С издигане на националния флаг и тържествена сесия на ОбС - Благоевград започна празничният ден по повод 102 г. от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония

05 октомври 2014 15:46   5 коментара   12152 прочита


С тържествено издигане на националния флаг на пл. „Георги Измирлиев“ стартираха тържествата по случай 5-ти октомври, деня, в който се навършват 102 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България.

Тържествената сесия на Общинския съвет в Благоевград започна с химна на Република България и с изпълнение на ансамбъл „Пирин“.

Приветствено слово произнесе председателят на ОбС Радослав Тасков. Празнични думи бяха прочетени и от представители на различни политически сили.

На днешната тържествена сесия получиха отличията си удостоените със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ Антон Москов, ветеран от Втората световна война, работил цял живот за електрифицирането на Благоевград, и Борислав Владиков – поет, журналист, един от създателите на Радио Благоевград.

Кметът на Благоевград д-р Камбитов честити на всички паметната дата 5-ти октомври. “Точно преди 2 години на 5 октомври в Благоевград за първи път бе отбелязан тържествено денят на Освобождението и присъединяването им към Майка България, не само на Горна Джумая, но и на цяла Пиринска Македония. Преди две години ние всички заедно подарихме на нашите съграждани и на нашите гости един празник. И не само това. Подарихме им един ден на размисъл, на преклонение и на гордост. Празник, в който им дадохме основание да се чувстват едновременно горди и задължени. Гордея се като кмет на Благоевград, че успяхме да постигнем това заедно,че го направихме традиция, честваме го и днес и ще го оставим на всички,които идват след нас“, бе част от празничното слово на кмета, който допълни: „Искам да си пожелаем след днешния ден да имаме повече национални празници и много по-малко дни на национален траур“, каза кметът Камбитов и завърши с думите: „Бог да пази Благоевград , Бог да пази България!“

Утвърдената вече стипендия за даровити ученици от Благоевград бе връчена на 10 ученици от Благоевград, изявени в различни сфери на образованието и спорта.

Тържествената сесия завърши с изпълненията на 5-годишния Божидар от ЦДГ № 6 и семейство Пищолски.

Цветя в знак на признателност към загиналите пред паметната плоча на пл. „Георги Измирлиев” и пред паметника на Македоно-Одринското опълчение положиха кметът д-р Атанас Камбитов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, командирът на военно формирование 26400 подполковник Иван Иванов , политици и видни общественици.


Още за: ОбС   Благоевград   ФЛАГ   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
05 Октомври 2014 17:13 | бсп
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Другарко Янчева, защо си с наведена глава? Да не би да се срамуваш от любимата ти партия БСП? Имаш право да се срамуваш, знаеме те коя си и от какъв комунистически род произхождаш. А най-големия срам е мъжа ти престъпник Асен Олев. Срам! Позор!


05 Октомври 2014 20:11 | !!!!!!
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

ейййй, много проститутки в тая община!!!


06 Октомври 2014 07:11 | ????
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

ха, ха, хи, хо, хо..... така ли работят в общината?


06 Октомври 2014 08:27 | опс
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Дааа вярно е от Таската по-голяма проститутка няма..... но на кмета такива му харесват....


06 Октомври 2014 11:46 | елада
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не е ЗЛОБА а самата истина в общината от чистачката да най висшестоящите са хора на този и онзи и другите дето имат таланта да се приспособяват бързо . Така хареса ли ви не са пр..... ки. ОК.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар