РУО–Благоевград с отворено писмо до родителите на учениците: През изминалата седмица бяхме поставени пред едно изключително предизвикателство, благодарим Ви за подкрепата

23 март 2020 12:11   4 коментара   6496 прочита


Днес от РУО Благоевград разпространиха отворено писмо на благодарност към родители и учители за разбирането в тази тежка ситуация в момента . Ето какво написаха от регионалния образователен инспекторат

През изминалата седмица бяхме поставени пред едно изключително предизвикателство, за което определено не бяхме подготвени, не бяха подготвени учителите, нито Вие родителите, нито пък учениците. За няколко дни трябваше да променим почти изцяло начина, по който възпитаваме и учим децата си, по който живеем и работим, изпълняваме задълженията и отговорностите си. В един момент ни се наложи изцяло да променим дори и начина си на общуване. Изключително сме Ви благодарни за усилията, които положихте и ни подкрепихте в осъществяването на тази така необходима комуникация с учениците.

Без Вашата подкрепа дистанционното обучение не можеше да стартира, особено при по-малките ученици. Даваме си сметка за големите затруднения, които Ви е причинила тази нова, непредвидена ситуация и се надяваме и Вие да осъзнавате какви не по-малко големи усилия са положени и ще продължат да се полагат от учителите, за да могат Вашите деца да участват в структурирани образователни дейности и да усвоят възможно най-голям обем от предвидения за този етап от годината учебен материал.

Наясно сме, че дистанционното обучение не е и не може да бъде алтернатива на традиционното обучение в класните стаи, но се убедихме, че в условията на екстремност и съобразно специфичната ефективност може до голяма степен да минимизира загубите от пропуснатото време за редовното обучение. В същото време трябва да отбележим, че електронното обучение може да развие в немалка степен качества като самостоятелност, креативност, самодисциплина и отговорност.

Ще разчитаме и занапред на Вашата подкрепа да поддържате мотивацията на децата си за участие в електронното обучение! От изключителна важност е и да не допускате децата Ви да посещават обществени места и да осъществяват физически контакт с други хора. Нека се вслушват в ежедневния апел от техните класни ръководители и всички учители относно спазване на ограниченията в рамките на социалната изолация, препоръките и наставленията за поддържане на лична хигиена, дезинфекция, и като цяло за всички мерки, които следва да се спазват по време на карантина, препоръчани от Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, Българския лекарски съюз и Регионалната здравна инспекция. Надяваме се отговорно и с общи усилия да преодолеем този труден период! Бъдете здрави и пазете здравето на Вашите деца! Област за прикачени файлове

4 коментара
23 Март 2020 13:27 | Читател
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Вие сте там, за да подкрепяте учителите и образованието, а не обратното. И отново оставихте учителите да се оправят сами - кой както може.


23 Март 2020 15:06 | 3.13
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Това не е вярно. Учителите не са сами в този момент. Помощ оказва РУО Благоевград, всички издателства, директори, БНТ и много други.


23 Март 2020 17:27 | друг читател
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Кой е виновен на учителите, че повечето са на възраст и не могат да боравят с техника и не могат да се оправят със системата. А ние младите си седим у дома и без работа.


24 Март 2020 18:04 | аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Работя онлайн с ученици всеки ден, разработвам упражнения, а те в РУО какво - пишат писма на родителите. Звучи цинично, нали...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар