувани няколко точки от дневния ред, сред които отпускането на еднократна финансова помощ на хора в нужда. Прието бе и предложение за благоустрояване на улица "Листопад" в Благоевград.

Преуморени си тръгнаха от днешната извънредна сесия съветниците, които в края ѝ сведоха глави и почетоха паметта на легендарната Стоянка Мутафова, която издъхна тази сутрин. Очаквайте още подробности около играта за заслужилите циркови артисти в ОБС Благоевград.

П. Пенева


Още за: ОбС   памет   актриса   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
06 Декември 2019 13:39 | зрител
Оценка:
28
 (
28
 гласа)

От кое се измориха, че не ми стана ясно... погласуваха (някои от тях), пушиха по една, две, три цигари на "почивките" и си тръгнаха... голяма работа, няма що... но поне в едно не подвеждат избирателите си.... цирк се очаква, цирк се гледа!


06 Декември 2019 13:58 | Пирин
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

А ние чакаме града да оправят...


06 Декември 2019 14:20 | t
Оценка:
27
 (
27
 гласа)

дай на простака власт и гледай сеир
хората са ви избрали да решавате проблемите на града, не да създавате нови


06 Декември 2019 15:25 | РЕАЛИСТ ДО f.
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

как са ги избрали както Мама Кажа ли много Уважаемият Бизнесмен ли. всичко е Покупко Продажба. избивачка трябва. Оставка на всички и да ги видим дали пак ще пазаруват. на този етап.


06 Декември 2019 15:52 | Николай
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Аз предлагам Иван Ризов - ВМРО за Председател на ОбС Благоевград.


06 Декември 2019 16:01 | гражданин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

В нашия блок има една много активна откачалка. Тоя със сигурност е била на заседанието. Да я бяхте избрали нея. Тя е дошла скоро от село и чака сега да и гласувате еднократна помощ. Вервайте ми много е активна.


06 Декември 2019 16:33 | Елена
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Господин Томов, няма да Ви е лесно, нито структура ще приемат, нито каквото и да е предложение, дано не се откажете.... Единственият изход май е нов Общински съвет с ясно изразено мнозинство, ако дотогава гражданите на Благоевград не линчуват "народните избраници" в буквалния смисъл, ножа наистина е до кокъл, както се казва, все пак Ви желая успех!


06 Декември 2019 16:37 | Кирил
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Анева е много смешна 6 гласа, като злата


06 Декември 2019 17:01 | До Елена
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Общинските съветници са на тоя хал, заради Томов, като се обещавали небивалици предизборно, сега ще си сърба попарата с кликата до него.


06 Декември 2019 17:07 | Ей
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Тези цървули вътре трябва да бъдат хвърляни с камини от хората, но не от тези които са получили по 50 лева за глас, а от всички онези, които са гласували по съвест. В общинския съвет в момента има една паплач, мислеща само за пари и интереси. Вън от общинския съвет боклуци.


06 Декември 2019 19:47 | костадин вовйвода
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

къде, къде е сега Костадин, Костадин войвода, да дойде, да дойде да помага, да помага да не се излага, с тия, дето задкулисно от София ни ги наслага


06 Декември 2019 19:55 | Информация
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Това не е прецедент! Имаше и друг такъв случай в ОбС Благоеврад! Назначен беше човек след шестия месец от заседаването на ОсБ, Struma. com!


06 Декември 2019 21:05 | С. К.
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ние си ги избрахме- бизнесмени които не могат да разделят погачата. Къде са Герб в тази работа, защо не се намесят? Седят си на топло и гледат сейр нали? А ДПС как гласуват и те чакат да играят с победителите нали


07 Декември 2019 00:22 | Поли
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А Гери Янчева още ли се плицика с Илиян Георгиев, питам, че съм си наточил зъбите. Гери, ако си свободна, моля ти се, обади ми се, правим суинг с Илиян, няма проблем, но искам да те пробвам.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар