С маслосвет стартират мероприятията в чест на 100-годишнината от рождението й

19 януари 2011 00:04   3 коментара   11211 прочита
Ванга
Ванга


Ванга

Шефовете на “Образование и култура” на Петрич Йордан Златински, на отдел “Хуманитарни дейности” Методи Бисерков, бившият уредник на къщата-музей “Ванга” Севда Георгиева, настоящият Тодор Тараков и временно изпълняващият длъжността шеф на “Общински музеи” Сотир Иванов приеха проектопрограма за отбелязване на 100-годишния юбилей от рождението на покойната петричка пророчица - от март до 3 октомври, когато е рождената дата на Ванга, всеки месец да има по едно или две мероприятия, посветени на юбилея. Тези дни стартират срещи с нейни близки и роднини, с представители на фондация “Ванга” и с общински съветници, на които детайлно ще се обсъдят мероприятията и ще бъдат чути предложения за нови, които да се включат в програмата.

На 31 януари ще се направи маслосвет /освещаване на зехтин и олио/, както е правила на тази дата приживе леля Ванга. Архиерейският наместник отец Ангел Кочев ще извърши ритуала съгласно каноните.


Още за: Ванга   годишнина   рождение   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
19 Януари 2011 08:56 | киро-кафало
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

и какви точно срещи с "близки" и представители на Фондацията стартират? ще се обсъжда как да оскубят балъците отново, затова ще има "мероприятия" от март, та чак до октомври. хахахахахааахаха!
е "синът" й Прокурорът, не знае ли кога точно е родена "мама"?
егаси смешката.


19 Януари 2011 09:35 | Katq
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кмета си започва предизборната кампания


19 Януари 2011 20:01 | До Тодор Тараков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тошко, я вземи и се занимавай с младите хора в Петрич и ги просвещавай в Българщината. Поне това ти се отдава. А и си историк. Петрич може само да спечели но не и да загуби. Дерзай. А тази Безгласна буква от Азбуката Методи Бисерков нищо не направи, само седи на задните си джобове и се моли за по хубава заплата - Бездарник. Кой ли стои зад гърба му ???
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар