Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

–«— алармира за вандалска сеч в —андански! »зпратиха отворено писмо до ќкръжни€ прокурор


17 юли 2019 09:17  6 коментара   4753 прочита–«— разпространи скандално отворено писмо, в което посочват, че в —андански се извършва брутална, вандалска сеч. —поред сигнала са отр€зани вековни дървета, 100 годишни чинари, остатъците, от които плашат жителите на града. ≈то какво пише в писмото на –«—! ќчакваме коментар на кмета на града  ирил  отев.

ƒо
ќкръжни€ прокурор
на Ѕлагоевград
г-н ’ристо √еоргиев

ќ“ –»“ќ ѕ»—ћќ

ќт яне янев

”важаеми г-н ќкръжен прокурор,

¬ мо€ роден град —андански е извършена вандалска сеч на вековни дървета, предимно от видовете източен чинар и €вор. ќтр€зани са над 100 защитени от закона чинари и €вори с диаметър от половин до един метър и неизвестено количество по-млади дървета, всички по поречието на река —анданска Ѕистрица, от 4-ти километър до с. Ћил€ново. »зр€зани са преди н€колко месеца, но дънерите още лежат край речното корито като трупове след война.

Ќаправих бързо собствено проучване и установих, че общината прехвърл€ топката с отговорността в полето на Ѕасейнова дирекци€ и –»ќ—¬, но при разговор с лице, участвало в подготовката по изсичането на вековните дървета, със сигурност стана €сно, че кметът на община —андански  ирил  отев лично е изпращал »вайло ѕаров, представ€щ се за лесничей на общината, да маркира трупите.

«на€, че когато тези мои редове станат публично досто€ние, ще започнат какви ли не оправдани€, но фактът си е факт, вижда се най-добре на терен, но и от снимките, които ¬и изпращам, можете да се ориентирате.

«аставам с името си и се над€вам моите съграждани да узна€т имената на извършителите на тази варварска сеч.

Ќасто€вам за незабавна намеса на компетентните институции. √ората по бреговете на —анданска Ѕистрица е бели€т дроб на града ни. «лосторниците заслужават присъди като за отнет човешки живот.

— уважение:

яне янев

ќще за: –«—  сеч  —андански ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


6 коментара

17 юли 2019 10:22 | Ѕорето
ќценка:
2
 (
8
 гласа)

“и€ снимки са от ÷алимските баири, кога янето ме тепа!


17 юли 2019 12:11 | ƒа живее кмета
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

яне ти си един долнопробен лъжец дано ти счуп€т костите.  леветиш кмета нарочно а тоѝ н€ма нищо общо това е €сно на умните и интелигентните хора е да ме извин€ват по простите които му се връзват. целта на €не €нев ≈ Ќ≈√ќ¬»я“  јЌƒ»ƒј“ «ј  ћ≈“ ƒј ќ“»ƒ≈ Ќј ЅјЋќ“ј∆ » ƒј ѕ–ќƒјƒ≈ √Ћј—ќ¬≈“≈ —», «јўќ“ќ ѕ–ќƒј∆Ќ»я“ ѕќћ»я– √Ќ”—≈Ќ ƒќЋ≈Ќ (€не €нев) Ќяћј ƒј —≈  јЌƒ»ƒј“»–ј “ќ¬ј ћ” ≈ ÷≈Ћ“ј ’”Ѕј¬ќ √ќ –ј«Ѕ≈–≈“≈ ’ ќ – ј


17 юли 2019 12:35 | —то€н ћаламов
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

яне янев ще се кандидатира и ще стане кмет от първи тур с най-високи€ резултат в Ѕългари€ !!


17 юли 2019 12:36 | »ван иванов
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

янев наистина се доказа, че е смел и безпощаден... —амо той може да спаси —андански.


17 юли 2019 12:49 | ƒа живее
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

«а това говорех тъпи копелета Ѕол с лопата да ги ринеш :))) като


18 юли 2019 17:50 | ƒо защитита та на кмета
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

 иро така се умотава в сопствените си лъжи че става за см€х. “ака беше и за ћанолев така е и сега за изрезаните дървета. ј бре главо проста защо требва н€кой който и да е той да повдига въпроса като ти като кмет би тр€бвало да отидеш на м€сто и да провериш. «а нищо не ставаш разреши на малоумници като тебе да унищожават природата.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.