РЗС алармира за вандалска сеч в Сандански! Изпратиха отворено писмо до Окръжния прокурор

17 юли 2019 09:17   6 коментара   4942 прочита


РЗС разпространи скандално отворено писмо, в което посочват, че в Сандански се извършва брутална, вандалска сеч. Според сигнала са отрязани вековни дървета, 100 годишни чинари, остатъците, от които плашат жителите на града. Ето какво пише в писмото на РЗС! Очакваме коментар на кмета на града Кирил Котев.

До
Окръжния прокурор
на Благоевград
г-н Христо Георгиев

ОТКРИТО ПИСМО

От Яне Янев

Уважаеми г-н Окръжен прокурор,

В моя роден град Сандански е извършена вандалска сеч на вековни дървета, предимно от видовете източен чинар и явор. Отрязани са над 100 защитени от закона чинари и явори с диаметър от половин до един метър и неизвестено количество по-млади дървета, всички по поречието на река Санданска Бистрица, от 4-ти километър до с. Лиляново. Изрязани са преди няколко месеца, но дънерите още лежат край речното корито като трупове след война.

Направих бързо собствено проучване и установих, че общината прехвърля топката с отговорността в полето на Басейнова дирекция и РИОСВ, но при разговор с лице, участвало в подготовката по изсичането на вековните дървета, със сигурност стана ясно, че кметът на община Сандански Кирил Котев лично е изпращал Ивайло Паров, представящ се за лесничей на общината, да маркира трупите.

Зная, че когато тези мои редове станат публично достояние, ще започнат какви ли не оправдания, но фактът си е факт, вижда се най-добре на терен, но и от снимките, които Ви изпращам, можете да се ориентирате.

Заставам с името си и се надявам моите съграждани да узнаят имената на извършителите на тази варварска сеч.

Настоявам за незабавна намеса на компетентните институции. Гората по бреговете на Санданска Бистрица е белият дроб на града ни. Злосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот.

С уважение:

Яне Янев


Още за: РЗС   сеч   Сандански   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
17 Юли 2019 10:22 | Борето
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Тия снимки са от Цалимските баири, кога Янето ме тепа!


17 Юли 2019 12:11 | Да живее кмета
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Яне ти си един долнопробен лъжец дано ти счупят костите. Клеветиш кмета нарочно а тоѝ няма нищо общо това е ясно на умните и интелигентните хора е да ме извиняват по простите които му се връзват. целта на яне янев Е НЕГОВИЯТ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ ДА ОТИДЕ НА БАЛОТАЖ И ДА ПРОДАДЕ ГЛАСОВЕТЕ СИ, ЗАЩОТО ПРОДАЖНИЯТ ПОМИЯР ГНУСЕН ДОЛЕН (яне янев) НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ТОВА МУ Е ЦЕЛТА ХУБАВО ГО РАЗБЕРЕТЕ Х О Р А


17 Юли 2019 12:35 | Стоян Маламов
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Яне Янев ще се кандидатира и ще стане кмет от първи тур с най-високия резултат в България !!


17 Юли 2019 12:36 | Иван иванов
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Янев наистина се доказа, че е смел и безпощаден... Само той може да спаси Сандански.


17 Юли 2019 12:49 | Да живее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За това говорех тъпи копелета Бол с лопата да ги ринеш :))) като


18 Юли 2019 17:50 | До защитита та на кмета
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Киро така се умотава в сопствените си лъжи че става за смях. Така беше и за Манолев така е и сега за изрезаните дървета. А бре главо проста защо требва някой който и да е той да повдига въпроса като ти като кмет би трябвало да отидеш на място и да провериш. За нищо не ставаш разреши на малоумници като тебе да унищожават природата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар