С гости в домове за стари хора завърши Седмицата на отворените врати в Банско

07 декември 2012 15:17   1 коментар   3374 прочита


С посещение на Дневните центрове за стари хора в селата на територията на Община Банско завърши Седмицата на отворените врати в Заведенията за социални услуги.

По случай Международния ден на хората с увреждания в продължение на 5 дни заведенията за социални услуги бяха отворили врати за своите гости.

По инициатива на Община Банско отвориха врати Защитени жилища, Наблюдавано жилище, СУПЦ, Социално предприятие, Дневен център за деца с увреждания „Здравец”, Дневен център за възрастни с увреждания „Седмична грижа”, Дневен център за възрастни с увреждания. Клуб на пенсионера „Радон Тодев”, Дневни центрове за стари хора в гр. Добринище, селата Места и Филипово.

През четвъртия ден гост на ДЦВУ и Клуб на пенсионера бе секретарят на Община Банско Александър Рупчин. Той бе посрещнат топло и поздравен по случай годишнината от рождението на поета Никола Вапцаров.

Албум за незабравими спомени бе подаръкът за баби и дядовци от Община Банско. Албуми получиха и Дневните центрове за стари хора в гр. Добринище, селата Места и Филипово.

„Вие като наши баби и дядовци сте хората, които са зад нас, от които сме се учили и продължаваме да се учим”. С тези думи секретарят на Общината се обърна към възрастните хора.

През цялата седмица Заведенията за социални услуги показа на своите гости, че работещите в тях притежават големи сърца, готови винаги да откликнат на нуждата на своите ползватели. Тяхното послание бе „ Вратите ни са винаги отворени за приятели”.

Павлета Веселинова

1 коментар
20 Декември 2012 21:52 | Иларион Станчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДОМ за възрастни и хора с физически увреждания !

Намира се в Златоград по пътя за Смолян-Пампорово, до село Старцево.
За храната се грижат хора които не са забравили
старите български рецепти, а за здравето бди денонощно
медицински екип, лекар, медицински сестри и рехабилитатори.
За контакти:

с господин Иларион Станчев

GSM: 0888/342766
тел. офис: 0361/80371
e-mail: [email protected] bg
гр. Кърджали
България

саит: http://www.arpezos-group.com
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар