РЗИ и полиция в действие: Проверяват заведенията в Благоевград за спазване на противоепидемичните мерки

17 октомври 2020 19:09   16 коментара   23615 прочита


Служители на РЗИ-Благоевград, съвместно с полиция тръгнаха на проверки по най-посещаваните заведения в центъра на града, видя struma.com. Действията им са по разпореждане на кмета Румен Томов, който нареди проверките да започнат от 12-и октомври, поради увеличаването на заразените с коронавирус на територията на града.

Съгласно заповедта му, в заведенията се забранява предоставянето и използването на наргилета. Помещенията пък трябва да бъдат редовно проветрявани и дезонфекцирани според специален алгоритъм. Служителите на заведенията трябва да преминат инструктаж за лична хигиена и задължително трябва да използват маски или шлемове.

Те не трябва да допускат лица във видимо недобро здравословно състояние в закритите помещения. Дистанцията между масите пък трябва да е най-малко 1.5м като в заведението не бива да бъде допускано струпване на много хора.

Интересното в кметската заповед е, че тя е издадена на 9-и октомври, но пък нарежданията на градоначалника са в сила от 1-и октомври, когато едва ли някой е предполагал за съществуването ѝ.
Проверки вече се извършват, ще съобщим дали има констатирани нарушения, очаквайте подробности.

П. Пенева

16 коментара
17 Октомври 2020 22:32 | Аз
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

РЗИ от област Кюстендил да се поучи от РЗИ област Благоевград. В област Кюстендил е пълно безхаберие, където и да отидеш. Това маската е някакво забранено понятие. Магазини, аптеки, банки, тото пунктове, държавни и частни институции-маски не се носят никъде. Да не говориме, че нито РЗИ, нито Областният кризисен щаб, нито веднъж не излязоха, както го правят в Благоевград с разбивка от кои точно населени места са заразените, дават ги единствено по общини. А вероятно не си дават зор и тестове да правят, видно от статистиката. Карантинират ли всички контактни лица? А глоби дали въобще са правени-глас в пустиня. Единствено Кметът Паунов излиза на екран и се опитва да прави нещо по въпроса човечецът, ама то с една птичка пролет няма да стане. Така, че... време е да си влезете в ролята и да започнете засилени проверки. А, и по възможност да се изненадващи. При предварително оповестените-знаеме, че всичко е точно.


17 Октомври 2020 23:59 | Нина Спасова
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Че те мерките и в Благоевград не се спазват - като се започне от големите заведения, та до малките капанчета. Минете в района на Старата автогара и ще се убедите, че е така. Нито дистанция има, нито маски от страна на персонала, нито пък е забранено пушенето вътре в заведенията.


18 Октомври 2020 01:17 | ????
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

И майка ти да затворят


18 Октомври 2020 08:50 | Иван
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дори на снимката е в нарушение правещия кафе!
За какъв контрол, за какви мерки става изобщо въпрос?


18 Октомври 2020 09:22 | Хаха
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

За повечето от вас интелекта също е нарушение,)


18 Октомври 2020 09:25 | Мързеливите държавни служ
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Нямате ли срам бе крадци, малко че няма никаква работа и дребния бизнес е пред фалит вие тормозите хората и защо защо, защото имаме толкова голяма държавна администрация и трябва да им се изкарват парите, но незнам дали разбирате че на хората им писна и ще затворят всичко и ще заминат за чужбина, по добре чистач в чужбина отколкото роб в България.


18 Октомври 2020 10:29 | До мързеливите служители
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А бе вия хора гледате ли какво става в момента в Европа. Всичко е пламнало... Тук в цяла Германия непрекъснато се увеличават броя на заразените, заведения се затварят, малък и среден частен бизнес е пред фалит... Ти какво си мислиш, ти като отидеш в чужбина няма да носиш маски ли и да не пазиш дистанция. Ако се качиш в градския транспорт без маска, ще те "разсвасоват" Хората. Само бугарите не вярват на нищо и мислят, че са безсмъртни.


18 Октомври 2020 12:26 | ������ �����
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

РЗИ, БАБХ, ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА, НАП, ОБЩИНСКИ И ДЪРЖАВНИ ПЛАЗМОДИИ И ГНИДИ СА НИЩОЖЕСТВА ОТ КОИТО НЕ СТАВА НИЩО И ЗА ТОВА СЕ НАВЕЖДАТ ЗА ДА СЕ УРЕДЯТ НА СЛУЖБИ КОИТО СА НЕНУЖНИ, НО НА КРАДЕЦА НА КОЛИ ОТ БАНКЯ МУ ТРЯБВАТ ДА ЕЛЕКТОРАТ, АБЕ МАЛОУМНИЦИ НАЛИ С ДАНАЦИТЕ НА ТЕЗИ ВИ СЕ ПЛАЩАТ ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ, ПУУУ НЕЩАСТНИЦИ


18 Октомври 2020 13:43 | До ????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За чия майка говориш????


18 Октомври 2020 16:40 | 1000
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много често като чета някои коментари, с абсолютно неверни твърдения, се чудя - откъде се информирате, бе хора!


18 Октомври 2020 18:46 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Половината от населението е против нови ограничения, а колко спазват старите такива? Въпрос.
Времето за драстична промяна в личния стереотип на живот беше пропиляно през лятото за да напълнят гушите някои, които са свикнали на лесни пари.
Очаквам действия ПРОФОРМА дали от управляващи или от населението-все тая.
Бог да ни е на помощ.


18 Октомври 2020 18:54 | потуранскасган
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЦЯЛ ЖИВОТ НА ЗАПЛАТА... мръсни, дребни души... хлъзгави, ненужни тумори... Да ви ЕПМ


18 Октомври 2020 19:24 | Вирус нЕма
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

В Благоевград маските се носят под брадата. Пазят от циреи!


18 Октомври 2020 23:55 | do murzelivite
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

abe debil cjal zivot sum v shuzbina. koi ti kaza che v germana ste me razfasovat? razbiram plastat ti izkarvaj pari normalno e, no ne se izkazvaj nepodgotven, v eu razfasovat takiva kato teb koito vjarvat na koronadebilinata


19 Октомври 2020 09:00 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А Паунов е най-големия преметач в Югозапада. Заедно с Пръмова и Цветанов деформираха цялата десница за години напред. Време му е да прехвърля вини от себе си на други. И в един прекрасен ден да оглави протестите в Кюстендил. Вече го е правил.


19 Октомври 2020 20:51 | Do murzelivite
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз не се дебил, а"дебилка" - erste Frage - Wie lange lebst du denn schon in Deutschland?
Zweite Frage - Hoffe, du hast du dich schon gut in Deutschland integriert und weißt genau wie die Deutschen reagieren, wenn man nicht richtig die Maske trägt. Gruß
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар