"С България в сърцето" - тържествен спектакъл на ученици от Банско

29 февруари 2024 06:32   3 коментара   3105 прочита


Тържество под наслов „С България в сърцето“ изнесоха ученици и учители от средно училище "Неофит Рилски" в навечерието на Деня на Освобождението на България - 3 март. С много старание и обич учениците, напътствани от младите учители на най-старото училище в Банско, бяха подготвили едни от най-емблематичните български стихотворения и песни, посветени на така изстрадания път към свободата на българската държава. 
„В историята на България има много събития и дати, които са поставили основата на националното ни самочувствие като българи. Трети март е една от тези свещени дати. С гордост можем да кажем, че всички ние продължаваме да носим непримиримия дух на предците ни. “ Каза пред пълната зала на читалището „Никола Вапцаров“ директорката Елеонора Барякова. 
Наред с Вазовите „Опълченците на Шипка”, „Възпоменание за Батак”, в салона на Читалище „Никола Вапцаров” прозвучаха патриотични песни, върнали публиката към героичните събития и личности, към трагизма и саможертвата на българския народ в борбата срещу петвековните окови. За да се помни и предава на поколенията духовната сила на един народ, който до смърт е защитавал националната си принадлежност и е показал на света какво значи воля за освобождение. 
Гости на училищния спектакъл бяха кметът на община Банско Стойчо Баненски, заместник- кметът Сашка Въчкова и секретарят на община Банско Иван Докторов. 
В края на тържеството кметът Баненски поздрави учениците, учителите и присъстващите в залата с думите: 
„Нека това тържество бъде вдъхновение и повод за гордост на всички нас! Вярвам, че усилията ви създават не само събитие, но и запечатват в съзнанието ни патриотизма и почитта към паметта и делото на хилядите герои. 

В. Василев 
 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
29 Февруари 2024 08:56 | ?????
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Лудата директорка вместо да си оправи огромните проблеми в училището пак прави пиар


29 Февруари 2024 09:08 | ФАКТ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ГЕРБ ДИРЕКТОРКА = НАТЕГАЧКА


29 Февруари 2024 19:03 | Столаров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя пръдьо Златанов беше ли там ?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар